Γενικά Προσοχή απατεώνας εκτροφέας

Konstantinamkr

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιαν 2022
Μηνύματα
15
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αγόρασα πριν 8 μήνες δύο παπαγάλους μονκ από μία αγγελία που βρήκα από έναν "εκτροφέα" στην Καρδίτσα. Οι παπαγάλοι μου ήρθαν κλεισμένοι σε μία κούτα σε άθλια κατάσταση και χωρίς φυσικά δαχτυλίδι, dna, χαρτιά και απόδειξη. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του αλλά προφανώς δεν τα κατάφερα και μια φορά που μου σήκωσε το τηλέφωνο το έκλεισε αμέσως. Τους πήρε καιρό να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον, αλλά με πολύ φροντίδα σχεδόν τα κατάφεραν. Ωστόσο, βλέπω ότι έχουν πολύ διαφορετική συμπεριφορά σε σχέση με άλλους ήμερους παπαγάλους μονκ. Δεν έχουν πει ακόμα ούτε μία λέξη, φωνάζουν πολύ, φοβούνται πολύ το χέρι μου και γενικά δε θέλουν πολύ την ανθρώπινη επαφή. Γι' αυτό λοιπόν άρχισα να το ψάχνω περισσότερο και συνηδητοποίησα ότι ο "εκτροφέας" από τον οποίο τα πήρα είναι γνωστός για πολλές απατεωνιές. Έχει δικό του pet-shop στην Καρδίτσα (πολλοί φαντάζομαι τον γνωρίζετε).
Αυτό που μου κάνει ιδιαιτέρως εντύπωση είναι ότι το κατάστημα του είναι ανοιχτό και ακόμα και σήμερα μπορούν άνθρωποι να εξαπατούνται από τον ίδιο, ο οποίος μάλιστα ισχυρίζεται ότι έχει γνωριμίες παντού και κανείς δεν μπορεί να τον αγγίξει.
Τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνω;
Τα πουλιά που μου έστειλε είναι βέβαιο πως είναι άγρια γι'αυτό και δεν μπορούν να εξοικειωθούν μαζί μας;
 
@Konstantinamkr Είναι πολύ γνωστός απατεώνας εδώ και καιρό... Κρίμα που έπεσες θύμα του.
Για να συζητήσουμε την εκπαίδευση των πουλιών σου άνοιξε μια νέα συζήτηση στην ενότητα Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων.
 
Καλησπέρα.
Τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνω;
Να ευχαριστείς τον Θεό που τα πουλάκια έφτασαν στα χέρια σου ζωντανά, επίσης να ευχαριστείς τον Θεό που παρέλαβες το είδος πουλιών που ζήτησες (γιατί κάποιοι άλλοι παρέλαβαν διαφορετικό είδος).
Τα πουλιά που μου έστειλε είναι βέβαιο πως είναι άγρια γι'αυτό και δεν μπορούν να εξοικειωθούν μαζί μας;
Σίγουρα συμβαίνει αυτό αλλά με την καθημερινή επαφή και φροντίδα θα καταφέρεται να αποκτήσετε μια καλή επαφή και θα καταφέρεται να σας εμπιστευτούν, θα χρειαστεί χρόνος, υπομονή, καθημερινή επαφή και φροντίδα.

Γνωρίζεται το φύλο τους ?
Ανέβασε φωτογραφίες τους (μέγεθος έως 1 Mb) και φωτογραφίες του κλουβιού τους.

Να τα χαίρεσται !!!
 
Δεν γνωρίζω κάτι για το μαγαζί αυτό αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι το πουλί που θα πάρεις θα μιλήσει και θα είναι ήμερο όπως αυτά που βλέπεις σε διάφορα βιντεάκια. Αυτά τα καταφέρνεις με την πάροδο του χρόνου και όχι σε 8 μήνες. Και μπορεί και καθόλου. Εξαρτάται από το πουλί και από σένα.
Επίσης κάποιος που μπορεί να είχε ένα ζευγάρι που γέννησε και σου πούλησε ένα μικρό σιγά μην έβαζε δαχτυλίδι και έκοβε και απόδειξη.
Τεστ DNA δεν νομίζω να κάνει κάποιος, τουλάχιστον για μικρούς-φθηνούς παπαγάλους.
Είμαι σίγουρος ότι έχεις παρασυρθεί και τα περίμενες όλα τέλεια.
Επειδή έχεις πάρει ζευγάρι, να ξέρεις ότι θα είναι ποιο δύσκολο να μιλήσουν και να κοινωνικοποιηθούν αλλά θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια.
Γενικά είναι νωρίς ακόμα για να βγάζεις συμπεράσματα.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σε ευχαριστώ πολύ! Όχι δεν γνωρίζω το φύλο τους, γνωρίζεις αν μπορώ να κάνω κάπου εξέταση dna και ποια είναι η διαδικασία; θα ανεβάσω και φωτογραφίες τους! Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Ελπίζω να καταφέρω να αναπτύξουμε μια όμορφη σχέση και να νιώθουν οικεία!
 
@jimakosk γνωρίζω πως υπάρχουν και παπαγάλοι μονκ που δε μιλάνε ποτέ, απλώς εμένα με φοβίζει η συνολική συμπεριφορά τους και όλα όσα έχω διαβάσει, ο κάθε παπαγάλος έχει τη δική του προσωπικότητα και το δικό του χαρακτήρα, δεν περιμένω να είναι ίδιος με κάποιον άλλον, ούτε περιμένω να είναι όλα τέλεια από την πρώτη στιγμή. Απλώς περιμένω μια πρόοδο μέρα με τη μέρα, την οποία τη βλέπω πολύ δύσκολα.
[automerge]1661547628[/automerge]
@Ledagcc Α τέλεια σ'ευχαριστώ!
 
Για τον συγκεκριμένο έχει ξανασυζητηθεί το θέμα. Από περιέργεια είδα αξιολογήσεις και μου σηκώθηκε η τρίχα. Δεν ξέρω γιατί δεν γίνεται κάτι νομικά.🫣
Άνοιξε νέο θέμα με ότι σε απασχολεί και να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις την καλύτερη βοήθεια.👌
 
Καλησπέρα
Δεν γνωρίζω κάτι για το μαγαζί αυτό
Είναι γνωστό pet shop το οποίο μάλιστα έχει αναφερθεί και στον ημερήσιο τύπο για τα ''κατορθώματα'' του, ειδικά όσον αφορά την πώληση άγριων πτηνών.
κανείς δεν εγγυάται ότι το πουλί που θα πάρεις θα μιλήσει και θα είναι ήμερο
Συμφωνώ για το ''θα μιλήσει'' αλλά για τον αν θα είναι ήμερο εξαρτάται από τον τρόπο που μεγάλωσε, αν μεγάλωσε από τους γονείς θα είναι άγριο, αν το μεγάλωσε ο εκτροφέας με κρέμα θα είναι ήμερο και θα έχει εύκολη επαφή με τους ανθρώπους.
Επειδή έχεις πάρει ζευγάρι, να ξέρεις ότι θα είναι ποιο δύσκολο να μιλήσουν και να κοινωνικοποιηθούν αλλά θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια.
Όσον αφορά το ''ζευγάρι'' μόνο με το αποτέλεσμα dna θα υπάρχει σιγουριά για το φύλο τους.

Αγόρασα πριν 8 μήνες δύο παπαγάλους μονκ από μία αγγελία που βρήκα από έναν "εκτροφέα" στην Καρδίτσα.
Η αγγελία αναφερόταν σε ήρεμα ή άγρια πουλιά ?
 
@Konstantinamkr κ πάλι καλά. Αλλά νομίζω ότι το λάθος ήταν αρκετά δικό σου. Αφού δεν ήταν εκτροφέας που ξέρεις κ εμπιστεύεσαι, θα έπρεπε αφού τον επέλεξες να πας να τα δεις από κοντά. Κ για να σου πω την μαύρη αλήθεια, μου φαίνεται πολύ σκληρό να περιμένουμε ζωντανό πλάσμα να έρθει με κούριερ, που εννοείται θα έρθει σε κούτα! Ο τύπος είναι γνωστός στο διαδίκτυο από τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του κ την επιστολή διαμαρτυρίας που είχε δημοσιοποιήσει όταν του κατάσχεσαν κ απελευθέρωσαν άγρια πουλιά που είχε πιάσει. Αυτό που είναι απορίας άξιο, είναι πως λειτουργεί ακόμα. Πάντως από ότι έχω διαβάσει ακόμα κ ήμερα ταισμενα στο χέρι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα θέλουν την ανθρώπινη επαφή σώνει κ ντε. Αλλά πιστεύω με την φροντίδα σου θα καταλάβουν ότι είσαι δικός τους άνθρωπος που δεν αποτελεί απειλή αλλά προστασία. Κ που ξέρεις μπορεί ο χαρακτήρας τους να είναι δεκτικός κ σιγά σιγά να θέλουν να είναι δίπλα σου κ να ταΐζονται από το χέρι σου.
 
@Konstantinamkr Κι εγώ τους πρώτους μήνες που είχα πάρει τον δικό μου έλεγα ότι με κορόιδεψαν. Ήταν άγριος, φώναζε και φυσικά πέρασαν αρκετοί μήνες για να τον βγάλω έξω.
Στην πραγματικότητα βγήκε από λάθος μου έξω αλλά ευτυχώς πήγε καλά.
Επίσης πέρασε κανένας χρόνος για να πει καμιά κουβέντα.
 
@jimakosk τώρα δηλαδή πως είναι η σχέση σας;
Εμένα περισσότερο με ενδιαφέρει να αισθάνονται ασφαλή και οικεία και να έχουμε μια όμορφη σχέση, να μη με φοβούνται, να μη θεωρούμαι απειλή. Πάντως μου δίνει κουράγιο το μήνυμα σου, ελπίζω με το χρόνο να συνηθίσουν!
[automerge]1661594920[/automerge]
@MARY58 τώρα που γνωρίζω εννοείται πως ήταν μεγάλο λάθος, μου είχε εγγυηθεί ο άνθρωπος ότι τα πτηνά δε θα ταλαιπωρούνταν έτσι και πως έτσι γίνονται πάντα οι αποστολές και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως έκανα πολύ βιαστικά την αγορά, χωρίς να το σκεφτώ τότε πολύ, διότι είχα χάσει μόλις το καναρινάκι μου, από ένα γεράκι, και ήθελα πολύ να καλύψω το κενό. Είχα άγνοια τότε για όλες αυτές τις απατεωνιές που γίνονται στο εμπόριο των πτηνών. Θεωρούσα μάλιστα πως οι εκτροφείς είναι καλύτερη λύση από ένα πετ σοπ διότι τα μεγαλώνουν αυτοί και τα φροντίζουν. Όπως και να χει τώρα που γνωρίζω είναι αργά. Αλλά θεωρώ και εγώ πως στάθηκα τυχερή σύμφωνα με όσα έχω ακούσει γι'αυτόν τον άνθρωπο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Konstantinamkr ο συγκεκριμένος ζεί από αυτό που κάνει, δηλαδή να κοροϊδεύει τον κόσμο. Βάζει ψωμί στο πιάτο του, νομίζεις θα διστάσει να πει ψέματα; Επίσης να ξεκαθαρίσουμε κάτι που ίσως έχεις μπερδέψει. Ο συγκεκριμένος δεν είναι εκτροφεας αλλά έμπορος.
Υ.γ εννοείται ότι όλοι οι εκτροφείς δεν είναι σωστοί. Υπάρχει άλλος ένας στο Φιλοπάππου που είναι ίδια φάση με τον συγκεκριμένο από Καρδίτσα μόνο που δεν έχει κατάστημα.
 
Back
Top