GreekMan72
PB Known Member
Και για όσους ρωτούν... μην πιάνετε τα καναρίνια ποτέ ...
Γίνεται όμως αυτό Γιάννη;
Δεν πρέπει να τα πιάσουμε για να τα βάλουμε κάπου αλλού ώστε να απολυμάνουμε τα κλουβιά; Αλλιώς πως; Με τα πουλάκια μέσα στα κλουβιά;
Δεν πρέπει να κόβουμε τα νυχιά;(ΟΚ.. Αυτό γινεται πάρα πολύ αραιά..)
Είναι τελικά το "ποτέ", πρακτικά εφαρμόσιμο;
(*προφανώς και είναι ρητορικός ο τόνος των ερωτημάτων μου..)
Επειδή είναι από τις πρώτες συμβουλές σου, που έχω διαβάσει και προσπαθώ να τηρώ, βλέπω τις παραπάνω αδυναμίες στην εφαρμογή της.. Δεν συζητώ για την περίπτωση που πρέπει να γίνει θεραπεία με epithol π.χ. όπου εκεί πρέπει να γινεται η πολύ επίπονη καθημερινή περιποίηση που προϋποθέτει πιάσιμο..Αλλά ας πούμε ότι αυτή είναι μια ειδική συνθήκη που δικαιολογεί την πράξη. Δεν παύει όμως να ταλαιπωρεί πάρα πολύ τα πουλιά.. Και εμάς..
Προσωπικά, έχω ανεβάσει την συχνότητα του "πιασίματος" στην μια φορά κάθε 40 μέρες περίπου..Αλλά, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς εάν θέλω να απολυμάνω τα κλουβιά μου..
Μέχρι που σκέφτομαι να βάζω ένα κλουβάκι με έναν μεζέ δίπλα στο κανονικό κλουβί με ανοιχτές τις πόρτες ώστε να επικοινωνούν και να περιμένω το καναρίνι να περάσει στο άλλο... Κάτι που δεν ξέρω εάν θα πετύχει.. Και εάν τελικά πετύχει σίγουρα θα θέλει πολύ χρόνο για να συμβεί..
Κάθε εκτροφική υποχρέωση μπορεί να ολοκληρωθεί με ημίφως που ευνοεί εμάς αλλά όχι τα καναρίνια.
Τώρα μπερδεύτηκα λίγο... Όταν λες "ευνοεί εμάς" εννοείς ότι μας κάνει την ζωή εύκολη και ταυτόχρονα δεν στρεσάρει τα καναρίνια;
Τελευταία επεξεργασία: