Ασθένειες Προβλημα με Budgie-μπορει να τυφλωθει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eva_86
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

eva_86

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Χαιρεται. Σημερα το πρωι ξυπνησα απο τα ουρλιαχτα του αρσενικου Budgie (επειτα το καταλαβα). Πηγαινοντας στο κλουβι ειδα το αρσενικο να καθεται στο πατο του κλουβιου, και να ανασαινει γρηγορα, ενω η θυληκια να ειναι σε ενα κλαδακι ησυχη.
Τα παρατηρουσα και τα παρατηρω πολυ ωρα, το αρσενικο εχει αδυναμια στο να σταθει στο κλαδι και σαν να τρεμει, επισης 2 φορες σαν να αφινιασε και πετουσε στο κλουβι φωναζοντας, βεβαια εμενα μου φανηκε σαν να μην βλεπει γιατι επεφτε πανω σε παιχνιδια πανω στη θυλυκια σαν να μην την εβλεπε.
Περιμενω να ανοιξει ο κτηνιατρος να παω, αλλα ανυσηχω πολυ.
Εχει αντιμετωπισει καποιος κατι παρομοιο;
 
Δεν εχει ηρεμησει ακομη; Κοιμοταν και ξαφνικά αρχισε να χτυπιεται; Το ειδες σε τι κατασταση ηταν οταν ξυπνησε;
 
Οταν ξυπνησε δεν ειδα σε τι κατασταση ειναι, λογικα πανικου. Τα εχω σκεπασμενα και συνηθως μεχρι να ξυπνησω εγω και να τα βγαλω εξω η κοιμουνται ή ειναι ηρεμα. Αλλα σημερα απο τις 8 το πρωι αρχισε να ουρλιαζει. Ξεσκεπασα το κλουβι και καθοταν στο κατω μερος. Τωρα ανεβηκε σε κλαδακι αλλα γενικα εχει μια διαφορετικη συμπεριφορα απο συνηθως. Τρεμει και λιγοκαι κραταει τα ματια του κλειστα.
Προφανως εχει κατι. Δεν μπορει να ουρλιαζε ετσι χωρις λογο. Απλα δεν ξερω τι.
 
Μηπως τρομαξε απο κατι την ωρα που τα ξεσκεπαζες και γι αυτο αρχισε να χτυπιεται; Εαν κοιμοταν την ωρα που πηγες να τα ξεσκεπασεις χωρις να τους μιλησεις, να τα προειδποιησεις οτι εισαι εκει και δεν σε καταλαβαν, ειναι πολυ πιθανον να τρομαξε.
Δοκιμασε τωρα να δεις αν βλεπει. Πλησιασε το δαχτυλο σου εκει που καθεται απο την εξω πλευρα του κλουβιου και δες αν θα κουνηθει καθολου. Προσοχη μονο να μην το τρομαξεις.
 
Δεν τα ξυπνησα εγω. Αυτα με ξυπνησαν απο το ουρλιαχτο κ απο τι φασαρια που εκανε. Το ξεσπεπασα και ηρεμησαν λιγο. Βεβαια μετα το αρσενικο αρχισε παλι να φωναζει και τοτε το ειδα να χτυπιεται! Εχω την αισθηση οτι δεν μπορει να με αντιληθφει οπως παλιοτερα. κοιταει περιεργα το χωρο γυρω του. Εχει φουσκωσει τωρα και τρεμει
 
Υπαρχει κατι που μπορει να παθουν τα πουλια, το βραδυ στον υπνο τους και λεγεται night fright (νυχτερινος φοβος) και συμβαινει πιο συχνα στα κοκατιλ. Δεν αποκλειεται ομως να συμβει και σε αλλα πουλια. Τα πουλια αρχιζουν ξαφνικά να χτυπιουνται και να φωναζουν μεσα στον υπνο τους. Οι λογοι δεν ειναι απολυτως ξεκαθαροι, μπορει να ειναι απο κατι που ακουσαν στον υπνο τους η ακομη κι απο καποιο ονειρο, αν τελικα βλεπουν. Αυτο που πρεπει να κανει καποιος εκεινη τη στιγμη ειναι να αναψει τα φωτα και να τους μιλησει για να τα ηρεμησει. Καλυτερα να μην βαλουμε μεσα στο κλουβι τα χερια διοτι μπορει να προκαλεσουμε μεγαλυτερο πανικο.
Τωρα που ειδες οτι αυτο μπορει να συμβει, πιστευω πως θα επρεπε να σκεπαζεις το μισο κλουβι απο εδω και περα, αφηνοντας ενα κενο για να μπαινει φως και να αφηνεις ενα φωτακι νυχτος στο δωματιο που κοιμουνται. Πιστευω πως τωρα καθεται ετσι απο την ταραχη που περασε.


Ριξε μια ματια και σε αυτο αν ξερεις αγγλικα...
Night Frights
 
Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια!
Ισως να ειναι και αυτο. Απλα αυτο το παπαγαλακι μου, ειναι που ειχε μυκητες στο ραμφος του και πρεπει καθημερινα να το πιανουμε για να του βαζω μπεταντιν. εγινε και σημερα αυτο και ανυσυχησα. Η γνωμη σου ποια ειναι;Να περιμενω ή να τα παω στον κτηνιατρο;
 
Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια!
Ισως να ειναι και αυτο. Απλα αυτο το παπαγαλακι μου, ειναι που ειχε μυκητες στο ραμφος του και πρεπει καθημερινα να το πιανουμε για να του βαζω μπεταντιν. εγινε και σημερα αυτο και ανυσυχησα. Η γνωμη σου ποια ειναι;Να περιμενω ή να τα παω στον κτηνιατρο;

Δεν μπορω να παρω εγω την ευθυνη και να σου πω να μην το πας. Εαν εχει τελικα κατι αλλο;
 
Ειναι ηδη καλυτερα, εφαγε κιολας, αρχισε κανονικα να αντιδρα. Αρχισαν να συμπεριφερονται οπως παλια. Σημερα λεω να μην το ταλαιπωρησω αλλο. Θα εχω το νου μου για οποιαδηποτε αλλαγη.
Πραγματικα ευχαριστω πολυ!
 
Back
Top