Ασθένειες Που να κοψω το ραμφος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Φιλοι μου γεια σας. Διαβαζοντας προσεχτικα τις απαντησεις σας για το θεμα που ειχα δημοσιευσει σχετικα με το μεγαλο ραμφος που εχει ο λουγαρος μου, ακολουθησα τις συμβουλες σας και εβαλα στο κλουβι του σουπιοκοκαλο. Το ραμφος του φαινεται να παρουσιαζει βελτιωση ωστοσο σημερα που τον επιασα για πρωτη φορα (!) και τον παρατηρησα απο κοντα φαινεται στα πλαινα πως υπαρχει κενο, δηλαδη το ραμφος δεν εφαρμοζει καλα. Ειλικρινα, δεν ξερω σε ποιο σημειο να το κοψω! Μαλιστα το ραμφος του φαινεται πως πρεπει να κοπει τοσο πανω οσο και κατω. Ξυνεται συνεχεια πανω στα πλαστικα κλαρια. Με τι κοφτακι πρεπει να κοπει και σε ποιο σημειο; Στο τελειωμα μαυριζει το πανω ραμφος μαυριζει. Αυτο ειναι φυσιολογικο;
Ευχαριστω!☹
 
Εγω δεν ξερω να σου απαντησω ακριβως... αλλα αφου δεν το εχεις ξανακανει οπως βλεπω πιστευω ειναι καλυτερα να το κανει καποιος ειδικος... Το ραμφος δεν ειναι νυχι που αν το κοψεις πιο πολυ θα ματωσει, θα πονεσει γι αυτο και ουτε και νυχια δεν κοβουμε αν δεν ξερουμε, αλλα ειναι το οργανο με το οποιο τρωει και μπορει αθελα σου να κανεις πολυ μεγαλη ζημια...
 
βαλε μια φωτο αν μπορεις γιατι δεν μας βοηθας κα ιπολυ με την περιγραφη σου, αν γινεται οσο το δυνατον πιο καθαρη
 
εγω θα σουλεγα να βαλεις κατι πιο σκληρο απο το σουπιοκοκκαλο δηλ ασβεστη για παπαγαλακια και αστον να το τριψει μονος του πανω σε αυτο.
η ενα κομματι τουβλο μπορει να το βοηθησει να κανει τη δουλια που θελει μονο του.
 
Βαλε φωτογραφια για να σου πουμε ακριβως που πρεπει να κοπει για να μην κανεις λαθος.
 
καλυτερα να το κανει ειδικος δεν υπαρχει λογος να κανεις πειραματα πανω του


φιλικα παντα
 
Θα συμφωνήσω ότι θα πρέπει να το δει ειδικός.
Εναλλακτικά αντί να το κόψεις με μια λίμα καθαρή αποστειρωμένη μπορείς σιγά σιγά να λιμάρεις την περιοχή. Η διαδικασία όμως να ξέρεις ότι είναι κάπως δύσκολη και σίγουρα άβολη καθώς θα πρέπει να κρατάς το ράμφος ανοιχτό και να λιμάρεις. Μην νομίσεις ότι το πουλί θα εκτιμήσει τη διαδικασία. Σίγουρα θα πρέπει να το κάνεις σταδιακά για αποφυγή πηγών και να επαναλάβεις μετά από καμιά εβδομάδα.
 
Sinithos afto pou parousiazete ke ine sixno ine to pano meros tou ranfous na megaloni , se afti tin periptosi me ena psalidi pou kobi kala koboume to keros pou eksexi.
Ine mia diadikasia pou den ine epodini gia ta kanarinia ke den xriazete idikes gnosis.
An stin diki sou periptosi parousiazi alli mormis dismorfia tha prepi na doume tiu idous dismorfia ine
 
Back
Top