Αναπαραγωγή Προετοιμασία αναπαραγωγής για Gouldian

Κωνσταντίνε, είμαι και εγώ σε ανάλογη φάση. Μόλις ολοκλήρωσε τη δεύτερη γέννα και το θηλυκό κάθεται συνέχεια μέσα στη φωλιά. Εγώ από τη μεριά μου άλλαζα τα αυγά (δάσκαλε που δίδασκες...) και τα επανατοποθέτησα όταν γεννήθηκε το 4ο αυγό. Η δική μου εμπειρία λέει ότι αν το ζευγάρι είναι αφοσιωμένο στη γέννα και να ενοχληθεί λίγο δεν πειράζει θα επιστρέψει στα καθήκοντά του. Αλλά αν είναι πχ φοβησμένα είναι πολύ πιθανόν να μη κλωσσάνε επιμελώς ΄κάτι που θα οδηγήσει σε αποτυχία.

Οκ Αντώνη ευχαριστώ ας ελπίσω ότι θα συνεχίσουν με συνέπεια τη δουλειά τους.
 
Κωνσταντινε εχω παρατηρησει και εγω το ιδιο σε ενα ζευγαρι. Αυτη η λυσσα και το κυνηγι του αρσενικου παρουσιαστηκε στην πρωτη τους γεννα 2 φορες αφου ξεκινησε να κοιμαται στην φωλια η θυληκια. Μια την πρωτη εβδομαδα και μια την μολις σκασαν μικρα. Και τις 2 φορες κρατησε 3 ολοκληρες μερες. Με το που ακουγε η θυληκια τον αρσενικο να πεταει προς την φωλια, πριν ακομα εμφανιστει, ειχε πεταχτει εξω σαν πυραυλος οπως λες μεχρι να τον καθηλωσει στην αλλη ακρη της ζευγαρωστρας. Τοτε μονο επεστρεφε στην φωλια. Αυτο γινοταν απειρες φορες την ημερα και αρκετες το βραδυ μεχρι να τα παρει για τα καλα ο υπνος. Ηταν ακριβως το αντιθετο απο το συνηθες που θελει την θυληκια να κλωσσαει θελοντας να ακουει και να βλεπει λιγο τον αρσενικο για συμπαρασταση. Στην περιπτωση μου εγινε μαλλον επειδη το ζευγαρι ειχε μονο 10 μερες γνωριμιας πριν το πρωτο αυγο και δεν ειχε ταιριαξει. Την πρωτη μερα που τα εβαλα μαζι να φανταστεις εξερευνουσαν την φωλια! Παρολα αυτα τα μικρα βγηκαν κανονικα και το ζευγαρι αποδειχτηκε τελειο στην ανατροφη τους. Στις επομενες γεννες δεν παρουσιασαν ξανα αυτη την συμπεριφορα και αποδειχτηκαν πολυ στοργικοι γονεις αλλα και αγαπημενο ζευγαρι οταν μεταφερθηκαν στην κλουβα πτησης.
 
Οδυσσέα ευχαριστώ γιατί ηρέμησα τώρα. Εδώ γίνονται Ομηρικές μάχες. Δεν πίστευα ότι ένα τόσο δα μικρό πουλάκι μπορεί να γίνει τόσο βίαιο.:)
 
Χτες η προχτές δεν ξέρω έκανε και έκτο αυγό. Κάθεται στη φωλιά και την αντικαθιστά ο αρσενικός όταν βγαίνει να φάει, αλλά χτες δεν κοιμήθηκε στη φωλιά.😕
 
Τα αυγά είναι έξι αλλά η θηλυκή πάλι δεν κοιμάται στη φωλιά. Όλη την ημέρα κλωσάει και το βράδυ πάει στη πατήθρα για ύπνο. Τα αυγά είναι έξι από την Παρασκευή που κοίταξα η από την Πέμπτη δεν ξέρω. Να τα αφήσω και άλλο η να τα πάρω αύριο; 😕
 
Κωνσταντίνε ευχάριστα νέα.
Μόλις επέστρεψα και η μικρή κοιμάται μέσα
Μάλον το κόλπο με το πατζούρι έπιασε.
 
Ευχαριστώ πολύ :) όμως προτιμώ να το πω μετά την αίσια έκβαση όλης της διαδικασίας. Δυστυχώς έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας και αυτό είναι απλώς ένα βήμα.
 
Σήμερα το βράδυ βρήκα τη θηλυκή να κοιμάται μέσα στη φωλιά,το αποφάσισε φαίνεται. Το ερώτημά μου είναι αν τα αυγά μπορούν να εκκολαφθούν. Τα αυγά είναι έξι και τα είδα την Παρασκευή δεν ξέρω αν είναι και από την Πέμπτη. Στη φωλιά λοιπόν καθόταν όλες τις ημέρες και το βράδυ έξω.😕
 
Κωνσταντινε ναι Αν κρινω απο αναλογες περιπτωσεις που ειχα ανυσηχιησει και εγω, θα βγουν κανονικοτατα. Βεβαια μπορεις και σε μερικες μερες να κανεις οωσκοπηση για να δεις την πορεια των εμβρυων.:)
 
Κωνσταντίνε καλησπέρα.
Η δική μου μικρή είναι σταθερά στην φωλιά
Δεν ασχολούμαι καθόλου μαζί τους πέρα από τροφή και νερό και φροντίζω να το κάνω την ώρα που είναι και τα δύο εκτός φωλιάς.
Με προβληματίζει μόνο ότι όταν αντικαθιστά ο αρσενικός την θηλυκιά τρομάζει πολύ εύκολα (ανήσυχος) και πετάγεται από την φωλιά.
Το παντζούρι δεν το έχω μετακινήσει πάντως και μάλλον έτσι τους αρέσει περισσότερο.
 
Δε θα το πιστέψεις στις 12 έκανε σεισμό και τρόμαξαν πολύ.😱Τώρα είναι πάλι έξω στη πατήθρα.Άνοιξα τα φώτα μήπως γυρίσει αλλά τίποτα. Θα αφήσω ένα φωτάκι μήπως γυρίσει τη νύχτα αν και δεν το βλέπω. Ελπίζω αύριο να αρχίσει σταθερά το κλώσημα.Ατυχία.☹
 
Κωνσταντίνε καλησπέρα.
Η δική μου μικρή είναι σταθερά στην φωλιά
Δεν ασχολούμαι καθόλου μαζί τους πέρα από τροφή και νερό και φροντίζω να το κάνω την ώρα που είναι και τα δύο εκτός φωλιάς.
Με προβληματίζει μόνο ότι όταν αντικαθιστά ο αρσενικός την θηλυκιά τρομάζει πολύ εύκολα (ανήσυχος) και πετάγεται από την φωλιά.
Το παντζούρι δεν το έχω μετακινήσει πάντως και μάλλον έτσι τους αρέσει περισσότερο.

Αφού βρήκες τη φόρμουλα συνήχησε έτσι και θα δεις όλα θα πάνε καλά.
 
Απίστευτο βρε Κωνσταντίνε.
Ελπίζω να ηρεμήσουν γρήγορα και να ξαναμπούν μέσα.
 
Κωνσταντίνε, άμα αφοσιωθούν θα ολοκληρώσουν μέχρι τέλους την εκκόλαψη.
 
Τελικά αυτή κοιμήθηκε έξω. Νεότερα αύριο. Καλό βράδυ.Αφήνω και ένα φωτάκι μπας...☹
 
Τελικά μάλλον μάτιαξα την κατάσταση εχθές το βράδυ.
Γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα άκουσα ένα πέταγμα περίεργο και φωνές από τα ζούζουλα που έχω(ζεμπράκια). Σηκώνομαι και φυσικά είχαν τρομάξει τα gouldians, και η μικρή κοιμήθηκε έξω.☹
Άφησα το φως ανοιχτό μήπως και μπούνε αλλά τζίφος. (μέχρι τις 02:30)
Το πρωί πάντως γύρω στις 07:00 ήταν μέσα ο αρσενικός...
 
Τελικά πρωί πρωί που ξύπνησε είναι στη φωλιά ήρεμη χωρίς να διώχνει τον αρσενικό μέχρις στιγμής και αυτός ήρεμος κάθεται στην είσοδο της φωλιάς σαν φρουρός.Ας ελπίσω ότι δεν θα υπάρξει άλλο εμπόδιο.Ήθελα να ρωτήσω αν ξεκινήσει κανονικά να κλωσάει από σήμερα θα μετρήσω 14 ημέρες;
 
Back
Top