Γενικά Ποιος έχει διάθεση να σώσει ένα (μάλλον) καρδερινοκάναρο;

Βάλε μια φωτογραφία σε παρακαλώ...
Θα κάνω ότι μπορώ με τα μέσα που διαθέτω, αν και οι όποιες προσπάθειές μου μέχρι τώρα δεν έχουν αποτέλεσμα.
Δυστύχως για πολύ σημαντικούς λόγους δεν μπορώ να φύγω στην κυρία Δουκάκη ούτε σήμερα ούτε αύριο.
Θα θέσω προς το παρόν μια απλή ερώτηση: Ενας μικρός ταυματισμός στο ράμφος επουλώνεται μόνος του; Τί μπορώ να κάνω,έβαλα ας πούμε να κάνει μπάνιο με μηλόξυδο.
Θα στείλω φωτογραφίες σε λίγο.

ορίστε ότι καλύτερο μπορεσα να κάνω. Η πληγή φαίνεται να έχει κλείσει, είναι πολύ καλύτερα
rsz_20160519_174500.webp

Συνημμένα

• rsz_20160519_174358.webp
    rsz_20160519_174358.webp
    33,3 KB · Προβολές: 126
  • rsz_20160519_174451.webp
    rsz_20160519_174451.webp
    29,9 KB · Προβολές: 102
  • rsz_20160519_182420.webp
    rsz_20160519_182420.webp
    30,5 KB · Προβολές: 97
Η πληγή φαίνεται να έχει κλείσει, είναι πολύ καλύτερα
Δε δείχνει να υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα...
Στην τελευταία φωτό βλέπω και νέα φτεράκια στο κενό μέρος...
Άντε σιγά σιγά να γίνει "πουλί"... 😀

Καθυστερώ την ενημέρωση για δυό λόγους.
Πρώτον:αυτή τη στιγμή έχω μπακατέλες για να στείλω το "κλού" της υπόθεσης, φωτογραφία δηλαδή.
Δεύτερον:για να πάθετε ΣΟΚ
Έχω πλέον σταματήσει όλες τις θεραπείες και απο Δευτέρα θα εισάγω μόνιμα το μηλόξυδο. Η διατροφή έχει μετριαστεί απο την άποψη των λιπαρών σπόρων αλλά φρούτα, λαχανικά κανονικά. Σήμερα έχει ακτινίδιο πχ.Αυγοτροφή προσπαθώ να περάσω ξηρή,της easyyem,ωστόσο δίνω και αυγουλάκι που έχει στάνταρ αποδοχή. Είναι μόνιμα έξω με full προστασία.
Ίσως αύριο να στείλω και φωτογραφία έστω και κακή.

Αυγοτροφή προσπαθώ να περάσω ξηρή,της easyyem,ωστόσο δίνω και αυγουλάκι που έχει στάνταρ αποδοχή.
Νομίζω αν δίνεις και αυγοτροφή συσκευασμένη και αυγό θα προτιμήσει το αυγό.. Και η αυγοτροφή προφανώς και είναι πιο θρεπτική και πρωτεινούχα από σκέτο αυγό.. Καμιά μέρα βάλε μόνο αυγοτροφή και σπόρους και άσε χορταρικά και αυγό.. 😉

Νομίζω αν δίνεις και αυγοτροφή συσκευασμένη και αυγό θα προτιμήσει το αυγό.. Και η αυγοτροφή προφανώς και είναι πιο θρεπτική και πρωτεινούχα από σκέτο αυγό.. Καμιά μέρα βάλε μόνο αυγοτροφή και σπόρους και άσε χορταρικά και αυγό.. 😉
Αλίκη αν εννοείς αυτό, ποτέ δεν βάζω ταυτόχρονα πράγματα, ούτε την ίδια μέρα κάνω αλλαγές πρωί/απόγευμα.
Επειδή όμως χρειάζεται πρωτείνη είμαι υποχρεωμένος να της βάζω αυγό αφού απο την αυγοτροφή τρώει μόνο σπόρια.
Απο την άλλη πρέπει να μάθει στην αυγοτροφή, οπότε 2 μέρες έχει συσκευασμένη και 2 μέρες αυγό, εναλλάξ. Στις τρείς ενδιάμεσες μέρες δίνω πράσινα και κανα φρούτο.
Χρωστάω φωτογραφία, το ξέρω.

Σας χαιρετούμε γλυκά!
rsz_1rsz_dscn1783.webp

Συνημμένα

• rsz_1dscn1766.webp
    rsz_1dscn1766.webp
    35,4 KB · Προβολές: 112
  • rsz_1dscn1767.webp
    rsz_1dscn1767.webp
    29,3 KB · Προβολές: 114
  • rsz_dscn1788.webp
    rsz_dscn1788.webp
    22,9 KB · Προβολές: 114
  • rsz_dscn1793.webp
    rsz_dscn1793.webp
    24,3 KB · Προβολές: 111
  • rsz_dscn1790.webp
    rsz_dscn1790.webp
    19,3 KB · Προβολές: 113
Δημήτρη σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια σου να σώσεις αυτό το πουλάκι. Η εικόνα του όταν μας το πρωτοπαρουσίασες ήταν τραγική. Σήμερα είναι αισθητά πολύ καλύτερα και είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό θα είναι ακόμη καλύτερα χάρη στην φροντίδα και την περιποίηση που του προσφέρεις. Πολλά μπράβο. Καλή δύναμη!

Δημήτρη σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια σου να σώσεις αυτό το πουλάκι.
Αν έχει σωθεί, οφείλεται σε όλους μας!👍
Άλλαξα τη μιά ταϊστρα σε σπόρους της vadigran siskin&goldfinch και σε λίγο καιρό θα αλλάξω και την manitoba.Αυγά, αυγοτροφή όπως έχω πεί ήδη, λαχανικά της αρέσουν πολύ, φρούτα είναι διστακτική. Είναι ζωηρή όχι όμως σαν κανονικό πουλί, σε 60cm κλουβί πάντως τα καταφέρνει απ'άκρη σε άκρη(9 στις 10). Μάλλον θα την ξαναπάω στην κα. Δουκάκη τον άλλο μήνα να δούμε και το συκώτι.

Back