Ασθένειες Πρόβλημα με αρσενικό καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pns
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσω και μια τρίτη γνώμη, απλά το θέμα είναι τι δείγμα θα μου ζητήσουν για το αναπνευστικό.

Διαταραχές και συμπτώματα στο ανώτατο αναπνευστικό δίνουν πάμπολλες ασθένειες των καναρινιών . Ασπέργιλος,Κάντιτα,Πανώλη,Μεγαβακτήριο,Τριχωμονάδα κ.λ.π . Ολες συνήθως ανιχνεύονται και στα κόπρανα.
-Κάνε μια επαφή με το εργαστήριο που λέει ο Ιανός και θα σε καθοδηγήσουν. Εχουν συχνότατη επαφή με πουλιά. Εχουν καλύψει ένα εμφανές κενό που υπήρχε σ' αυτή την κατηγορία και κάθε μέρα που περνάει η εμπειρία και η αξιοπιστία τους μεγαλώνει. Νομίζω κι' εγώ οτι αξίζει να μπεί κανείς στο κόπο .
 
@mgerom Σας ευχαριστώ πολύ! Θα κάνω μια προσπάθεια τότε να επικοινωνήσω μαζί τους!
[automerge]1601557672[/automerge]
@ΜΑΡΙΑαα Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Για να δούμε. Θα κάνω μια προσπάθεια να επικοινωνήσω με το εργαστήριο που λέει @ianos.
 
@Elli Ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά!
[automerge]1601547630[/automerge]
@ianos Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσω και μια τρίτη γνώμη, απλά το θέμα είναι τι δείγμα θα μου ζητήσουν για το αναπνευστικό. Αν για παράδειγμα το πρόβλημα ήταν εντερικό θα έστελνα κουτσουλιές. Τώρα με το αναπνευστικό τι δείγμα μπορεί να χρειαστεί;
Τον ίδιο προβληματισμό είχα όταν σου έγραφα το μήνυμα...το ζήτημα όμως είναι ότι ξαναδιαβάζοντας το θέμα σου εχθές, μου είχε δημιουργηθεί η σκέψη μήπως ο συγκεκριμένος βάκιλλος φαίνεται και σε άλλα δείγματα (π.χ. σιέλου;) ή μήπως τελικά το δείγμα που είχε εξεταστεί είχε εξωτερική επιμόλυνση και το πουλάκι παίρνει άλλη θεραπεία από αυτήν που χρειάζεται...Δεν χάνεις νομίζω κάτι αν τους πάρεις τηλέφωνο και συζητήσεις την κατάσταση.
 
Καλησπέρα παιδιά! Πήρα τηλέφωνο στο εργαστήριο και ήταν πολύ εξυπηρετικοί! Οι άνθρωποι φαίνεται πως αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν. Από εκεί και πέρα μίλησα με έναν κύριο και του εξήγησα πως έχει η όλη κατάσταση. Ο άνθρωπος απόρησε με τον πρώτο γιατρό που ενώ έβλεπε τα συμπτώματα να επιμένουν δεν έκανε καμία εξέταση και απλά έδινε αντιβίωση. Επίσης όταν του είπα το βακτήριο που απομονώθηκε από την τραχεία τον Ιούλιο έβαλε τα γέλια, καθώς όπως μου είπε αυτό το είδος συναντάται σε πρόβατα και βοοειδή, όχι σε καναρίνια! Όσο για το απόστημα που η καλλιέργεια βγήκε αρνητική έμεινε άναυδος! Ο άνθρωπος γενικά έπαθε πλάκα και χαρακτηριστικά μου είπε: τι άλλο θα ακούσω! Τώρα όσον αφορά τα δείγματα, μου είπε να στείλω κουτσουλιές και με έναν βαμβακοφόρο στυλεό να πάρω λίγο δείγμα από τη στοματική-φαρυγγική κοιλότητα. Ιδανικά ήθελε και δείγμα από το απόστημα ωστόσο του είπα ότι το έχει καθαρίσει η γιατρός και δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή. Θα τα στείλω με κτελ ή κουριερ τη Δευτέρα. Το τελικό κόστος είναι 30€ και εκεί έπαθα πλάκα εγώ, καθώς εδώ στην Αθήνα φαίνεται ότι ψάχνουν για κορόιδα! Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω ότι μια απλή μικροσοπική εξέταση κουτσουλιάς και η καλλιέργεια στο δείγμα της τραχείας για έλεγχο βακτηρίων μου στοίχισαν 70-75 ευρώ!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα παιδιά! Έστειλα χθες το απόγευμα τα δείγματα στον κύριο Κατσαούνη και σήμερα το πρωί τα είχε στα χέρια του. Το μεσημέρι με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι γίνεται χαμός από κοκκίδια, χαρακτηριστικά μου είπε ''γίνεται πάρτι'' από κοκκίδια και πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα θεραπεία. Μου είπε να δώσω Baycrox 2,5% και Konakion από φαρμακείο (έχει καταργηθεί αλλά βρήκα ένα τελευταίο που είχε ο φαρμακοποιός) ή βιταμίνη Κ της Landmark από petshop για 3 μέρες. Μετά 2 μέρες πολυβιταμίνες, μετά προβιοτικά και μετά πάλι Baycrox και βιταμίνη Κ. Τώρα περιμένουμε τις καλλιέργειες να δούμε τι θα βγάλουν.
 
@pns Καλησπερα! Πω πω...Τοσο καιρο ταλαιπωρια το καναρινακι! Τι να πω...γι αυτο εμενα δεν μου κολλουσε ολη αυτη η κατασταση! Ευχομαι τωρα με τη σωστη διαγνωση γρηγορη αναρρωση και περαστικα! Να σαι καλα που δεν εκατσες με σταυρωμενα χερια και εστειλες δειγμα και επιτελους θα γινει καλα το καναρινακι 😍
 
@Elli Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά! Τι να πω, τελικά εξαρτάται σε τι γιατρό θα πέσεις όπως και στον άνθρωπο. Ένα χρόνο σχεδόν ταλαιπωρείται το ζωντανό και πήγα σε δύο γιατρούς, έκανα όποια εξέταση χρειάστηκε, δοκιμάσαμε διάφορες θεραπείες και φτάσαμε μέχρι και στη νοσηλεία! Και πάλι άκρη δε βγήκε! Για να δούμε τώρα τι άλλο μπορεί να δείξουν οι καλλιέργειες και ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά!
[automerge]1602095056[/automerge]
@ΜΑΡΙΑαα Σας ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά! Ελπίζω αυτή τη φορά να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή και να γίνει καλά το καναρινάκι μου!
 
@Elli Σε ευχαριστώ πολύ! Εννοείται θα σας ενημερώνω και κάποια στιγμή αν όλα πάνε καλά θα σας κάνω και μια παρουσίαση γιατί ένα χρόνο τώρα σας έχω ζαλίσει και μια φωτογραφία δεν έχω ανεβάσει να δείτε το καναρινάκι!😅
 
@pns Πω πω παρτυ που γινεται...μονο τα σκουρα γραμματα ειναι υπερ αρκετα! Λιγο απ ολα εχει που λενε! Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου περαστικα, γρηγορη αναρρωση με την θεραπεια την σωστη πλεον και μετα θα σου χοροπηδαει και θα σου τραγουδαει ολη μερα 😁
 
@ΜΑΡΙΑαα Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, να είστε καλά! 🙂
[automerge]1602244776[/automerge]
@Elli Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά! Μου κάνει εντύπωση πάντως που έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το διαγνωστικό της Κομοτηνής για να τα βρούμε όλα αυτά, τι να πει κανείς!
 
@Elli Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Πραγματικά να είσαι καλά! Αύριο τελειώνει ο πρώτος γύρος θεραπείας που αφορούσε τα κοκκίδια. Απομένουν ακόμη 4 γύροι θεραπείας. Σειρά έχει τώρα το βακτήριο που βρέθηκε στα δείγματα που πήρα από το στόμα. Γενικά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση καθώς αναγκάστηκα να ξεκινήσω πάλι το αντιφλεγμονώδες παράλληλα με τη θεραπεία, επειδή το καναρινάκι μου ζοριζόταν πολύ. Ειδικά το προηγούμενο Σάββατο δεν έτρωγε ούτε έπινε τίποτα κι έτσι το τάισα με σύριγγα. Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν έχει πιει την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκου για τα κοκκκίδια αφού δεν είχε όρεξη, γι αυτό και τα επόμενα δύο φάρμακα θα τα δώσω στο στόμα για να είμαι σίγουρος. Βέβαια αυτό δεν είναι και πολύ καλό γιατί ήδη είναι αρκετά στρεσαρισμένο αλλά δεν έχω άλλη επιλογή για να είμαι σίγουρος ότι παίρνει την απαιτούμενη ποσότητα φαρμάκου ημερησίως. Πάντως η κουτσουλιά μου φαίνεται καλύτερη σε σχέση με πριν τον πρώτο γύρο θεραπείας. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Θα συνεχίσω τη θεραπεία ευελπιστώντας να δω βελτίωση αν και έχω αρχίσει να απογοητεύομαι με όλα αυτά που έχουν συμβεί ένα χρόνο τώρα. Όπως και να έχει θα προσπαθήσω όσο περνάει από το χέρι μου για να σώσω το καναρινάκι μου αλλά αν ούτε και τώρα δε γίνει καλά, τότε δε θα αντέξει άλλο. Αυτό το καναρινάκι είναι το πιο δυνατό από όσα είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, το έχω δει στο χαρακτήρα του, αλλά σε αυτή τη μάχη δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει πλέον. Και να πει κανείς ότι δεν αναζήτησα άμεσα ιατρική βοήθεια από πτηνίατρο πάει στο καλό. Αλλά εγώ είχα πάει σε γιατρό πριν καν εμφανιστούν συμπτώματα, μετά πήγα σε άλλη γιατρό η οποία στη μικροσκοπική εξέταση κουτσουλιάς δεν είδε τίποτα και το εργαστήριο που συνεργάζεται βρήκε βακτήριο για πρόβατα και βοοειδή σε καναρίνι! Τι να πω βρε παιδιά! Πάλι τα ίδια λέω και ίσως γίνομαι κουραστικός, αλλά άμα είναι έτσι οι γιατροί και τα εργαστήρια τότε να ανοίξουμε κι εμείς από ένα να βγάζουμε κέρδος και δε βαριέσαι για τα ζωντανά. Τώρα το κακό έγινε! Το θέμα είναι ότι σε ένα μήνα παρουσιάζομαι και στο στρατό όποτε δίνω μάχη και με το χρόνο για να βοηθήσω το καναρινάκι να έχει ανακάμψει μέχρι τότε, γιατί ναι μεν θα το αφήσω στους γονείς μου να το προσέχουν, αλλά δε θα είναι το ίδιο όπως τώρα που είμαι εδώ και είμαι από πάνω του καθημερινά για να το βοηθήσω. Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, οπότε προχωράμε και ας ελπίσουμε σε κάτι καλό!

Υ.Γ. Ενημερωτικά, θα αναφέρω κάποια στιγμή σε ποιους γιατρούς αναφέρομαι
 
@pns Εχει περασει πολλα οντως, απο αντιβιωσεις απο στρες απο ολα!αλλα θελει να ζησει για να σε ευχαριστησει και να ειναι διπλα σου οταν θα γυρισεις απο τον στρατο! Δεν εισαι κουραστικος καθολου πρεπει να λεμε τις γνωμες-αποψεις-εμπειριες μας για τους πτηνιατρους ή κτηνιατρους που παμε τα ζωακια μας! Και παλι ευχομαι μεσα απο την καρδια μου περαστικα ολα, γρηγορη αναρρωση και οταν θα γυρισεις απο τον στρατο να σε υποδεχτει με το τραγουδι του 😍

Υ.Γ Καλη θητεια να εχεις,καλος φανταρος και με το καλο καλος πολιτης! Κουραγιο και δυναμη 😁
 
Back
Top