Αν θέλεις γράψε πώς δίνεις τις αγωγές τελικά.
Την Πέμπτη που ξεκίνησα την αγωγή την θεωρώ κουτσουρεμένη.
Το Metacam το σταμάτησα σήμερα,έκανα χρήση 4 ημερών. Δίνω κάθε πρωί στις 7 σε 100 ml εμφιαλωμένου νερού 13 σταγόνες Antistress και 7 σταγόνες Muda. Στις 14:00 αλλάζω την ποτίστρα και δίνω 7 σταγόνες Aviamycine σε 100ml,την αποσύρω στις 20:30.
το Antistress θα το αποσύρω στις 8/2 (10 ημέρες αγωγής)
το Muda θα το αποσύρω στις 13/2 (15 ημέρες αγωγής(5 ημ. σταμάτημα και αλλες 15 αγωγή,θα ρωτήσω τον ιατρό)
το Aviamycine θα το αποσύρω στις 6/2 (7 ημέρες αγωγή)
Αναλυτικά
Πρωί πρωί του έβγαζα τις ταίστρες και πρόσθετα μόνο το φαρμακευτικό δοχείο με το Metacam σε ελάχιστη αυγοτροφή εμπλουτισμένη με περίλλα και λίγο ηλιόσπορο. Μόλις έτρωγε αρκετό απο το μείγμα επαναφέρω ταίστρες και βάζω σε αυγοθήκη αυγοτροφή, βρώμη, λίγη περίλλα και μισή κουταλια manitoba best. Στο άλλο φαρμακευτικό δοχείο έχω κία, καμελίνα, παπαρούνα,bella di note και πάλι λίγο manitoba. Στις 15:00 αντικαθιστώ την αυγοτροφή με αυγό χωρίς τσόφλι.
Γενικά η περίλλα εξαφανίζεται αμέσως, η αυγοτροφή μένει καθαρή απο πρόσθετα λιπαρών σπόρων,το αυγό το προτιμά και το τσιμπα συνέχεια, κυρίως κρόκο. Το απόγευμα έχει αφήσει μόνο την παπαρούνα και έτσι τρώει λίγο απο τις ταίστρες manitoba.Χορταρικά δεν τρώει, σήμερα δοκιμάζω ταραξάκο. Μάζεψα και γαιδουράγκαθα ξερά και τσουκνίδες. Στην αθήνα αύριο θα προμηθευτώ και βλαστωμένους σπόρους. Το λιάζω μέχρι τις 10:30 και μετά πάλι το απόγευμα.
Γενικά φοβάμαι το λίπος για το συκώτι για αυτό και όλοι οι σπόροι που δίνω είναι μετρημένα κουκιά. Είναι πολύ λαίμαργο.
*επιβεβαιώνω πως τρώει ταραξάκο, καλά έχω χέρι μιλάμε!
Δημητρη, μπραβο σου! Οχι οτι εχει σημασια αλλα καρδερινοκαναρο ειναι. Ευτυχώς που δεν ειναι καρδερινα γιατι μ αυτο το χαλι αποκλείεται να ζουσε!
Μακάρι, αν και αλλάζω γνώμη κάθε δύο ώρες. Σκεφτομαι όμως πως κάπου μεσα στο μυαλό μου υπήρχε κάποιος λόγος που απο την αρχή το είδα σαν καρδερινοκάναρο. Κάνει και ένα βραχνό τσίου που νομίζω οι καρδερίνες δεν κάνουν.