Γενικά Παπαγάλοι πετούν ελεύθεροι στην πόλη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Petran
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η προσαρμογή των πουλιών αυτών στο ελληνικό ενδιαίτημα είναι ένα πολύ καλό ερέθισμα για να εκτρέφουν και να απελευθερώνουν οι κυνηγετικοί και λοιποί σύλλογοι και εξωτικά πουλιά των οποίων το κυνήγι απαγορεύεται.
 
παιδια και εγω toν εχω βρει πριν 2 εμβδομαδες πανο σε ενα δενδρο...
 
Η προσαρμογή των πουλιών αυτών στο ελληνικό ενδιαίτημα είναι ένα πολύ καλό ερέθισμα για να εκτρέφουν και να απελευθερώνουν οι κυνηγετικοί και λοιποί σύλλογοι και εξωτικά πουλιά των οποίων το κυνήγι απαγορεύεται.


Οπως εχει ξανααναφερθει πολλες φορες, αυτο που προτεινεις ειναι εξαιρετικα επικινδυνο για την επιβιωση των ντοπιων ειδων λογω ανταγωνισμου στην ευρεση τροφης, φωλιων, στην μεταδωση ασθενιων και αλλα πολλα. Και για τους ηδη προσαρμοσμενους παπαγαλους δεν γνωριζουμε ακομα τις συνεπειες στο μελλον. Καθε τετοια κινηση απαιτει σοβαροτατη επιστημονικη ερευνα και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να γινεται απλα και μονο για την ευχαριστηση μας να βλεπουμε ωραια πουλακια στην γειτονια μας. Αλλωστε η Ευρωπη διαθετει ηδη πολλα πανεμορφα ειδη πουλιων τα οποια απλα ισως να χρειαζονται λιγο παραπανω ψαξιμο για να τα δει κανεις..
 
παιδια και εγω toν εχω βρει πριν 2 εμβδομαδες πανο σε ενα δενδρο...

Εσενα σε αφηνει και το χαιδευεις οποτε πιστευω πως ειναι σιγουρα ενα πουλι που καποιος αλλος εχασε. Εαν δεις αγριο ringneck σε κλουβι θα παθεις σοκ με τον πανικο που το διακατεχει και την φωνη που θα εβγαζε αν το πλησιαζες στα 10 μετρα.
 
Και για τους ηδη προσαρμοσμενους παπαγαλους δεν γνωριζουμε ακομα τις συνεπειες στο μελλον.
Πιστεύω πως θα υπάρξουν συνέπειες για τους ντόπιους πληθυσμούς πουλιών. Οι παπαγάλοι είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμα πτηνά, πολύ σύντομα θα ξεφύγουν σε αριθμό και τότε θα απειληθούν τα λιγότερο "έξυπνα" και προσαρμόσιμα ιθαγενή πουλιά. Απορώ μόνο με ένα πράγμα, οι ειδικοί δεν διακρίνουν κανένα κίνδυνο; Όταν μιλάμε πλέον για 100ντάδες παπαγάλους δεν πρέπει να σκέφτονται τρόπους ελέγχου του αριθμού τους στην περίπτωση που ξεφύγει; Δεν τολμώ να φανταστώ πως θα λειτουργήσει η εξέλιξη για αυτούς τους παπαγάλους τα επόμενα 40 χρόνια.
 
Πανω στα πολυ σωστα λεγομενα μελων του forum θα εντρυφισω και θα τολμησω να πω πως ισως το καλυτερο και για αυτα αλλα και για την πανιδα της Ελλαδος θα ειναι η απομακρρυνση τους απο το περιβαλλον.

Λιγο ασχετο αλλα για φανταστειται να γινοταν στην πολη σας:Πριν μερικα χρονια ενας "τρελος" βενζινας στην περιοχη μας αγορασε συνεχως εξοτικα ζωα οπως μαιμουδες, ιγκουανα και κροκοδειλους. Εγω πηγα βρεθηκα στο βενζιναδικο με τρεις φιλους μου και μας καλεσε να δουμε πως ταιζε ζωντανο ποντικι στον πυθωνα του. Διπλα στο κλουβι του πιθωνα ειχε μια πισινα σαν μπανιερα με εναν κρκοδειλο 1 μετρου! Με το ενα και με το αλλο αποκτησαμε φιλια με τον γιο του βενζηνα. Πριν 2 χρονια ερχεται ο γιος του και μας λεει πως ο πατερας του αμολυσε τον κροκοδειλο στο καναλι που περικλειει την πολη(καναλι με στασιμα νερακαι κατα τοπους εχει και κανα ψαρι). Το ιδιο καλοκαιρι(οπου συνεβη και το περιστατικο) ο κροκοδειλο ειχε καταφερει να μισοφαει συμφωνα παντα με εναν βοσκο ενα αρνακι του... Ομως ποτε κανεις αλλος δεν τον συναντησε ουτε ακουσαμε τιποτα γι αυτον μεχρι σημερα. Πιθανως δεν θα επιβιωσε στον σκληρο χειμωνα μας... Τα συμπερασματα δικα σας.
 
Και τους έχω δει στην παραλία! Το καλοκαίρι όπου είχαν φωλιές! (πίσω απο το άγαλμα του Αλεξάκου εκεί στο πάρκο!)
 
Αν κατέβεις πρωί στη Χανθ και περπατήσεις λίγο προς την κατεύθυνση της Β. Όλγας, εκεί στα δέντρα θα τους ακούσεις. Κοίτα ψηλά και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους δεις. Κάποιο διάστημα που πηγαίνα με το αμάξι στη δουλειά τους έβλεπα και τους άκουγα κάθε πρωί. Κάτω βλέπεις καρακάξες, σπουργίτια και μαυροπούλια και πάνω στα δέντρα είναι γεμάτο παπαγάλους.
 
Πέτυχα και εγώ μια 3άδα ρινκνεκς στο παίδων προχθές. Καθόντουσαν πάνω σε ένα φοίνικα του κήπου και απομακρύνθηκαν όταν πλησίασα για μια φωτογραφία. Πολύ όμορφο το θέαμα.
 
σήμερα κιόλας μου έλεγε μια φίλη μου για έναν παπαγάλο πρασινο με.. Κόκκινο δαχτυλίδι(?)-τι είναι αυτός;τη ρώτησα αν ειναι ρινγκνεκ κ μου ειπε οχι, και οτι ξερει την ονομασία αλλα δε θυμάται- εγώ είχα δει κοκατίλ παλιότερα, μακάοκαι έναν ζακο που το είχε σκάσει απο την κυρια που ήταν στην πίσω μεζονέτα(η μόνη φορά που ακούμπησα ζακο χεχε,έπρεπε καποιος να της τον επιστρέψει, είχε πάθει κατάθληψη 😛 )
 
στο Ρεθυμνο νομιζεις οτι εισαι σε εξωτικη χωρα οταν μπαινεις στον δημοτικο κηπο, απο τις φωνες τους... Θα ανεβασω σχετικο youtube... Δυστιχος υπαρχει ενα αναψυκτιριο μεσα στον κηπο οπου μαλλον ειχε πιασει ενα μικρο και το κακομοιρο φωναζε και απο επανω στο δεντρο ειχε μαζευτη η οικογενια του...
ολο και μεγαλονει το σμηνος τους... Αν και παρατηρισα οτι δεν πανε ολα μαζι αφου φευγοντας ειδα τρεια ρικν νεκ να παιζουν στον πυργο του οτε στο κεντρο της πολης...
 
εχω δει παπαγαλους κοπαδι στην γεωργικη σχολη δουλευα εκει για 7 μερες και τους εβλεπα ερχοταν και βοσκουσαν
 
εγω χθες ειδα 1 ζευγαρι ring nek που ειχα παει σε μια φιλη μου στην ν.σμυρνη
και οπου πηγαινε ο ενας πηγαινε κι ο αλλος

πο πο ηταν πανεμορφοι!
 
Απεναντι απο το σπιτι μου απο το ταιραστιο σμηνος που ερχοταν παλια τωρα ερχονται μονο 3. Στις φωτογραφιες φαινεται ενα ζευγαρι που ερχεται τακτικα στους ευκαλυπτους.Αν προσεξετε καλα φιλιουνται και ο αρσενικος εχει ψιλοκαβαλησει την θηλυκια.
 

Συνημμένα

  • P2070380.webp
    P2070380.webp
    80,4 KB · Προβολές: 133
  • P2070381.webp
    P2070381.webp
    88,2 KB · Προβολές: 141
Back
Top