Γενικά Ρικο, ο διασωθεις

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Χρειαζεται να ξερω κατι αλλο; Φαγακι κ νερακι θα του εχω φυσικα και θα εχω και μαζι μου σε περιπτωση που τα ριξει. Να βαλω μια πετσετα στον πατο;
 
Βάλε χαρτί κουζίνας γιατί στα πανιά μπορεί να σκαλώσουν τα νύχια του.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Μιράντα ασε τις δικαιολογίες οτι δήθεν δεν θα τον προσέχει ο Βασίλης... Πες οτι δεν μπορείς να τον αποχωριστείς να το καταλάβουμε! Ε ρε τυχερά που είναι μερικά πουλάκια.. και κρουαζιέρα ο μικρούλης! ΑΑΑΑΑααχχχχχχχχχ απο τα αλώνια στα σαλόνια!

Μετά την πλακίτσα ας σοβαρευτώ... Νομίζω πως οταν πάρουν χαμπάρι την παρουσία του μικρούλη σου θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις και πολλές γνωριμίες! Ελπίζω να καταφέρεις να μεταφέρεις κατεβαινοντας στον Πειραιά τις βαλίτσες σου τα πουλιά και όλα τα σχετικά! Καλο κουράγιο σου εύχομαι!
 
Μαλλον δεν ειχα γινει κατανοητη.. λογω των πολλων ημερων απουσιας μου, ταξιδευω με το αυτοκινητο μου. Ετσι λοιπον θα παρω και το μεγαλο κλουβι, και δυο καναρινακια που θα αφησω στη μαμα μου να της τραγουδουν. Απλως το κλουβι του Ρικο ειναι μεγαλο, βαρυ, δυσκινητο και αγαρμπο λογω του μικρου χερουλιου σε σχεση με το μεγεθος του κλουβιου. Θα προσπαθησω να κλεισω καμπινα ωστε να μην ταραχτουν πολυ αυτα και να μην τα αφηνω μονα τους οταν θα βγαινω για τσιγαρο, γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να ταξιδεψουν καταστρωμα οπως κανω συνηθως εγω οταν ειμαι μονη.

Φυσικα θα ηταν προβλημα και να ανεβασω το κλουβι επανω, αλλα και να το κατεβασω στην αποβιβαση οποτε θα παρω το κλουβι της γατας.

Τελος, ενταξει θα μου λειπε ο Ριρικος μου αλλα οντως οταν ερχεται ο Βασιλης καυθε 2 3 μερες να ελεγξει τα πουλια, ο Ρικο θα μενει πεινασμενος γιατι τρωει παρα παρα πολυ. Οποτε δεν το ρισκαρω να τον αφησω.
 
Μια χαρά είναι το κλουβί μεταφοράς γάτας που σου πρότεινε η Μαρία. Δεν θα το πρότεινα για μεγαλύτερου μεγέθους πουλιά διότι μπορεί να το έκοβαν αλλά για το δικό σου είναι μια χαρά. Διάλεξε το μικρότερο δυνατό. Αν μπορέσεις να βάλεις και μια βιδωτή ξύλινη πατήθρα σε κάποιο άνοιγμα του θα ήταν το ιδανικότερο. 😉
 
Up. Δανειστηκα αυτο γιατι τα καινουργια διαθεσιμα ειχαν μεγαλο τετραγωνο πλεγμα που χωρουσε το κεφαλι του ανετα.. η πατηθρα ειναι απαραιτητη; Δυσκολα θα τη βαλω μεσα απο τα πλαστικα..
 
Μπορείς να του βάλεις κάποιο κομμάτι ξύλου ή πλαστικού για να πατάει λίγο πιο ψηλά ή μήπως να προσαρμόσεις κάποια από τις σκαλίτσες του;
 
Τις σκαλιτσες δεν τις σκεφτηκα, εχω κ εφεδρικες που χα παρει για οταν φτιαξω σταντ. Ομως θα βολευτει με σκαλα;
 
Δεν βλέπω τις τρύπες στα πλαϊνά για να σου πω ιδέες. Αν έχει χαμηλές οπές μπορείς να δέσεις μία.
 
Μια πατήθρα είναι απαραίτητη.
Αν δεν έχεις από αυτές που η μια άκρη τους βιδώνει,
tinypic-no-longer-available.jpg


χρησιμοποίησε σκάλα.
Περνώντας σχοινάκια ή κορδόνια μέσα από τα κενά, μπορείς να σταθεροποιήσεις μια σκαλίτσα δένοντας την δεξιά και αριστερά όσο πιο σταθερά μπορείς με κορδόνια ή σχοινί. Θα μπορούσες επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα λεπτό ξύλο (το οποίο θα χωρούσε στα κενά του πλαστικού, ώστε να ενισχύσεις τη σταθερότητα της σκάλας.
 

Συνημμένα

  • upload_2016-1-7_22-57-36.webp
    upload_2016-1-7_22-57-36.webp
    2,9 KB · Προβολές: 21
tinypic-no-longer-available.jpg


Αν αυτές οι πατήθρες που έχεις στο κλουβί του φτάνουν σε μήκος, μπορείς να περάσεις μέσα τους κορδόνι ή σχοινί και να δέσεις τις άκρες στα κενά (δεξιά και αριστερά).
 
Κοιτουσα να αγορασω αυτες τς βιδωτες, δεν εχω. Οι δικες μου του κλουβιου ειναι χοντρες, συμπαγεις, με εγκοπη για να κουμπωνουν στα καγκελα.

Θα κοιταξω αν χωρα απο τα καναρινια καβιλια 10αρα στα κενα του πλαστικου.

Ειναι στενο οποτε ισως με δυσκολεψει. Στη χειροτερη κοβω μια λυγαρια την βουταω σε ξυδονερο και την βαζω μετα εκει. Οσο για τη σκαλα θα το δοκιμασω το πρωι, εννοειτε να μπει διαγωνια (οπως οι σκαλες) ή να την βαλω οριζοντια παραλληλα με το πατωμα;

Μαρια οι τρυπες στα πλαινα φαινονται στη 2η εικονα. Εχει σχαρα πανω, σχαρα μπροστα, και τα πλαινα κενα. εγω θα σκεπασω τις 3 πλευρες με μαυρη πετσετα ωστε να βλεπει μονο απο μπροστα.
 
Στη χειροτερη κοβω μια λυγαρια την βουταω σε ξυδονερο και την βαζω μετα εκει.
Οσο για τη σκαλα θα το δοκιμασω το πρωι, εννοειτε να μπει διαγωνια (οπως οι σκαλες) ή να την βαλω οριζοντια παραλληλα με το πατωμα;...
👍 η καλύτερη λύση! αν είναι λεπτά τα κλαδιά θα μπορούσες να τα δέσεις μεταξύ τους και να τα βάλεις δυο δυο (ώστε να είναι ενισχυμένα).
Όπως και αν βάλεις την σκάλα δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να μπορεί το πουλί να κάτσει πάνω της
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Προτεινα τη λυγαρια γιατι τα κλαρια της ποικιλουν σε μεγεθη, ειναι ευλιγιστη και σε αφθονια εδω, και αν δεν κανω λαθος λογω της μυρωδιας δεν πιανει ευκολα μαμουνια. Καλα ετσι κ αλλιως θα την πεταξω μετα. Οποτε απο αυριο κατασκευες και ερευνες για το στησιμο. Ακομα δεν εβγαλα εισητηρια και ο κυριος κοντευει να ναι ετοιμος πριν απο μενα!
 
Μαρια οι τρυπες στα πλαινα φαινονται στη 2η εικονα
Α ναι δεν το είχα προσέξει. Ε εντάξει μπορείς να δέσεις την σκάλα παράλληλα με το πάτωμα ή μεταξύ των πλαϊνών ή μεταξύ του ενός πλαϊνού και του πίσω, ανάλογα με το μέγεθος της σκάλας για να έχει το μικρότερο δυνατό παλάτζο.
 
Ωραια παιδια, σας υπερευχαριστω για τη βοηθεια και που ασχοληθηκατε! Θα επανελθω αυριο με ιδεες!
 
...Ακομα δεν εβγαλα εισητηρια και ο κυριος κοντευει να ναι ετοιμος πριν απο μενα!
:DΈτσι γίνεται! Και μη κοιτάς που έρχεσαι στην Αθήνα, αν ταξιδέψετε γι΄αλλού, περισσότερες θα είναι και οι...😛 αποσκευές του από τις δικές σου (εγώ πχ κουβαλάω τροφή, λαχανικά, ξηρούς καρπούς κτλ κτλ)😎
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
:DΈτσι γίνεται! Και μη κοιτάς που έρχεσαι στην Αθήνα, αν ταξιδέψετε γι΄αλλού, περισσότερες θα είναι και οι...😛 αποσκευές του από τις δικές σου (εγώ πχ κουβαλάω τροφή, λαχανικά, ξηρούς καρπούς κτλ κτλ)😎
Εσενα τα τρωνε! Λες να κουβαλησω και κανενα καροτο περα απο την τροφη του; Λιγο μηλο, καροτο, λαχανο (σημερα του εβαλα μια τεραστια κοτσανα και ην παλευε..); Και φυσικα φαγακι, στην Αθηνα δεν εχω οποτε θα παρω κ το σακουλι μου μαζι. Σαν τα μωρα.. κουβαλας πραματεια.
 
Back
Top