Γενικά Περιμένουνε την όμορφη Λίζα (πάροτλετ)

Καλορίζικη η ομορφούλα!
Τελικά για ποια από τις δύο πρόκειται; Την δαγκωνιάρα ή την "μεγάλη";
@Ροξ και Λάκης οκ ευχαριστώ. Θα συνεχίζω να ψάχνω.
Μ' ένα τηλέφωνο ρώτα, θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες ο Νίκος. Αφού το έχει μάθει να τα τρώει θα σου χρειαστούν και σένα.
[automerge]1589742239[/automerge]
Τώρα που είδα καλύτερα τις φωτογραφίες, 90% πρόκειται για... Μικρού μεγέθους παπαγάλων
1589742164933.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Sissy τώρα χάχα τον πήρα είδη τηλέφωνο και έμαθα πως έχει ένα μαγαζί κοντά μου σχετικά (ωκεανός Αγίου Δημητρίου) όπου έχει τα συγκεκριμένα πελλετς. Πρόκειται για την μεγάλη (5 μηνών) η οποία με το που την είδα με τράβηξε.. Και αυτή δαγκώνει αλλά με τον τρόπο της. Βάζω το χέρι μου μέσα και με ψιλοδαγκώνει μερικές φορές χαλαρά μερικές δυνατά.. Και όταν βγαίνουμε έξω που και που με δαγκώνει. Το δάχτυλο όπου κάθεται μου δαγκώνει. Αυτά τα νέα μας. Πιστεύω πως είναι λογικό, μίλησα και με τον εκτροφεα και μου είπε πως είναι λογικό καθώς ήταν πρώτη μέρα που την πήρα. Κάθε μέρα μου είπε θα υπάρχει βελτίωση και σε μια εβδομάδα θα είναι το πουλακι που είδα. Μου το έβγαλε έξω κτλπ το έβαλε και στο δάχτυλο μου και οντως ήταν πολύ ήρεμο χωρίς να δαγκώνει καθόλου. Λογικό, τότε ήταν στον χώρο του και τώρα βλέπει καινούργια πρόσωπα, καινούργιο κλουβί και καινούργιο χώρο. Τι άποψη έχετε;
 
. Και αυτή δαγκώνει αλλά με τον τρόπο της. Βάζω το χέρι μου μέσα και με ψιλοδαγκώνει μερικές φορές χαλαρά μερικές δυνατά.. Και όταν βγαίνουμε έξω που και που με δαγκώνει. Το δάχτυλο όπου κάθεται μου δαγκώνει. Αυτά τα νέα μας. Πιστεύω πως είναι λογικό, μίλησα και με τον εκτροφεα και μου είπε πως είναι λογικό καθώς ήταν πρώτη μέρα που την πήρα. Κάθε μέρα μου είπε θα υπάρχει βελτίωση και σε μια εβδομάδα θα είναι το πουλακι που είδα. Μου το έβγαλε έξω κτλπ το έβαλε και στο δάχτυλο μου και οντως ήταν πολύ ήρεμο χωρίς να δαγκώνει καθόλου. Λογικό, τότε ήταν στον χώρο του και τώρα βλέπει καινούργια πρόσωπα, καινούργιο κλουβί και καινούργιο χώρο. Τι άποψη έχετε;
Συμφωνώ μαζί σου!
Όλα τα πουλιά ''δαγκώνουν'' αυτό που κάνει δεν είναι δάγκωμα (για μένα). Το πουλί είναι στρεσαρισμένο και πρέπει απαραιτήτως να ξεκουραστεί και τις επόμενες μέρες να εξοικειωθεί με κλουβί-γενικότερο χώρο και ανθρώπους.
Δεν σου λέω να μην την βγάζεις από το κλουβί αλλά περιόρισε την λαχτάρα (που καταλαβαίνω πως θα έχεις), για να μην ξεκινήσει να ''δαγκώνει'' θέλοντας να σου αρνηθεί... Καλύτερα όταν την βγάζεις έξω να μην βλέπει το κλουβί της, ή την πας σε άλλο δωμάτιο ή το σκεπάζεις.

Τελικά αυτά ακριβώς πρέπει να είναι δηλαδή 81699958_185312306006065_4840259415590274931_n.webp Πρόσεξε να πάρεις το μικρό κουτί γιατί διάβασα πως πουλάνε και χύμα
 
@Sissy ναι ξέρω. Μόνο κουτάκι, πότε χύμα. Ο εκτροφέας μου είπε να την βγάζω έξω πάνω κάτω 3 φορές κάθε μέρα από mimimun 15 λεπτά μέχρι 1 ώρα max. Το πρωί θα την βγάζω μετά που θα έχει φάει. Αυτά μου είπε.
 
@Ροξ και Λάκης Μπορεί τα θηλυκά να μη φημίζονται για την δυνατότητα ομιλίας τους, αλλά είναι (και αυτά) πανέξυπνα!
Θα της συμπεριφέρεσαι όπως σ΄ένα μικρό παιδάκι, θα της μιλάς γλυκά, θα της λες πράγματα που έχουν νόημα και όχι ότι να΄ναι, ώστε ν΄αναπτυχθεί η εξυπνάδα της.. Σύντομα θα διαπιστώσεις πως αντιλαμβάνονται τα πάντα, όσο δε δεν τους συμπεριφέρεσαι ''ως ζώα'' τόσο αντιλαμβάνεσαι την ευφυΐα, τις δυνατότητες τους αλλά (γνώμη μου) και το συναίσθημα τους. 🙂
 
@Sissy ναι το καταλαβενω. Χθες ιδικά κάθεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος όλη μέρα, σε μια πατήθρα. Εχθές το βράδυ όμως κάτι που τώρα θυμήθηκα η Λίζα κοιμήθηκε άκρη άκρη στο κλουβάκι, με το κεφάλι να αγγίζει την οροφή του κλουβιου και με τα πόδια στα κάγκελα.. Πως βολεύτηκε δεν ξέρω. Μάλλον είναι και αυτό επειδή φοβάται ακόμα. Να συνεχίσω λοιπόν εχθές πήγαινα κοντά στα κάγκελα, με το πρόσωπο μου και της μίλαγα, την φώναζα με το όνομα της κτλπ και είδα αντίδραση.. Μερικές φορές την ώρα που με κοίταγε εγερνε το κεφάλι της προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά σαν να με κοιτάει με απορία (φάση ποιος είσαι εσύ που μου μιλάς κιόλας;) και μερικές φορές πήγαινε στα κάγκελα αλλά δεν ξέρω με τι πρόθεση.. ΝΑ με δαγκώσει ή να την χαϊδέψω. Έβαλα το δάχτυλο μου κια έφαγα 1 καλή χάχα. Μετά με αναζητούσε, πήγαινε στην πόρτα σαν να ήθελε να πάω σε αυτήν.
 
Eπιτελους σήμερα έφαγε από την βασική της τροφή.. Ειχα αρχίσει να αγχώνομαι αλλά ευτυχώς όλα καλά. Μετά από κάποιες μέρες που βγάζαμε την Λίζα με τα χέρια κτλπ μετά από ενημέρωση από τον εκτροφεα θα την αφήσουμε μόνη της να βγει. Για να δούμε.

View attachment received_1430955593744135.mp4
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα. Έχω καιρό να γράψω στο φόρουμ λόγο δουλειών. Με την μικρή παίζω σχεδόν καθημερινά. Βγαίνει εύκολα από το κλουβί αλλά ακόμα δαγκώνει λίγο που και που και δεν με αφήνει ακόμα να την χαϊδέψω. Πως μπορώ να την κάνω να με αφήσει να την χαϊδέψω και να σταματήσει να δαγκώνει; Επίσης. Όταν την βγάζω έξω το μόνο που κάνουμε είναι ότι της αλλάζω δάχτυλα και μετά την βάζω στο playground. Τι άλλο να κάνω για να μην βαριόμαστε ούτε εγώ αλλά ούτε και αυτή; Ευχαριστώ
 
Πως μπορώ να την κάνω να με αφήσει να την χαϊδέψω και να σταματήσει να δαγκώνει?
Kώστα ίσως το πουλάκι θέλει κι άλλο χρόνο μαζί σου μέχρι να αποφασίσει ότι θέλει χάδια. Δυστυχώς δεν μπορείς να το "κάνεις" να θέλει με άλλο τρόπο απο το να το κάνεις να θέλει να είναι μαζί σου. Σχετικά με τα δαγκώματα, έχεις σκεφτεί να δοκιμάσει την εκπαίδευση με κλίκερ?
 
@Ροξ και Λάκης Κώστα, για να μην αντιγράφω τα βίντεο απο το youtube εδώ γιατί είναι και πολλά, βάλε στην αναζήτηση του youtube "clicker training for biting parrots" και θα σου βγάλει ένα σωρό αποτελέσματα.
 
Back
Top