Γενικά Πόσο νόμιμη είναι η εκτροφή που έχουμε;

Ε ψιτ... Κύριος...

pap

Μήπως θα μπορούσατε να είχατε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσετε επίσημα τι υπάρχει;

Ο Παναγιώτης είναι αντιπρόεδρος της ΠΟΟ και μπορεί να το ψάξει πιο εύκολα.

Αντε παλικάρι μου.
Άμα Βασίλη πάμε με το γράμμα του νόμου, "κλάφτα Χαράλαμπε" που λέμε και στο χωριό μου. Οχι μόνο για τα άγρια, αλλά για όλα τα πουλάκια μας.
Έκτρεφε και μη ερεύνα!
 
Παρονομος ειναι και ο πιο νομιμος.
Ακομα και οταν η πινακιδα γραφει 80 χλμ/ω μεγιστο οριο ταχυτητας αλλα εσυ πατησεις τα 90 εισαι εγκληματιας.
Αλλο ομως κατι τετοιο και αλλο να μπω σπιτι του αλλου και να αρχισω να τον δερνω που παραβιαζω τα δικαιωματα του.
Οταν λοιπον εχω απλα 10-20 καναρινια δεν ενοχλω κανεναν και θελω να τα ζευγαρωσω να βγαλω πεντε μικρα για να μην αναγκαστω να αγορασω απο τον καθε αλλο παρανομο ιδιωτη η πετσοπα πρεπει να μου κανει εφοδο το δασαρχειο;Εκανα κατι κακο σε καποιον; Του καταπάτησα τα δικαιωματα ή έβλαψα την φυση σε συγκριση με τον νομιμο τυπο με τα καπατσετα;
 
Άμα Βασίλη πάμε με το γράμμα του νόμου, "κλάφτα Χαράλαμπε" που λέμε και στο χωριό μου. Οχι μόνο για τα άγρια, αλλά για όλα τα πουλάκια μας.
Παναγιώτη, το νόμο και το γράμμα του περιμένουμε να δούμε. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε αυτό που παρέθεσε ο Δημήτρης. @dimitris_patra Αν ισχύει κάτι άλλο, ανεβάστε το μιας και όχι μόνο ενδιαφέρει τους περισσότερους, αλλά θα ήταν λάθος να μείνουν τέτοιες εντυπώσεις από τη συζήτηση, εάν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος.
 
Σταύρο μιλάμε για εκτροφή,όχι για κατοχή. Τελείως διαφορετικό πράγμα. Οσον αφορά την εκτροφή γνωρίζετε όλοι τα βασικά, για να είσαι εκτροφέας πρέπει να τηρείς συγκεκριμένα κριτήρια και τοποθεσίας και εγκατάστασης και υγειονομικου σίγουρα περιεχομένου.λεπτομέρειες βρίσκετε σίγουρα και στη νομοθεσία δασαρχείου και στη νομοθεσία κτηνοτροφικών & πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Μην τα περιμένετε στο πιάτο...😀, ψάξτε λίγο και εσείς.
Από εκεί και πέρα ή θα συζητάμε με το γράμμα του νόμου ή όχι. Δεν υπάρχει μέση λύση.
Μέχρι λοιπόν να υπάρχει μια πιο ειδικευμένη διάταξη για τα καναρινακια μας,
υπαγόμαστε στο πλαίσιο που μας καθιστά όλους παράνομους(σχεδον,😀)
 
Eίσαι ''λάθος'' Παναγιώτη.
Παρέθεσα τον νέο νόμο και μάλιστα το απόσπασμα που μας αφορά.
Δεν θα πει κανείς ότι είναι εκτροφέας, εκτός κι αν το θέλει ο ίδιος... Κι αν ρωτήσει κανείς τι κάνεις τους απογόνους; .. Τα χαρίζω .. Μπορεί να αποδείξει κάτι διαφορετικό;
Μιλάμε ρεαλιστικά κι όχι με το γράμμα του νόμου... Εδώ απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους (που βλάπτει άμεσα το διπλανό μας, τα παιδιά, τους γύρω μας) και παντού καπνίζουν.
 
Σταύρο μιλάμε για εκτροφή,όχι για κατοχή. Τελείως διαφορετικό πράγμα
Όταν μιλάμε για εκτροφή σε ποιο επίπεδο; Επαγγελματική ή ερασιτεχνική; Ποια στοιχεία χαρακτηρίζουν την κάθε περίπτωση; Τήρηση λογιστικών βιβλίων, φορολογική δήλωση και παραστατικά αγοραπωλησιών;
Από εκεί και πέρα ή θα συζητάμε με το γράμμα του νόμου ή όχι. Δεν υπάρχει μέση λύση.
Ναι, μόνο με βάση το νόμο γι' αυτό και το διευκρίνισα κιόλας. Δεν συζητάμε δηλαδή το πως πιστεύουμε ότι είναι τα πράγματα αλλά το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και το μόνο στοιχείο που έχουμε μέχρι στιγμής στη συζήτηση, είναι η παράθεση του νόμου που έκανε ο Δημήτρης.
 
-Πόσα ζώα στα διαμερίσματα; Με το άρθρο 8 καθορίζεται ότι πλέον στα διαμερίσματα (όπως και στις μονοκατοικίες) μπορούμε να διατηρούμε όσα ζώα επιθυμούμε, εφόσον τηρούνται φυσικά κάποιες αυτονόητες υποχρεώσεις. Σε περίπτωση που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τα ζώα ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα διαμερίσματα να διατηρούν μέχρι 2 σκύλους ή μέχρι 2 γάτες ή μέχρι 1 σκύλο και 1 γάτα. Το αστείο είναι βέβαια ότι ο ίδιος ο νόμος, έτσι όπως είναι διατυπωμένος, επιτρέπει σε κάποιον να διαθέτει απεριόριστο αριθμό κουνελιών ή παπιών ή οποιωνδήποτε άλλων ζώων μέσα στο διαμέρισμα. Οι αριθμητικοί περιορισμοί –όπως ορίζεται ρητά- «ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες.»

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/arti...eou-nomou-gia-ta-zoa-sudrofias/#ixzz3cTqnz73h
Παιδιά ο νέος νόμος είναι αυτός. Πατήστε στο λίνκ και διαβάστε τον. Δεν υπάρχουν αριθμητικοί περιορισμοί για τα πουλιά συντροφιάς!

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/G-DOGS-pap.pdf
 
κι αν ρωτήσει κανείς τι κάνεις τους απογόνους; .. Τα χαρίζω .. Μπορεί να αποδείξει κάτι διαφορετικό;
Απαντήσαμε μαζί Νίκο. Γι' αυτό έγραψα προηγουμένως ότι η απάντησή μου στον υπάλληλο θα ήταν, να μη σε νοιάζει, εφόσον φυσικά η εκτροφή δεν είναι παράνομη. Γι' αυτό επίσης ρωτάω και στο προηγούμενο μήνυμα μου, ποιος χαρακτηρίζεται εκτρφέας; Νομίζω ότι η εντύπωση που έχουμε για τον όρο είναι λανθασμένη. Εκτροφέας είναι ο επαγγελματίας παραγωγός ωδικών πτηνών. Αυτό που εννοούμε εμείς εκτροφέας, μπορείς ίσως και να το πεις κάτοχος πολλών ή παρα πολλών τέλος πάντων κατοικίδιων ωδικών πτηνών.
 
Έτσι.. Κάτοχοι είμαστε και όχι εκτροφείς...Αν μπορεί κάποιος ας αποδείξει το αντίθετο.
Μονο που αν σε κατηγορησουν για κάτι, εσύ καλεισαι να αποδείξεις το αντίθετο.
 
Επιτέλους Γιάννη, ο νόμος που μας διαφέρει, ευχαριστούμε. Συγκεκριμένα, το σημείο που μας ενδιαφέρει ακριβώς, βρίσκεται στη σελίδα 5.
Άρθρο 6 Εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς
1. Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ένωση προσώπων, που για εμπορικούς σκοπούς εκτρέφει, αναπαράγει ή πωλεί ζώα συντροφιάς, οφείλει να εφοδιάζεται με αντίστοιχη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, που εκδίδεται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας, στην οποία έχει την κατοικία ή την έδρα του, να υπόκειται στον έλεγχο της αρχής αυτής και να συμμορφώνεται με τους όρους, που προβλέπονται στο π. Δ. 184/1996.
Επομένως, με βάση τον τίτλο του θέματος της συζήτησης μας, η εκτροφή είναι απόλυτα νόμιμη, αφού μπορούμε να διατηρούμε όσα ζώα θέλουμε. Αυτό που είναι παράνομο είναι η εκτροφή για εμπορικούς σκοπούς (πώληση), όταν γίνεται χωρίς άδεια.

Πιο απλά, όταν έχεις 500 πουλάκια και τα χαρίζεις είσαι νομιμος, ενώ ακόμη και ένα ζευγάρι καναρίνια να έχεις, εάν πουλήσεις τους απογόνους τους, είσαι παράνομος.

Σημείωση: Τα παραπάνω δεν ισχύουν για τα ιθαγενή, αφού για αυτά δεν επιτρέπεται η κατοχή, ούτε η εκτροφή, ούτε η πώληση.

Αλήθεια, οι σύλλογοι που έχουν ως σκοπό την προώθηση και την πρόοδο της ορνιθοκουλτούρας, όπως αναφέρουν στις πρώτες κιόλας γραμμές των καταστατικών τους, τα γνωρίζουν αυτά; Ποια είναι η πρόοδος που σημειώθηκε την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία;
 
Το καλο ειναι οτι εγινε γνωστο αυτο που ξεραμε ιδη πως ισχυει στην πραξη(ειτε αν ξεραμε τον νομο ειτε οχι). Και για την παρανομια στα αλλα ειδη και τι συμβαινει ως γνωστον παλι στην πραξη δυστυχως. Κανενας ελεγχος καμια προοδος, πωλουνται και 'νομιμα 'σε μαγαζια με νομιμη αδεια.
 
Μετά την γνώση του νόμου, ίσως θα πρέπει να απαγορευτούν όλες οι αγγελίες πώλησης πτηνών, δικαίωμα σε πώληση για δημοσίευση να έχουν όσοι έχουν νόμιμα έγγραφα για αυτές.
 
Εντάξει και καναπέδες για να πουλάς πρέπει να έχεις έκθεση επίπλων αλλά τον καναπέ σου μπορείς να τον πουλήσεις στην Χ. Ε. Υπάρχει μια τεράστια αγορά μεταχειρισμένων ή άλλων ειδών που πωλούνται μέσω αγγελιών παγκοσμίως.
 
Και τι με αυτό, ας κάνουν την καταχώρηση στα παγκόσμια
 
Εννοώ Μιχάλη, ότι το να πουλήσει κάποιος ένα-δύο, λίγα τέλος πάντων πουλιά μέσω αγγελίας, δεν αποδεικνύει ότι κάνει εμπόριο, τα κατέχει και τα πουλάει. Ιδιωτική συναλλαγή, δεν απαγορεύεται. Όταν είναι συστηματική δουλειά, τότε είναι επάγγελμα.
 
Αγοροπωλησία χωρίς απόδειξη είναι παράνομη, δεν έχει να κάνει με την ποσότητα, ούτε με την συχνότητα και από δω δίνετε βοήθεια για πιθανή παρανομία.
 
Back
Top