Ασθένειες Πρησμένο πόδι καναρινιού πάνω από το δαχτυλίδι

yiorgosp74

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιαν 2015
Μηνύματα
10
Πόλη
Γέρακας
Καλημέρα και καλή χρονιά,
Έχω ένα καναρίνι αρσενικό 4 ετών,
Το ένα ποδαράκι του είναι πρησμένο από το δακτυλίδι και κάτω, το δακτυλίδι δεν κουνιέται καθόλου, ξέρει κάποιος τι συμβαίνει; Πρέπει να του κόψω το δακτυλίδι; Δεν το πατάει καν, το έχει σηκωμένο και κάθεται κάτω στη γωνία του κλουβιού, 3 μέρες το είχε σηκωμένο και σήμερα το παρατήρησα πως είναι πρησμένο, είναι διπλάσιο, στο σημείο του δακτυλιδιού είναι κόκκινο, τι να κάνω δεν ξέρω... Όποιος μπορεί ας βοηθήσει... Ευχαριστώ
 
Καλημέρα χρόνια πολλά!
Μέχρι να μπορέσει να σου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει από καναρίνια, διάβασε κάποιο σχετικό θέμα
Τραυματισμός στο πόδι καναρινιού από δακτυλίδι. | PetBirds
Μαρία, χρόνια πολλά! Το διάβασα, δε ξέρω αν φταίει -ίσως- το δακτυλίδι, σε ευχαριστώ πάντως!
 
Πρέπει άμεσα να του αφαιρέσεις το δαχτυλίδι! Υπάρχουν ειδικά ψαλιδάκια γι αυτή τη δουλειά, αλλά είναι και ένα εγχείρημα που απαιτεί εμπειρία.. Ψαλιδάκια εννοούμε αυτό: https://community.petbirds.gr/media/Ψαλίδι-κοπής-δαχτυλιδιών.20631/

Αν δεν ξέρεις κάποιον που να έχει την εμπειρία να το αφαιρέσει, καλύτερα να είσαστε δύο άτομα.

Δώσε προσοχή και σε αυτό:
Θα πρέπει να προσέξετε μερικά πράγματα:
  • Αποστείρωση του ψαλιδιού πριν από την επέμβαση, η οποία θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή για να μην προκαλέσετε μεγαλύτερο τραυματισμό.
  • Απολύμανση της περιοχής γύρω από το δαχτυλίδι και πάνω σε αυτό (κατά προτίμηση με betadine υγρό).
  • Στη συνέχεια επάλειψη της περιοχής με betadine υγρό σε ένα βαμβάκι και πάλι (προσοχή να μην πάει στα πούπουλα), προληπτικά για την περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί μικροτραυματισμοί, (για δύο τρεις μέρες, δύο φορές την ημέρα).
  • Εάν υπάρχει ήδη κάποιο τραύμα - πληγή στο πόδι, τότε πιθανόν να πρέπει να χορηγηθεί κάποια αντιβίωση (αλοιφή ή από το στόμα).

και αυτό: Αφαίρεση δαχτυλιδιού από το πόδι νεοσσού (και βίντεο)
 
Πιθανόν να φταίει το δακτυλίδι...
Πρόσφατα είχα ανάλογο περιστατικό με το καναρίνι της θείας μου... Δεν το πήγαν στο γιατρό όταν τους είπα ότι έχει πρήξιμο και δεν το πατάει το πόδι... μετά 20 ημέρες που ξαναπήγα επίσκεψη... Το φωτογράφησα.. και όταν είδα τη φωτό στην οθόνη τρόμαξα
(Δεν είχα γραφτεί στο Φορουμ τότε...)
Πήγα εγώ το καναρίνι στη γιατρό... Βγάλαμε το δακτυλίδι... και του έδωσε αντιβίωση για 8 ημέρες...
 
Επίσης @yiorgosp74 το καναρινάκι 3 μέρες τώρα τρώει; Πίνει καθόλου νερό?
 
Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ όλους! Σήμερα δεν το είδα ουτε να τρώει, ουτε να πινει νερό, χθές που του έβαλα μαρουλι το έφαγε και προχθες το ειδα τρώει. Το δακτυλιδι για να βγει πρέπει να φυγει το πρήξημο πρώτα. Συνέχεια σκύβει και προσπαθεί με το ραμφος του να βγάλει το δακτυλίδι.
iSbtfD7.jpg

http://prntscr.com/5nymsf

Χρειάζεται τουλάχιστον μία καθαρή φωτογραφία.
http://prntscr.com/5nymsf εδώ είναι η φώτο
 
Άσχετα αν το δακτυλίδι είναι η αιτία της πίεσης που προκάλεσε το πρήξιμο στο πόδι του καναρινιού και αν φανταστούμε από την περιγραφή σου την κατάστασή του και το πρήξιμό του θα σου πρότεινα κι εγώ όπως και η @alicedros να αφαιρεθεί.
Βάλε αν θες για δοκιμή λίγο λάδι η βαζελίνη φαρμακευτική και σαν τελευταία ευκαιρία προσπάθησε να περιστρέωεις το δακτυλίδι γύρω από το πόδι του πουλιού... μαλακά και με πολύ προσοχή. Αν αυτό είναι εφικτό, προσπάθησε με εξαιρετικά μαλακές κινήσεις να το μετακινήσεις προς τα πάνω. Αν αυτό γίνει μάλλον το γλίτωσες... Αν όχι... κόψιμο δακτυλιδιού.
Δυστυχώς δεν μπορείς να περιμένεις να ξεπρηστεί... και δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει αυτό, αν δεν κοπεί το δακτυλίδι.
Αν συνεχιστεί το πρήξιμο πολύ πιθανόν να σταματήσει να αιματώνεται η περιοχή κάτω από το δακτυλίδι και να υπάρξει σηψαιμία με συνέπεια στην καλύτερη κόψιμο του ποδιού.
Ξέρω σε τρομάζει η ιδέα, αλλά πίστεψέ με αυτό που με υπομονή και καρτερικότητα υπομένει το καναρινάκι σου είναι φοβερά επώδυνο. Αυτό που αδιαμαρτύρητα και στωικά δέχεται μπορεί να το οδηγήσει σε ακρωτηριασμό.
Ξέρω πως είναι δύσκολο να διαθέτεις ψαλιδάκι και είναι σχετικά ακριβό για να το προμηθευτείς.
Διαβάζω πως μένεις στο Γέρακα Αττικής... και ρωτάω... σου είναι εύκολα να πας στο κέντρο να βρεις δωρεάν βοήθεια από φίλο της ομάδας μας... αν ναι... Ο @ΑΒΑΤΟΝ θα σε βοηθήσει 100%. Γράψε απλά αν μπορείς να φτάσεις Σταθμό Λαρίσης και ο Βασίλης θα απαντήσει.
Επιπρόσθετα όποιος φίλος της ομάδας μας διαθέτει ψαλιδάκι κοπής δακτυλιδιών να επικοινωνήσει με το νέο μέλος της ομάδας μας @yiorgosp74 εδώ γα να μαθαίνουμε και τη δράση, ώστε να δοθεί η βοήθεια...
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε... ομάδα σημαίνει βοήθεια και εδώ υπάρχει απλόχερα και στην πράξη!
 
Άμεση απόκριση... Δεν πειράζει θα περιμένουμε άλλα άτομα στην ομάδα... @yiorgosp74 περίμενε συνδεδεμένος.

Από τη φωτογραφία βλέπω πως τελικά μετακίνησες το δακτυλίδι... ή κάνω λάθος;
 
Παιδιά πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, είναι συγκλονιστικό να υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για ένα πρόβλημα αλλουνού, σας ευχαριστώ για κάθε προσπάθεια, θα πάω όπου χρειαστεί, δεν το έχω βγάλει το δακτυλίδι γιατί φοβάμαι πάρα πολύ μη του κάνω κακό, δεν μετακινείται το δακτυλίδι καθόλου, του έβαλα μπεταντιν, αν έχει κάποιος ψαλίδι λογικά θα ξέρει και να το κόβει και μπορεί να με εξυπηρετήσει να πάω στην περιοχή του με το καναρινάκι μου να με βοηθήσει, ευχαριστώ κάθε άνθρωπο για την προσπάθεια του να με βοηθήσει
 
Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ όλους! Σήμερα δεν το είδα ουτε να τρώει, ουτε να πινει νερό, χθές που του έβαλα μαρουλι το έφαγε και προχθες το ειδα τρώει. Το δακτυλιδι για να βγει πρέπει να φυγει το πρήξημο πρώτα. Συνέχεια σκύβει και προσπαθεί με το ραμφος του να βγάλει το δακτυλίδι.
iSbtfD7.jpg

[DLMURL="http://prntscr.com/5nymsf"]Screenshot by Lightshot
Screenshot by Lightshot[/DLMURL] εδώ είναι η φώτο
Εκτός από το κόκκινο έχει κι άλλο δακτυλίδι στο ίδιο πόδι;
 
Καταρχας πρεπει να κοψεις τα νυχακια του γιατι μπορει και αυτο να το τραυματισσε αλλα και στο δικο μου το επαθε αλλα λιγο πιο μικρο στο δικο μου. Το τσιμπησε ενα κουνουπι και θα πριστικε αλλα θα περασει μωρε
 
όπως το βλέπω μου θυμίζει το πόδι του Πίπη (του καναρινιού που αναφέρθηκα).
Η γιατρός αφαίρεσε άμεσα το δακτυλίδι... ήταν όμως από αυτά που κουμπώνουν... κράταγα εγώ το πουλί και εκείνη το άνοιξε με τα νύχια της... Δεν ξέρω τι αντιβίωση μου έδωσε. Γιατι μου έδωσε 4 χαπάκια στο χέρι... και μου είπε μισό κάθε μέρα στο νερό για 8 ημέρες.
Η διαγνωση ήταν ποδοδερματίτιδα από το δακτυλίδι... Εξωτερική αλοιφή μου μου είπε να βάζω μια που είχα με βότανα ή με βαζελίνη και ότι το σημαντικό σε αυτή την περίπτωση ήταν η αντιβίωση στο νερό!
 
Κατερινα και εμενα στο κτηνιατρο το πηγα και πηρα τζαμπα αντιβιωση!Ρωτησα ενα καναρινά που εκτρεφει καναρινια απο τα 10 του και ειναι 67 χρονων και μου ειπε αυτα ειναι βλακειες και μου εδωσε μια αλοιφη για το ποδι του και μου πε οτι το τσιμπησε κουνουπι
 
Ναι απλά Κατερίνα μου η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μπορεί αυτί το καναρινακι να έχει κάτι άλλο. Γι αυτό εγώ θα προτείνω, αφού είδα τη φώτο, να πάει αύριο πρωί πρωί σε κάποιον κτηνίατρο. Στην Αθήνα είναι, εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ πολλοί εξειδικευμενοι κτηνιατροι!
 
Παιδιά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μόλις γυρίσαμε από πτηνίατρο και αφού έκοψε το δακτυλίδι μας είπε πως αυτός και μόνο αυτός ήταν ο λόγος που πρήστηκε, δυστυχώς μετά από λίγα λεπτά το πολυαγαπημένο μας καναρίνι απεβίωσε... Θα επανέλθω στο μέλλον στην ωραία σας παρέα, δυστυχώς είμαι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή, σας ευχαριστώ όλους...
 
Back
Top