Ασθένειες Πρόβλημα με αρσενικό καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα παιδιά! Σήμερα το καναρινάκι μου ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Όλο το πρωί είχε το κεφαλάκι του κάτω από το φτερό όπως όταν κοιμόταν, είχε πάρα πολύ ταχύπνοια και φαινόταν πολύ αδύναμο. Έκανα μια προσπάθεια να το πιάσω για να του δώσω τα φάρμακα, αν και έτσι όπως το έβλεπα στην αρχή είπα να το αφήσω στην ησυχία του. Όταν το έπιασα ένιωθα το σφυγμό του πολύ αδύναμο. Έτσι αποφάσισα να το απαλλάξω από όλη αυτή τη μιζέρια για να ηρεμήσει, αρκετά ταλαιπωρήθηκε μέχρι τώρα. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και τις πολύτιμες συμβουλές σας όλο αυτό το διάστημα! Να είστε καλά εσείς και οι φτερωτοί σας φίλοι! 🙂
 
@ianos Ναι, πήγα το μεσημέρι στην πτηνίατρο και του έκανα ευθανασία. Ξέρω ότι πολλοί μπορεί να διαφωνούν με αυτή την επιλογή, αλλά πιστεύω ότι σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει γυρισμός καλό είναι να μην ταλαιπωρείται το ζωάκι μας. Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου, γι αυτό και το έπραξα. Ειδάλλως θα πέθαινε βασανιστικά μέχρι το βράδυ, δεν υπήρχε περίπτωση να άντεχε άλλο έτσι όπως ήταν σήμερα.
 
Η αληθεια ειναι οτι πολλοι διαφωνουν ή σοκαρονται με την ιδεα της ευθανασιας.

Προσωπικα μια τετοια αποφαση την θεωρω πιο ψυχοφθόρα απο μια ξαφνικη απώλεια.
Μπραβο σου που βρηκες το θάρρος
 
Επειδή τελικά δεν ήταν εντελώς βέβαιο τι είχε το πουλάκι, θα σου πρότεινα να πετάξεις ό,τι έχει σχέση με αυτό (π.χ. τροφές, σύνεργα κλουβιού...) στα σκουπίδια, αφού καταστρέψεις ό,τι θα μπορούσε να μαζευτεί και να επαναχρησιμοποιηθεί, ο,τιδήποτε όπως το κλουβί, η ποτίστρα, οι ταΐστρες...
Λυπάμαι πολύ για την όλη κατάληξη.
 
@ianos Να είσαι καλά! Τα σύνεργα τα έχω βάλει σε μια σακούλα για να τα πετάξω, το ίδιο θα κάνω και με τις τροφές. Το κλουβί σκεφτόμουν να το πετάξω ή να το καθαρίσω με χλωρίνη αλλά θα κάνω αυτό που λες καλύτερα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, γιατί κρίμα είναι να βάλω άλλο καναρίνι μέσα και να κολλήσει τίποτα. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για κλουβί των 15-20 ευρώ οπότε δεν είναι κάτι τραγικό από άποψη κόστους να αντικατασταθεί με καινούργιο. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές γιατί είναι πράγματα που τα σκεφτόμουν και τώρα με βοήθησες να σκεφτώ πιο καθαρά! Να είσαι καλά!
 
Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για κλουβί των 15-20 ευρώ οπότε δεν είναι κάτι τραγικό από άποψη κόστους να αντικατασταθεί με καινούργιο.
Μπορείς να το απολυμάνεις και να το κρατήσεις στην αποθήκη ως εφεδρικό. Ούτως ή άλλως, αν γίνει σωστή απολύμανση δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αλλά εφόσον δεν ησυχάζεις με αυτό, να ξέρεις ότι κανένας παθογόνος μικροοργανισμός δεν ζει χωρίς το πουλί για πολλές ημέρες. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί ένα εφεδρικό κλουβί.
 
Back
Top