Φροντίδα Πήραμε νέο κοκατίλ, θα ήθελα τη βοήθειά σας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lioui
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η αληθεια είναι ότι το πανί δεν σκεπάζει όλο το κλουβί και υπάρχει μια γωνιτσα ωπου από μακριά χωρίς να ενοχλώ το πουλί μπορώ να δω! 🙂️ Το ξέρω ότι θα πρέπει να έχω μεγαλύτερο πανί που να σκεπάζει όλο το κλουβί μάλλον! Μου κάνει εντύπωση όμως γιατί όλα τα υπόλοιπα βράδια ήτανε πολύ καλός!
Φοίβο ειλικρινά η βοήθεια η δική σου όσο και των υπόλοιπων εδώ μέσα είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ!
 
Έπειτα από 2 εβδομάδες θεωρώ κάνουμε πρόοδο! Εάν παραβλέψουμε τα νεύρα που είχε προχθές, πλέον έχουμε σεντόνι που καλύπτει όλο το κλουβί και από τις 8 ο Λιούι μας χαιρετάει και μας λέει καληνύχτα! Σήμερα καθώς έτρωγε ήμουν σε πολύ κοντινή απόσταση και του μιλούσα απαλά και δεν ενοχλήθηκε καθόλου! Και κάθε φορά που του ανοίγω το κλουβί για αλλαγή νερού και καθαριότητα, είναι μεν επιφυλακτικός αλλά δεν χτυπιέται όπως έκανε λίγες ημέρες πριν! Φοβάμαι βέβαια ακόμη να βάλω χέρι, θεωρώ είναι νωρίς ακόμη! Καμία πρόταση;
 
Καμία πρόταση;

Ναι, αργά και σταθερά...
Ένα βήμα τη φορά...
Βάσει των οδηγιών/κατευθύνσεων που σου έδωσαν οι παπαγαλόφιλοι στα προηγούμενα μηνύματα...
 
Παιδιά καλησπέρα σήμερα ξεκίνησα δειλά-δειλά να βάζω σιγά-σιγά το χέρι στο κλουβί του Λούη πήρα λίγο σπόρους σε ένα μικρό ποτήρι και πλησίασα σιγά σιγά το μικρό μας φίλο θεωρώ κάναμε πρόοδο καθώς δεν πετούσε αριστερά και δεξιά αλλά ήτανε επιφυλακτικός και σκεπτικός και τόσο το ποτήρι και μου γύρισε την πλάτη πήγε βέβαια περπατώντας από τη μία άκρη στην άλλη αλλά όταν τον είδα να ξεφυσάει και να κάνει κίνηση επίθεσης τράβηξα σιγά-σιγά το χέρι μου έξω έπειτα από λίγο το ξαναέβαλα και ήτανε λίγο πιο ήσυχος βέβαια να ρθει να φάει ούτε λόγος δεν τον κούρασα πολύ έκλεισα το κλουβί του και αυτή τη στιγμή τώρα για Βερολίνο στο φαγητό του έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σαν πρώτη επαφή;
 
Δοκίμασε κεχρί σε τσαμπί (μίλετ). Τα περισσότερα πουλιά τρελαίνονται. Για πρώτη επαφή καλή ακούγεται, συνέχισε σιγά-σιγά χωρίς πίεση.
Με το τσαμπί τρομάζει! Όταν το αφήνω στο κλουβί το τρώει όταν το βάζω όμως με το χέρι τρελαίνεται και φεύγει μακριά
 
Με το τσαμπί τρομάζει! Όταν το αφήνω στο κλουβί το τρώει όταν το βάζω όμως με το χέρι τρελαίνεται και φεύγει μακριά

Μπορείς να κόψεις ένα μικρότερο κομμάτι δεν χρειάζεται όλο το τσαμπί.
 
Μια χαρά. Γενικά είναι πολύ επιφυλακτικά... Και ο δικός μου 1.5 χρόνο στο σπίτι, αν πάει κάπου που δεν έχει ξαναπάει κάνει βήμα αργά αργά λες και κάνει το πρώτο βήμα στη σελήνη...

Γενικά πάντως να του αφήσετε την πρωτοβουλία και όλα θα γίνουν. Χωρίς πίεση και σε λίγο καιρό δε θα ξεκολλάει :)
 
Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό!

Ο λιουη έγινε φίρμα!

Έχω κάποιες ερωτήσεις!

Πλέον είμαστε στη φάση που τρώει πλέον από το χέρι μου! Βέβαια έχει ένα θέμα με τον αντίχειρα μου καθώς του επιτίθεται συχνά!
Το επόμενο βήμα μου πιο μπορει να είναι; Δεν έχει ανέβει ακόμη πάνω στο χέρι μου βέβαια και αναρωτιέμαι εάν μπορώ να κάνω κάτι δίχως να έχω μιλετ στο χέρι μου!
Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη αφού λόγω των ημερών έχουμε πόλη χρόνο που περνάμε μαζί με τον μικρό μας φίλο!
 
Πλέον είμαστε στη φάση που τρώει πλέον από το χέρι μου!
Νομίζω το επόμενο βήμα είναι να κρατάς τη λιχουδιά έτσι, ώστε για να τη φτάσει να αναγκαστεί να σταθεί στο δάχτυλό σου.
 
Νομίζω το επόμενο βήμα είναι να κρατάς τη λιχουδιά έτσι, ώστε για να τη φτάσει να αναγκαστεί να σταθεί στο δάχτυλό σου.
Το χέρι ΔΕΝ το έχω σαν χούφτα, στην ουσία κρατώ με τα δάχτυλα την πατούρα του και στερεωνω την λιχουδια ανάμεσα στον παράμεσο και το μικρό δάχτυλο! Ο άτιμος όμως τεντώνεται και το φτάνει! Όταν έχω χούφτα το σκέφτεται πολύ να ανέβει! Βέβαια το ένα πόδι το βάζει πάνω στο χέρι να στηριχτεί! Το ωραίο βέβαια είναι ότι κάθε φορά που φεύγω μου σφυρίζει να ξαναγυρίσω!
 
Ο άτιμος όμως τεντώνεται και το φτάνει!
😀...
Όταν έχω χούφτα το σκέφτεται πολύ να ανέβει! Βέβαια το ένα πόδι το βάζει πάνω στο χέρι να στηριχτεί! Το ωραίο βέβαια είναι ότι κάθε φορά που φεύγω μου σφυρίζει να ξαναγυρίσω!
Έτσι κάνουν... Είναι προσεκτικά και δειλά... Θέλει λίγη υπομονή (μην τον πιέσεις), να ανέβει μόνος του στο δάχτυλο. Κράτα κεχρί κάπως στον καρπό για να έρθει. Αλλά άσε την πρωτοβουλία σ' εκείνον.
 
User23658 είπε:
Και μένα τον αντίχειρα βάζει στο μάτι 😒.. Όλα θέλουν χρόνο όρεξη και Υπομονή!
Σήμερα μου άρχισε και τον τσαμπουκα! Πιάσιμο από το κλαρί, σκύψιμο και τέντα τα φτερά!
 
Παιδιά στην τσίτα ο λιουη σήμερα! Με το που είδε την σκάλα στραβωσε! Έριξε και έναν σάλτο έξω από το κλουβί την ώρα που την τοποθετούσα και έριχνε βόλτες στο σπίτι! Μόλις όμως του κατέβασα το κλουβί από την βάση του, έκοψε δρόμο και βουρ στο σπίτι του! Ελπίζω να την συνηθίσει γιατί δεν θέλω να του την βγάλω! Σημειώνω και το γεγονός πως με κοιτάει με μισό μάτι και ίσα ίσα που με πλησιάζει για να φάει την λιχουδια του! Καμιά ιδέα η' συμβουλή για το επόμενο βήμα;
 
Κανονικά τα καινούργια αντικείμενα που προορίζονται για μέσα στο κλουβί, τα αφήνουμε μερικές μέρες εκτός κλουβιού να τα βλέπουν και να τα συνηθίσουν.

Εξαρτάται πάντα από το χαρακτήρα του πουλιού και το κατά πόσο του είναι γνώριμα τα υλικά.
 
Back
Top