Γενικά Πωλουνται πλεον καρδερινες;

Αν και είναι έχουμε ξεφύγει από το θέμα, οι καρδερίνες είναι γούστα σε άλλους αρέσει το πουλί να λέει γρρρ τσοκοκσοκιοπ τζιρκκκκκ γκκκκσσσσσ και λοιπά και σε άλλους πιπαπίτσ πιπαπίτσ, πιβιρλεσ πιβιρλεσ χλιχλιχλιχλιχλι τσιου.
Υπάρχουν και αυτοί που δεν κάθονται να στρεσαρουν αυτά τα πουλιά και να τα βάλουν για μουτα και αφοσίωνονται στο πως θα Οργανώσουν πρώτα ένα καλό κοπαδι και μετά να φτιάξουν την φωνή.
Συνήθως φωνές και εκτροφης δεν πάνε μαζί, και όσοι δασκαλευουν έχουν 4-5 άγριοπουλα στον κραχτη να λένε τις φωνές από τις ρεματιες.
 
Δηλαδή τα πουλάκια που γεννιούνται στα κλουβιά δεν είναι καλλίφωνα για κάποιον λόγο;
 
Εμένα μ'αρεσει η ομορφιά τους.. Δεν ξέρω απο φωνη πως είναι αλλά είναι πανέμορφα...
 
Η καρδερίνα είναι ένας μίμος πετάει χιλιόμετρα καθημερινά ότι λοιπόν ακούει λέει, τα πουλάκια στο κλουβί δεν ακούνε και πολλά πέρα από ένα Cd με Γρέζι λογικό προσπαθώντας να φτιάξουν το ρεπερτόριο τους να τα κάνουν μαντάρα.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι βόρειες δεν έχουν αναπτύξει φωνητικές ιδιότητες όχι όμως ότι δεν μπορούν. Βλέπετε εκείνοι αντί να μπαουλιαζουν πουλιά πρώτα έφτιαξαν σπουδαία κοπάδια και εβγλαν μεταλλάξεις.
Όταν εκεί βρέθηκε το πρώτο παστέλ το αιχμαλωτησαν και άνθρωποι με γνώσεις το αναπαραξαν στο κλουβί έπειτα από λίγες γέννιες είχαμε πόσα πουλιά παστέλ.
Έτσι και βρίσκαμε στην Ελλάδα ένα τέτοιο πουλί θα το έβγαζε αυτός που το χε δημοπρασία θά το έπαιρνε ένας άχρηστος θα το ψωφαγε σε μια εβδομάδα.
Τα πουλάκια τα δασκαλεμενα έχουν περάσει πολλά περισσότερα από καναρίνια φωνής για να πουν έτσι.
 
Μαρία ίσως δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα. Εσεις οι mods αποφασίστε... Πχ ο Νίκος ας μας πει αν πρέπει να συνεχίσουμε ή όχι.
 
Γιατί Δημήτρη; Για το off topic λόγω του τίτλου του θέματος; Ή για την ουσία; Γιατί την ουσία πρέπει να την καταλάβουμε όλοι νομίζω.
Προσωπικά ας πούμε, όσο εξελίσσεται η συζήτηση καταλαβαίνω ότι δεν θα ήθελα να πάρω ένα τέτοιο πουλάκι, όσο όμορφο και αν το θεωρώ.
Το να είμαστε ενημερωμένοι είναι σε θετική κατεύθυνση για όλους και πρώτ' απ' όλα για τα πουλιά.
Το μυστήριο και οι μύθοι κάνουν ελκυστική μια κατάσταση.
 
Προσωπικά ας πούμε, όσο εξελίσσεται η συζήτηση καταλαβαίνω ότι δεν θα ήθελα να πάρω ένα τέτοιο πουλάκι, όσο όμορφο και αν το θεωρώ.
Μαρία φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβουν όλοι αυτό που εσύ κατάλαβες, αλλά θα ανοίξουμε δρόμο για περισσότερους γαρδελάδες, δεν ξέρω ...ότι πείτε.
 
Κι εγώ Δημήτρη θα περιμένω τον Νίκο να "μιλήσει" :)
 
Μαρία υπάρχει εδώ το σχετικό θέμα και μπορεί να πάρει κάποιος μια ιδέα για το τι εννοούμε δασκαλεμένα πουλιά
Δασκαλεμένα πουλιά (κυρίως καρδερίνες και υβρίδια)
Το να μπούμε όμως σε λεπτομέρειες... Πως και γιατί... Το θεωρώ επικίνδυνο και περιττό σύμφωνα και με τις αρχές του φόρουμ.
 
Back
Top