Αναπαραγωγή Παρουσιάζω την αναπαραγωγή καναρινιών για το 2019

Εδώ ένα ακόμη ζευγάρι με μικρά.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Κι εδώ σας έχω ακόμη ένα διπλό video
Δύο ζευγάρια... σε μία λήψη...
Για άλλο ξεκίνησα... κι άλλο μου βγήκε
Αλλά είναι θαυμάσιο!
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.

Κι εδώ σας έχω ακόμη ένα διπλό video
Δύο ζευγάρια... σε μία λήψη...
Για άλλο ξεκίνησα... κι άλλο μου βγήκε
Αλλά είναι θαυμάσιο!
Όπως το είπατε! Θαύμασα την συνέπεια και την εμμονή τους στον καθαρισμό της φωλιάς και ότι παρέμεναν στο πόστο τους, δίχως να αποδράσουν από την ανοιχτή πόρτα της φωλιάς!

δίχως να αποδράσουν από την ανοιχτή πόρτα της φωλιάς

Εκτός του όλου εντυπωσιακού θεάματος αυτό με εξέπληξε... Δείχνει το πόσο αφοσιωμένη είναι στα μικρά της υποθέτω..

Εκτός του όλου εντυπωσιακού θεάματος αυτό με εξέπληξε... Δείχνει το πόσο αφοσιωμένη είναι στα μικρά της υποθέτω..
Ακριβώς αυτό Δημήτρη! Πάντα το παρατηρώ στα καναρίνια του κυρίου Γιάννη! Όχι ότι σε περίπτωση απόδρασης υπάρχει φόβος, διότι είναι κλειστός χώρος, αλλά όπως και να 'χει προκαλεί κατάπληξη!

Οι πόρτες από τις φωλιές παραμένουν ανοιχτές καθ' όλη τη διάρκεια των λήψεων.
Ακόμη κι αν βγει κάποιο όμως φροντίζω να επιστρέψει χωρίς να το πιάσω με τα χέρια...
Έχω από παλιά μερικά βίντεο να σας δείξω

[automerge]1552503825[/automerge]
Σε αυτό το video το καναρίνι επιστρέφει μέσω φίλου.. και πάνω στο χέρι του στην κλούβα του.
Κανένα πιάσιμο.
Παλιό μυστικό για ήρεμα καναρίνια...

Τελευταία επεξεργασία:
Η αλήθεια είναι ότι μερικές φόρες τον Φιντέλ τον έχω αφήσει ελεύθερο μέσα στο σπίτι.. 3 ή 4.. Πάντα φροντίζοντας να υπάρχει ένας μεζές και ένα πάτηθρο κοντά στην πόρτα.. Φροντίζω για όλη αυτή την ώρα να είμαι σχεδόν ακίνητος ή να κάνω ήρεμες κινήσεις και να τον παρατηρώ.. Η βόλτα του διαρκεί περίπου 45λεπτα.. Μετά ξαναγυρνάει για να φάει🙂

Αν αποφάσιζα να τον είχα μόνιμα μέσα ίσως να το προχωρούσα λιγάκι.. Όμως θεώρησα κάλο να είναι έξω κοντά στον κήπο και στις φωνές των άλλων πουλιών.. (Απολογουμαι για το off topic)

Ορισμένες φορές τα λόγια περισσεύουν μπροστά σ' αυτές τις εικόνες
Κάθε χρονιά βλέπουμε όλοι μας απλόχερα τέτοια καταπληκτικά πουλιά από τον κ Γιάννη. Τυχαίο ειναι;
Και μάλιστα σε Ράτσες όπως φαιο και οπαλ
Πιστεύω το μυστικό κρύβεται στο ότι δεν κάνει προσθήκες "ξένων" πουλιών. Αυτή η ηρεμία που τα διακρίνει και η ημεροτητα εμένα τουλάχιστον με συναρπαζει.
Μήπως ήρθε η ώρα να τα δούμε και από κοντα...;

Είναι τυχεροί όσοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν αυτές τις όμορφες στιγμές...
Μήπως ήρθε η ώρα να τα δούμε και από κοντα...;
Το εκτροφείο κερνάει καφέ, μπυρίτσα, τσιπουράκι κάθε καλό φίλο...
Κι όπως έγραψα και στο Δημήτρη που θα έρθει το Πάσχα. Για τους φίλους πέφτουν οι πόρτες (τα τείχη).

Τελευταία επεξεργασία:
Γιάννη και όλοι οι υπόλοιποι φίλοι, καλημέρα..
Μετά από όλα όσα βλέπω και διαβαζω, μα τον θεό, εάν είχα ένα θηλυκό θα το έβαζα αμέσως για αναπαραγωγή.. Τόσο πολύ με έχουν..ψήσει όλα αυτά τα πολύ χρήσιμα και όμορφα που αναρτώνται σε αυτό το θέμα!
Έφτασα μάλιστα σε τέτοια επίπεδα"κολλήματος" που σκέφτηκα να πάω να πάρω και μια GoPro και να την έχω 24/7 κολλημένη στο κλουβί για να απαθανατίζω την προσπάθεια..

Μονο ευχαριστώ μπορώ να πω για αυτό!

Αυτή η ηρεμία που τα διακρίνει και η ημεροτητα εμένα τουλάχιστον με συναρπαζει.
Λες και το κάνουν επίτηδες...
Δείτε τον αρσενικό που περιμένει έξω από τη φωλιά και πως συμπεριφέρεται όταν επιστρέφει η φωλιά με τα μικρά στη θέση της...

Να δανειστώ τις παρατηρήσεις του Δημήτρη για το video...

Η μουσική, τα κελαηδήματα, και η εικόνα!

Τ' αγόρια μου ταΐζουν μωρά και μητέρες... Ταυτόχρονα!

Τελευταία επεξεργασία:
Τρία ζευγάρια. το χει η γειτονιά τους!
Έτσι μου 'ρχεται, να ξηλώσω όλες τις πόρτες από τις φωλιές και να αφήσω την κάμερα να τραβάει τις στιγμές.
Δείτε "τρία" από τα ζευγάρια που άνοιξα τις πόρτες και τράβηξα τις δράσεις τους...

Όλα πάνε ρολόι, με τον πάντοτε συντονισμό, συγχρονισμό των αεικίνητων, ακούραστων και στοργικών ζευγαριών σας! Ακούγονται και τα κελαηδίσματα των καρδερίνων στο βίντεο! Πολλά μπράβο! 🙂

Πέρα από δύο πολύ καλούς γονείς και ένα σωστό ζευγάρι βλέπουμε στο video που ακολουθεί και μια ήρεμη οικογένεια με κόκκινα λιποχρωμικά καναρίνια.
Η πόρτα παραμένει όσο είμαι στο εκτροφείο ανοιχτή...
Τα μικρά μπορούν άνετα να φύγουν... είναι άλλωστε 25-26 ημερών.
Το ίδιο άνετα μπορούν να φύγουν και οι γονείς... κάποιες φορές το κάνουν και τότε επιστρατεύονται τα μεγάλα μέσα για την επιστροφή τους...
Τα μικρά λοιπόν, βλέποντας ήρεμους τους γονείς τους, χωρίς τα τρελά χτυπήματα στα κάγκελα και χωρίς φόβο προς τον εκτροφέα ηρεμούν κι αυτά και αποκτούν εμπιστοσύνη που θα φανεί πολύτιμη στη συνέχεια.
Γιατί το βασικότερο όλων στο καλό αποτέλεσμα της εκτροφής είναι η ηρεμία στα πουλιά.
Και για όσους ρωτούν... μην πιάνετε τα καναρίνια ποτέ ...
Κάθε εκτροφική υποχρέωση μπορεί να ολοκληρωθεί με ημίφως που ευνοεί εμάς αλλά όχι τα καναρίνια.

Τελευταία επεξεργασία:
Πανέμορφη και παραδειγματική αυτή η οικογένεια καναρινιών σας! Είναι αξιοπρόσεκτη και αξιοθαύμαστη η ηρεμία και πραότητα στην συμπεριφορά τους, όπως και η αφοσίωση τους στους απογόνους τους! Πολλά μπράβο!👌

Back