Φροντίδα Πρώτη έξοδος budgie από το κλουβί

Σου απάντησα Σπύρο, αν έχεις χρόνο βγάλε το. Αν βιάζεσαι άστο για άλλη ώρα.
 
Το κλουβί είναι πολύ μικρό για οποιοδήποτε πουλί Σπύρο. Το παπαγαλάκι θα μελαγχολήσει εκεί μέσα... αν του βάλεις και παιχνίδια δεν θα μπορεί να στρίψει καν. Με 25 ευρώ μπορείς να βρεις 60αρα ζευγαρώστρα και να τον έχεις άρχοντα με τα παιχνίδια του και όλα του!
 
Άσε το λίγο να πετάξει, έχει μουδιάσει εκεί μέσα.
 
Κάτσε σε μια καρέκλα και προσπάθησε να βρεις έναν ήχο που να το κάνεις να σε πλησιάσει εκείνο. Όσο το κυνηγάς θα φεύγει. Κι εμάς αν κάποιος ξαφνικά μας κυνηγήσει στον δρόμο, ακόμα και χωρίς να ξέρουμε γιατί, θ' αρχίσουμε να τρέχουμε να ξεφύγουμε. Αυτό είναι το reflex της αυτοπροστασίας.
Αν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση βίαιου πιασίματος, θα χάσει την εμπιστοσύνη του.
Πρέπει να κουραστεί και να βαρεθεί, να πεινάσει, γι' αυτό σου είπα αν έχεις χρόνο, όχι 10 λεπτά που ήθελες εσύ όπως βλέπω από την διαφορά των μηνυμάτων.
 
Για τον ίδιο λόγο που ένα παιδάκι δεν φεύγει από την παιδική χαρά.
Είναι πουλί και θέλει να πετάει, να εξερευνά, να διασκεδάζει όχι να κάθεται όλη μέρα σ' ένα κλαρί σ' ένα μικρό κλουβάκι.
Να το βγάζεις για τουλάχιστον μία ώρα την κάθε φορά.
 
Όταν θα έχει κουραστεί θα είναι διαφορετική η συμπεριφορά του. Τώρα δεν το αφήνεις να χορτάσει την εξερεύνηση.
 
Post #4
Εφόσον εσύ δεν είσαι έτοιμος να το βγάλεις έξω, ακόμα και αν πιστεύεις ότι εκείνο είναι, καλό είναι να περιμένεις.
Post #5
Λοιπον... Το εβγαλα απο το κλουβι...
Post #6
Γιατί το έπιασες με πετσέτα;
Ρωτάει για να κάνει του κεφαλιού του. Κλασική περίπτωση. Χαρά στο κουράγιο σου Μαρία!
 
Εγω αν και ειμαι εκτος θεματος εχω να πω πως το παπαγαλακι δεν φαινεται και τοσο μικρο, λογω του ο χαλινος ειναι ολος μπλε, πραγμα που σημαινει οτι ειναι ωριμο σεξουαλικα αρα και αρκετων μηνων.. Κανω αυτη την επισημανση επειδη καπου ειδα οτι ελεγες οτι το πουλακι ειναι πολυ μικρο σε ηλικια :)
 
Ναι ετσι νομιζω κι εγω.. Τελος παντων να το χαιρεσαι και εισαι πραγματικα πολυ τυχερος που αρχισες κιολας να κερδιζεις την εμπιστοσυνη του και να δενεστε!
 
Back
Top