Γενικά Πόσο νόμιμη είναι η εκτροφή που έχουμε;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης ABATON
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αη πάγαινε μωρέ...Mην τρομάζεις τον κόσμο. Μόνο με καρφωτή μπορεί να έρθει το δασαρχείο και αν δεν έχεις καρδερίνες και λοιπά ''άγρια'', δεν γεννάται ζήτημα.

Προφανώς δεν διαβάζεις όλα τα μηνύματα κυρ Νίκο.

Ζήτα συγγνώμη τωρα. 😉

Μιλάω για το αν θα καταθέσει κάποιος αίτηση για νόμιμη εκτροφή.

Και όταν θα πάρεις την άδεια... Τότε θα μπορείς να αναπαραγεις... Να πουλάς... Να κάνεις ότι θες.

Δε ζητάω συγνώμη, γιατί σπέρνεις πανικό χωρίς λόγο. Δεν θα έρθει κανείς για έλεγχο επειδή έχεις εκτροφή καναρινιών, παπαγάλων, ζεμπρακίων κλπ.
Τώρα αν έχεις ένα περίδρομο πουλιά και ενοχλείς τους γείτονες, τσακώνεσαι μαζί τους, τα πουλιά μυρίζουν κλπ., φυσικό είναι να περιμένεις και έφοδο..

Δε ζητάω συγνώμη, γιατί σπέρνεις πανικό χωρίς λόγο. Δεν θα έρθει κανείς για έλεγχο επειδή έχεις εκτροφή καναρινιών, παπαγάλων, ζεμπρακίων κλπ.
Τώρα αν έχεις ένα περίδρομο πουλιά και ενοχλείς τους γείτονες, τσακώνεσαι μαζί τους, τα πουλιά μυρίζουν κλπ., φυσικό είναι να περιμένεις και έφοδο..

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Και το κάπνισμα απογορεύεται σε δημόσιους χώρους αλλά δεν το εφαρμόζει κανείς.

Μεταρυθμίσεις χρειαζόμαστε Νικολάκη.

Μεταρυθμίσεις.

👎

Ε άρα τι σε πιάνει πρεμούρα.. Οι νόμοι στην Ελλάδα, είναι για να μην εφαρμόζονται. Εξ ου και η παρανομία σε πολλούς τομείς.

Για το δασαρχείο εννοεί όταν θελήσει κάποιος να βγάλει άδεια.

Δεν θα έρθει κανείς για έλεγχο επειδή έχεις εκτροφή καναρινιών, παπαγάλων, ζεμπρακίων κλπ.
Εξαρτάται απο το ποσα πουλια ειναι αλλο να εχεις 10 πουλια και αλλο 180

Μεταρυθμίσεις χρειαζόμαστε Νικολάκη.

Μεταρυθμίσεις.
Γιατί; θες για να έχεις ενα ζευγαράκι καναρίνια να παίρνεις άδεια;

στο τέλος θα γίνουμε σαν την Γερμανία που πρέπει να πάρεις ειδική άδεια μέσω συλλόγου για να πετάξεις περιστέρια (φαντάσου! άδεια για να βγουν έξω απο τον περιστερώνα τα πουλιά) !

Και εγω στα μηνύματα που διάβασα δεν είδα καμιά επίσημη πηγή που να λέει οτι θέλει άδεια απο κάπου για να έχεις κατοικίδιο!

Αν πάλι θες να πουλάς τα πουλιά λογικό είναι να θέλει άδεια! αυτός που έχει το μαγαζί χαζός είναι να βγάζει άδειες και να πληρώνει φόρο για να μπορέσει να πουλήσει κάτι;

Βασίλη, το φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης ποιο είναι; Αυτό που αναφέρει όλα αυτά

Βασίλη, το φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης ποιο είναι; Αυτό που αναφέρει όλα αυτά

Oυτε και ξέρω.

Μεταφέρω πληροφορίες από φίλο που πήρε επίσημη άδεια.

Ο πρώτος στην Ελλάδα για την ώρα.

Γράψτα όλα.. Τι εκτροφή έχει ο Γιάννης;... φυσικό είναι να'ρθουν.Αλίμονο!

Παιδιά κάθε δουλειά όταν θέλεις να την ανοίξεις, κάποια αρμόδια επιτροπή έρχεται και κάνει αυτοψία του χώρου και των εγκαταστάσεων.
Το περίεργο δεν βλέπω.
Άνοιξε κάποιος ένα οποιοδήποτε μαγαζί και δεν συνέβη αυτό;

Ε ψιτ... Κύριος...

pap

Μήπως θα μπορούσατε να είχατε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσετε επίσημα τι υπάρχει;

Ο Παναγιώτης είναι αντιπρόεδρος της ΠΟΟ και μπορεί να το ψάξει πιο εύκολα.

Αντε παλικάρι μου.

Εγώ έχω πάει σε δεκάδες εκτροφεία μικρά και μεγαλύτερα, σε μπαλκόνια, σε ταράτσες, σε πολυκατοικίες. Κανένας ποτέ δεν είχε θέμα. Αν θέλει να είναι νόμιμος.. Με χαρτιά, παραστατικά, αποδείξεις, τιμολόγια κλπ.. Φυσικό είναι να δεχθεί και έλεγχο. Αυτό που γράφει ακριβώς από πάνω η Μαρία.

Γιατί; θες για να έχεις ενα ζευγαράκι καναρίνια να παίρνεις άδεια;

στο τέλος θα γίνουμε σαν την Γερμανία που πρέπει να πάρεις ειδική άδεια μέσω συλλόγου για να πετάξεις περιστέρια (φαντάσου! άδεια για να βγουν έξω απο τον περιστερώνα τα πουλιά) !
Αν ο σκοπός της άδειας είναι να γνωρίζει το κράτος στον ιδιοκτήτη τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά του απέναντι στα πουλιά και τους γείτονες και όχι να μαζέψει χρήματα... Δε βλέπω κάτι κακό.
Αντίθετα έτσι προστατεύεται ο σωστός από τους άλλους.

και σίγουρα κανείς δεν έχει ιδέα από πουλιά ούτε πρόκειται να έρθει στο χώρο να κάνει αυτοψία.
Λάμπρο, νομίζω ότι ο Βασίλης έθεσε το ερώτημα για να συζητήσουμε την ουσία του πράγματος και όχι το αν έχει σημασία ή όχι ο νόμος, επειδή όποιος και αν είναι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Ακόμη και θεωρητικά να το δούμε, έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε τι πραγματικά ισχύει.
Το πρόβλημα όμως είναι στην διατάραξη κοινής ησυχίας που αναφέρεται πιο πάνω από κάποιον. Το βράδυ κοιμούντε τα πουλάκια και όλα καλώς. Το μεσημέρι όμως τί θα κάνει ο ιδιοκτήτης;Θα τα βάζει μέσα;
Ούτε αυτό εντάσσεται στην ουσία του θέματος. Πρακτικά είναι ένα ζήτημα αλλά μόνο για αυτούς που χρειάζεται να το αντιμετωπίσουν. Εγώ για παράδειγμα έχω ιδιόκτητη μονοκατοικία με κήπο και γειτονικά σπίτια σε μια ασφαλή απόσταση, οπότε δεν ένοχλω κανέναν. Το θέμα όμως δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε κάποιος που ζει σε μια οικοδομή με 40 διαμερίσματα, αλλά να γνωρίζουμε τι ισχύει για όλους.

Μα ο Βασίλης παιδιά ήδη διευκρίνισε ότι αφορά κάποιον που ήθελε να βγάλει επαγγελματική άδεια εκτροφείου.
Αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τα pets μας.

-Πόσα ζώα στα διαμερίσματα; Με το άρθρο 8 καθορίζεται ότι πλέον στα διαμερίσματα (όπως και στις μονοκατοικίες) μπορούμε να διατηρούμε όσα ζώα επιθυμούμε, εφόσον τηρούνται φυσικά κάποιες αυτονόητες υποχρεώσεις. Σε περίπτωση που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τα ζώα ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα διαμερίσματα να διατηρούν μέχρι 2 σκύλους ή μέχρι 2 γάτες ή μέχρι 1 σκύλο και 1 γάτα. Το αστείο είναι βέβαια ότι ο ίδιος ο νόμος, έτσι όπως είναι διατυπωμένος, επιτρέπει σε κάποιον να διαθέτει απεριόριστο αριθμό κουνελιών ή παπιών ή οποιωνδήποτε άλλων ζώων μέσα στο διαμέρισμα. Οι αριθμητικοί περιορισμοί –όπως ορίζεται ρητά- «ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες.»

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/arti...eou-nomou-gia-ta-zoa-sudrofias/#ixzz3cTqnz73h

Δεν σχετιζεται η αδεια εκτροφης με το αν τα πουλας; (σε ενα ροδινο με συννεφακια κρατος οπου οσοι πουλανε τα δηλωνουν κιολας)

Εννοω, μπορουν να σε καταγγειλουν αν τα αναπαραγεις και τα πουλας. Αν τα αναπαραγεις και τα κρατας δεν υπαρχει θεμα. Αντιστοιχα και με τα σκυλια. Αν εγω ζευγαρωσω το σκυλο μου και κρατησω τα κουταβια δεν υπαρχει θεμα.Αν κανω λαθος διορθωστε με.

Back