Σήμερα διάβασα όλο το ιστορικό για το καναρινάκι σου και πραγματικά, λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία που τραβάει το πουλάκι και σε συγχαίρω για τις προσπάθειες που κάνεις για να βελτιώσεις την υγεία του!
πριν από χρόνια, σε εποχές που ήμουν καπνίστρια, ένα καναρινάκι που είχα παρουσίασε άσμα με παρόμοια συμπτώματα με τα δικά σου, αλλά ο γιατρός τότε μου το είχε ξεκόψει: το πουλάκι έχει άσμα. τα πνευμόνια του έχουν επιβαρυνθεί και δύσκολα θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει αυτό. μου είχε αποκλείσει οποιαδήποτε θεραπεία, λέγοντας μου ότι οποιοδήποτε φάρμακο, μόνο θα επιβάρυνε τον οργανισμό του χωρίς να μπορεί να προσφέρει κάτι. Είχε συστήσει καθαρό περιβάλλον, χωρίς υδρατμούς, χωρίς σκόνες και φυσικά χωρίς τσιγάρο...
Το καναρινάκι εκείνο έζησε 8 μήνες ακόμη και τον Αύγουστο δεν άντεξε άλλο...
Εκείνο που θέλω να πω είναι: μήπως υπάρχει κάποιος επιβαρυντικός παράγοντας στην ατμόσφαιρα (οπότε αυτή θα είναι μια χρήσιμη πληροφορία για εσένα στο μέλλον) ?
ή... μήπως το είχε σε κάποιο σημείο με ρεύμα (οπότε η πιθανότητα πνευμονίας είναι κάτι που μπορείς να επιβεβαιώσεις με κάποιο τρόπο)? = σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αλλάξεις και θέση στο κλουβάκι του...
- Αλήθεια: δεν σου έδωσε καμία διατροφική οδηγία; Το πουλάκι θα μπει σε πτερόροια (αν δεν έχετε ξεκινήσει ήδη) και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα θεματάκια που έχει, μήπως θέλει κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει;
τέλος, προβληματίζομαι κι εγώ σχετικά με το γιατρό... το να πηγαίνουν και να έρχονται τα συμπτώματα και να κάνετε θεραπεία για ακάρεα, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπνευστικού προβλήματος... επιβαρύνθηκε το πουλάκι με κάποιες θεραπείες και ίσως να καθυστέρησε η αποτελεσματική θεραπεία οδηγώντας σε χρόνιο νόσημα... Ίσως κι εγώ να αναζητούσα μια δεύτερη γνώμη από κάποιον άλλο γιατρό...
Υ.Γ. Σήμερα πια, έχω κόψει το τσιγάρο, οπότε ο καινούριος μου φίλος δεν βασανίζεται από δικά μου ελαττώματα
Καλή δύναμη και καλή ανάρρωση στο μικρό σου φίλο! ♥