Ασθένειες Ποδαγρα στο μπατζι;

eva_jovi

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2009
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας παιδιά.

Εδώ και μερικές μέρες, είχα προσέξει στο ράμφος του αρσενικού μπάτζι μου κάτι σαν κρούστα το οποίο όσο πέρναγαν οι μέρες γινόταν όλο και πιο έντονο. Ώσπου πριν λίγες μέρες ανακάλυψα ότι είχε προχωρήσει στα ποδαράκια του, και μάλιστα το ένα νύχι του έλειπε. Ευχόμουν να ήταν από κάποιον τραυματισμό...
Πήγα χτες σε ενα pet shop που εμπιστευομαι και μου είπαν ότι έχει ποδάγρα και μάλιστα ότι μπορεί να χάσει και ολόκληρο το πόδι!
Μου έδωσε μια αλοιφή σαν μανό να του βάζω και μου πρότεινε να το απομονώσω από τα άλλα.
Το κακόμοιρο...
Του έβαλα χτες και τσίριζε...
Γνωρίζετε κάτι περετέρω που μπορεί να με βοηθήσει;
Ευχαριστώ
 
Καλησπερα σου και περαστικα στο μικρο σου φιλαρακι! Οι περισσοτεροι πετ σοπαδες για να πουλησουν λενε ο,τι θελουν και πουλανε ο,τι θελουν! Καλυτερα να πας το πουλακι σε ενα γιατρο αμεσα για μια εγκυρη διαγνωση. Κοιτα εδω https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Αν το φαρμακο ειναι το Podagrine ειναι γαι ποδαγρα..
Αλλα αν μου λες οτι λειπει νυχι και τετοια πηγαινε τον καλυτερα σε κανα γιατρο μην τυχον και επιδεινωθει με το συγκεκριμενο σκευασμα..
Γιατρο μπορεις να βρεις απο το link που σου παραθετει η Μαρια πιο πανω..
 
εγω βαζω βαζελινη στα ποδια των πουλιων και μαλακωνουν με αποτελεσμα μετα απο μερικες μερες αυτες οι επιφανειακες κρουστες να υποχωρουν
 
Σήμερα διαπίστωσα ότι και το δικό μου θηλυκό παπαγαλάκι, η Ασπρούλα, έχει ποδάγρα.
Πήρα την αλοιφή epithol-en wondzalf την οποία θα πρέπει να βάζω στο ποδαράκι της καθημερινώς έως και αν εξαληφθεί το πρόβλημα.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι το καθημερινό πιάσιμο του πουλιού θα το στρεσάρει (εμένα πάντως αυτή η υπόθεση με έχει στρεσάρει από τώρα-δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαι ικανός να πιάνω κάθε ημέρα το πουλάκι☹)
 
Εναλλακτικά μπορείς να βάζεις στις πατήθρες το σούρουπο ώστες να κουρνιάσει πάνω σε αυτή και να το πιάνεις μέρα παρα μέρα ή κάθε 2η ανάλογα με την κατάσταση.
 
Μπράβο φίλε, πολύ καλή η ιδέα σου.
Σε ευχαριστώ πολύ
 
πολύ καλή η ιδέα σου ναι. Πάντως παιδιά με το podagrine πέρασε μετά από μια βδομάδα, αλλά από τότε του έχει ξαναγίνει άλλες δυο φορές και πάλι μετά από λίγες μέρες πάλι φεύγει (με το podagrine). Συνέχεια αυτό θα γίνεται.
Όποτε του βάζω το τρομάζω και φαίνεται να υποφέρει και μου την δίνει.
 
Μπράβο φίλε, πολύ καλή η ιδέα σου
Εκ των υστέρων είδα ότι στην πράξη, λυπάμαι που το λέω, μάλλον δεν ήταν καλή ιδέα και ο λόγος είναι ότι έχει γεμίσει το πουλάκι σε όλο του σχεδόν το σώμα με epithol, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν τα γλαροπούλια που βρέθηκαν μέσα σε πετρέλαιο.
Ακόμη και το κεφαλάκι του είναι γεμάτο με την κρέμα, επειδή το έξαινε στην πατήθρα.
Φυσικά τις καθάρισα τις πατήθρες και προσπάθησα όσο γινότανε να καθαρίσω και τό ίδιο με χαρτί κουζίνας, αλλά αν δεν περάσει την πτερόροια, θα μοιάζει συνέχεια με βρεγμένη γάτα☹
 
είναι ότι έχει γεμίσει το πουλάκι σε όλο του σχεδόν το σώμα με epithol
Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει, αλλά θα προτιμούσα να μοιάζει με "γλοροπούλι" και να είναι υγιές. Πάντως έχω την εντύπωση ότι το παράκανες σε ποσότητα πάνω στη πατήθρα. Επιπλέον γιαυτό είπα νύχτα ώστε το πτηνό να κουρνίασει πάνω σε αυτή.
Επιπλέον μπορείς να δοκιμάσεις να του βάζεις μπάνιο καθημερινά ( όχι για ίαση αλλά για βοήθεια και καθαριότητα) στο οποίο να ρίχνεις μέσα Bio-bad (Orlux), το οποίο μαλακώνει "την ποδάγρα".

Πάντως παιδιά με το podagrine πέρασε μετά από μια βδομάδα, αλλά από τότε του έχει ξαναγίνει άλλες δυο φορές και πάλι μετά από λίγες μέρες πάλι φεύγει (με το podagrine).
Με το epithol έχεις καλύτερη αντιμετώπιση, καθώς λόγω υφής (αλοιφή) δημιουργεί μια κρούστα η οποία φυλακίζει το άκαρι-παράσιτο που δημιουργεί την ποδάγρα.
Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να γίνει μια πολύ καλή καθαριότητα του κλουβιού.
 
Back
Top