Γενικά Πόσο νόμιμη είναι η εκτροφή που έχουμε;

Δεν ψάχνουμε κάτι. Κουβέντα γίνεται και δεν καταλαβαίνω γιατί για το συγκεκριμένο θέμα τσαντίζεστε μερικοί. Παρανομία υπάρχει όχι μόνο στις αγοροπωλησίες πτηνών. Γιατί πολλοί εστιάσατε εκεί και κολλήσατε με αυτό. Δεν σας έθιξε κανείς αν πουλήσατε πουλί και δεν κόψατε απόδειξη. Το θέμα ξεκίνησε για το αν μια εκτροφή είναι νόμιμη ή παράνομη αν δεν κάνω λάθος.Απλά το πήγατε αλλού. Ξαναλέω την προσωπική μου άποψη.Αυτού του είδους τις υποτιθέμενες παρανομίες στις συναλλαγές δεν τις κατακρίνω.Απλά γνώμη μου είναι ότι σε μια εκτροφή αν ψάξουμε τους νόμους σχετικά με την υγιεινή,την διατάραξη που πιθανών να προκαλείται και τις αγοροπωλησίες μεταξύ ιδιωτών αλλά και εκτροφέα στο pet shop σίγουρα κάτι δεν θα γίνεται σωστά και θα υπάρχει κάτι μεμπτό.Απλά αυτά είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που κάνουν άλλοι σε αυτή τη χώρα.
Μια ερώτηση χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν.Αυτοί που έχετε σκύλο όταν τον πάτε βόλτα θα του φορέσετε φίμοτρο και λουρί και πάντα τις ακαθαρσίες θα τις μαζέψετε όπως προβλέπεται από το νόμο; Κάποιες φορές όταν δεν θα το πράξετε θα είστε παράνομοι.
Μην μπερδεύετε το ότι κάποιος κάνει κάτι παράνομο κατατάσσετε στην κατηγορία αυτών που κλέβουνε,τα παίρνουνε κτλ. Όπως λέει και το post είναι νόμιμη η εκτροφή που έχουμε;Το μέγεθος το νόμιμου ή παράνομου δεν μας ενδιαφέρει.
Τέλος νομίζω καλύφθηκε το θέμα πολύ νωρίτερα και όσα πουλιά και να έχει κάποιος είναι νόμιμο. Εγώ αυτό κατάλαβα.
 
Κάνουμε το χόμπι μας και άμα πουλήσουμε και κανένα δεν έγινε και τίποτα!(εγω απο περιστέρια μέχρι τωρα που βγάζω μικρά μονο χαρίζω δεν έχω πουλήσει κανενα:) τοσα πράγματα πουλάμε μεταξύ μας μεταχειρισμένα! αμα πουλήσεις την παλία σου τηλεόραση θα βγάλεις χαρτιά για μεταβίβαση; ή θα κόψεις απόδειξη; Αν όμως έχεις μαγαζί με τηλεοράσεις εννοείται πως θα κόβεις αποδείξεις.
 
Πάντως δεν έχετε καταλάβει κάτι. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
Εγώ κατάλαβα το εξής:
Το θέμα το ξεκίνησε ο Βασίλης και με συνεργό τον Κανάρη Μιχάλη τσιμπήσατε απαντήσατε και τώρα που τα κάνανε μπάχαλο αυτοί γελάνε.
χεχεχεχε
 
Τέλος νομίζω καλύφθηκε το θέμα πολύ νωρίτερα και όσα πουλιά και να έχει κάποιος είναι νόμιμο. Εγώ αυτό κατάλαβα.
Έτσι είναι.
και τώρα που τα κάνανε μπάχαλο αυτοί γελάνε.
Σε μια συζήτηση αρκετών ατόμων, όλο και κάποιος γελάει με κάποιον άλλον. Καθένας έχει το λόγο του. :)
 
@TheBigL δεν θικτηκε κανεις αν εχει πουλησει πουλι χωρις αποδειξη.Αυτη η αγοροπωλησια γινεται ετσι σε ολες τις χωρες. Ο νομος στους σκυλους ειναι συγκεκριμενος και ευκολα μπορει καποιος αν τον κυκλοφορησεις ετσι να φωναξει την αστυνομια. Για φιμωτρο μαζι με λουρι δεν ξερω αν εισαι παντα υποχρεωμενος να του φορας. Μην συγκρινουμε μια παρανομια που κανουν αρκετοι(με τον σκυλο) με κατι αλλο που το κανουμε περιστασιακα και κατα ''τυχη' οπως εχω πει για διαφορες τετοιου ειδους αγοροπωλησιες.
 
@TheBigLδεν θικτηκε κανεις αν εχει πουλησει πουλι χωρις αποδειξη.Αυτη η αγοροπωλησια γινεται ετσι σε ολες τις χωρες. Ο νομος στους σκυλους ειναι συγκεκριμενος και ευκολα μπορει καποιος αν τον κυκλοφορησεις ετσι να φωναξει την αστυνομια. Για φιμωτρο μαζι με λουρι δεν ξερω αν εισαι παντα υποχρεωμενος να του φορας. Μην συγκρινουμε μια παρανομια που κανουν αρκετοι(με τον σκυλο) με κατι αλλο που το κανουμε περιστασιακα και κατα ''τυχη' οπως εχω πει για διαφορες τετοιου ειδους αγοροπωλησιες.
Δεν το είπα για να προσβάλω ή να φέρω σε δύσκολη θέση κάποιον που έχει σκύλο. Το έθεσα για να δείξω ότι και στα πιο απλά πράγματα τα καθημερινά με τα κατοικίδια μπορεί να παρανομήσεις.Άσχετα αν η παρανομία είναι μειδαμινή.
 
Ενοειται πως δεν το ειπες ετσι, ουτε κατα ελαχιστο δεν το πηρα οτι το εγραψες ετσι. Το οτι αναφερθηκα σε αυτο ειχε μονο να κανει οτι το θεωρουσα αστοχο(με την καλη εννοια) ως προς την συγκριση.
 
Το πηγές από τη νομιμότητα ή όχι της εκτροφής, στη νομιμότητα των πωλήσεων, στην παγκόσμια παρανομία των αγγελιών και τώρα αυτό. Ρε συ μπας και διαβάζεις άλλους νομούς από αυτόν που συζητάμε; Όπως πάει θα μιλήσουμε και για την καρέτα καρέτα σε αυτό το θέμα. 😕
4. Για τη χορήγηση της άδειας εκτροφής, αναπαραγω- γής και εµπορίας ζώων συντροφιάς, καθώς και άδειας εκπαιδευτή σκύλων καθορίζονται µε απόφαση του Υ- πουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων και του τυ- χόν συναρµόδιου Υπουργού οι ειδικοί όροι και οι προϋ- ποθέσεις, που πρέπει να πληρούν οι χώροι εκτροφής, α- ναπαραγωγής, εµπορίας και εκπαίδευσης των ζώων συ- ντροφιάς ως προς τις εγκαταστάσεις, τους χώρους δια- µονής ή παραµονής των ζώων, τις συνθήκες ευζωίας και τον αναγκαίο εξοπλισµό ανά είδος ζώου, η αρµόδια αρ- χή ελέγχου, η διαδικασία ελέγχου και οι κυρώσεις, κα- θώς και κάθε άλλο σχετικό θέµα. 5. Κατά την πώληση ενός ζώου, υπογράφεται η «Δή- λωση Αγοράς ζώου από νέο ιδιοκτήτη», µεταξύ του πω- λητή και του αγοραστή-νέου ιδιοκτήτη, σύµφωνα µε το υπόδειγµα «Δήλωση Αγοράς ζώου» του Παραρτήµατος 5.
 
Ρε συ Μιχάλη, έλεος πόση υπομονή μπορεί να έχει κάποιος; Είχες πει να διαβάσουμε την παράγραφο 4 του άρθρου 6. Παρέθεσα σε προηγούμενο μήνυμα μου το συγκεκριμένο απόσπασμα. Τι θέλεις να πεις με με ένα ακόμη άστοχο κόπι πέιστ; Επιτέλους, εξήγησε τι εννοείς. Όλοι διαβάσαμε το νόμο και αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα είναι ότι είσαι ο μόνος που δεν τον κατάλαβε. Εντάξει, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι αλλά κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ και ακολούθησε αυτό που κάνουν. Μην απαντάς καθόλου εάν είναι να απαντάς με γρίφους ή τόλμησε κάποια στιγμή να επιχειρηματολογήσεις για χάρη των απόψεων σου, όχι για εμάς. ΤΖΙΖΑΣ...

Τέλος πάντων, νομίζω ότι η συζήτηση έχει τελειώσει πριν από πολλά μηνύματα. Καλό κουράγιο στους υπόλοιπους.
 
Σταυρό εσύ έβαλες αυτό

4.Ο ιδιοκτήτης κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή την οποιαδήποτε μετακίνησή του μαζί με το σκύλο του για το σκοπό αυτόν έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου του. Οι υποχρεώσεις των περιπτώσεων α' και β' της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύουν για τους σκύλους βοηθείας, καθώς και για τους σκύλους φύλαξης ποιμνίων, τους κυνηγετικούς σκύλους και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της εκπαίδευσης και της έρευνας και διάσωσης, αντίστοιχα.

Εγώ εννοούσα το παραπάνω
 
Σταυρο εξαιρετικά αφιερωμένο για την περίπτωση...

Καράβια βγήκαν στη στεριά / και πιάσανε τα όρη
ποιός είδε φάρο στον ψηλορείτη / στην ελασσόνα λευκό πανί
και ένα καράβι από την κρήτη / να πιάνει Ξάνθη - Κομοτηνή
Ποιός είδε εφοπλιστή / καναρίνια να πωλεί...
 
4. Για τη χορήγηση της άδειας εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς, καθώς και άδειας εκπαιδευτή σκύλων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του τυχόν συναρμόδιου Υπουργού οι ειδικοί όροι και οι προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρούν οι χώροι εκτροφής, αναπαραγωγής, εμπορίας και εκπαίδευσης των ζώων συντροφιάς ως προς τις εγκαταστάσεις, τους χώρους διαμονής ή παραμονής των ζώων, τις συνθήκες ευζωίας και τον αναγκαίο εξοπλισμό ανά είδος ζώου, η αρμόδια αρχή ελέγχου, η διαδικασία ελέγχου και οι κυρώσεις, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

εδω είστε!
και οχι στο αρθρο 1. Το αρθρο 1 αναφέρει ρητώς για εμπορικούς σκοπούς τι χρειάζεσαι.
 
Aκόμα (μετά 6 σελίδες ) δεν έχω καταλάβει τι συζητάμε, από τη στιγμή που ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα κατοχής ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ (ως προς τον αριθμό) ζώων συντροφιάς, τι ψάχνουμε να βρούμε;
 
4. Για τη χορήγηση της άδειας εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς, καθώς και άδειας εκπαιδευτή σκύλων καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του τυχόν συναρμόδιου Υπουργού οι ειδικοί όροι και οι προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρούν οι χώροι εκτροφής, αναπαραγωγής, εμπορίας και εκπαίδευσης των ζώων συντροφιάς ως προς τις εγκαταστάσεις, τους χώρους διαμονής ή παραμονής των ζώων, τις συνθήκες ευζωίας και τον αναγκαίο εξοπλισμό ανά είδος ζώου, η αρμόδια αρχή ελέγχου, η διαδικασία ελέγχου και οι κυρώσεις, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

εδω είστε!
και οχι στο αρθρο 1. Το αρθρο 1 αναφέρει ρητώς για εμπορικούς σκοπούς τι χρειάζεσαι.
Αν δούμε και τις απαιτήσεις της πυροσβεστικής (πέραν το υγειονομικού) που θα εγκρίνει και αυτή την άδεια λειτουργίας... Θα αποκτήσουμε ένα νέο γρίφο να λύσουμε. Βλέπετε ως πουλιά κατατάσσονται στα πτηνοτροφεία (ορνιθοτροφεία)...
Αν θυμάμαι καλά, οι διαστάσεις των ανοιγμάτων και η φορά ανοίγματός τους είναι ένα από αυτά που θα μας πονοκεφαλιάζουν...
 
Παναγιωτη το παραπανω που παραθεσες δεν γραφει στην αρχη''Αδεια εκτροφης, αναπαραγωγης και εμποριας ζωων συντροφιας..?."Ολα αυτα μαζι πανε και τα ''μεταφραζω'', σε επαγγελματικη εκτροφη με καταληξη το εμποριο(τους εμπορικους σκοπους). Κανω καπου λαθος; Αρα αν ειναι ετσι δεν μιλαει για ερασιτεχνικη χωρις σκοπο το εμποριο.
 
Να κανω μια σουμα απο οσα καταλαβα;
- Ειμαστε κατοχοι, δεν ειμαστε εκτροφεις. Για να γινεις εκτροφεας με οικονομικα οφελη απο αυτο, θες αδειες χαρτια και υπομονη.
-Αν θεωρειται τυπου εκτροφη αυτο το χομπι που εχουμε, ειναι απολυτως νομιμο να φροντιζουμε απροσδιοριστο αριθμο πτηνων συντροφιας αρκει να τηρουνται κανονισμοι υγειονομικου και κοινης ησυχιας.
- Επιπλεον αν τα χαριζουμε αντι να τα πουλαμε ειμαστε πιο σιγουροι οτι δεν θα υπαρξει προβλημα.
 
Aκόμα (μετά 6 σελίδες ) δεν έχω καταλάβει τι συζητάμε.
Ακόμη και μετά απο 216 - 316... σελίδες δεν πρόκειται να βγεί συμπέρασμα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει θέμα.
Η δημιουργική ασάφεια στο μεγαλείο της.
 
βρε παιδια, βρε παιδια εχουμε καταληξει να παιζουμε με τις λεξεις.
τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα, μην τα παρερμηνευετε.
αν θες να εισαι εκτροφεας,θες αδεια. Αν θες να εισαι κατοχος, δε θες.
γιατι ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβουμε και αντιπαραθετουμε συνεχεια;
ο τιτλος του topic λεει νομιμη εκτροφη.
η εκτροφες μας δεν ειναι συμφωνες με το νομο.
δε διαχωριζεται ΠΟΥΘΕΝΑ οτι εκτορφεας ειναι αυτος που τα κονομαει!
εκτροφη σημαινει ΕΚΤΡΟΦΗ, ειτε ερασιτεχνικη, ειτε επαγγελματικη.
ομως κανεις δεν προκειται να σ πει τιποτα. Γιατι μπαζει το πλαισιο απο παντου.
ουτε προστιμα, ουτε φυλακες, ουτε αλκατραζ!
βγαλτε το εγωισμο στην ακρη και κατανοηστε τα αυτονοητα

για να κλεισω,ζευγαρωστε αφοβα
 
@pap ''Αν θες να εισαι εκτροφεας ομως...''-ποιος σου ειπε οτι ''θελουμε να ειμαστε εκτροφεις;'' Με την νομικη, εμπορικη, κυρια η' δευτερευουσα χρηση. (ενα ζευγαρι εχω αλλα ανακατευτηκα). Ο τιτλος λεει '' ποσο νομιμη ειναι η εκτροφη που εχουμε (αοριστα) και επεκταθηκε καλως(αφου εννοουσε και αυτο) στην απλη κατοχη (ανεξαρτητου αριθμου και σκοπου ) καθως και με την ''κακια συνηθεια'' που εχουν τα πουλακια και εμεις να τα βαζουμε να ζευγαρωνουν καμια φορα και βεβαιως να τα προσεχουμε κιολας.Αυτος λεγεται Εκτροφεας; Διατηρει εκτροφειο; Αν οχι, τοτε σε αυτον αναφερομαστε τοση ωρα. Και για αυτον γινοταν νομιζω ενα μεγαλο μερος της συζητησης.
 
Back
Top