Γενικά Ρικο, ο διασωθεις

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αλλοι παιζουν με τους παπαγαλους τους.. αλλοι τους κανουν μπανιο... αλλοι κανουν κολπα..

Εμεις φετος παρολο που ειχαμε το κομματι μας στη βασιλοπιτα δεν κερδισαμε φλουρι. Ποιος ξερει, ισως να παιρναμε και γυναικα αμα τυχαινε σε εμας! 🙄

Οταν ομως οι αλλοι κανουν τα κολπα τους.. Εμεις τρωμε! Ναι τρωμε! Μπορει να μην τρωμε κεχρι που μας πηρε η μαμα... μπορει να μην παιζουμε με τα παιχνιδια που μας πηρε ουτε να κανουμε ακροβατικα στο κλουβι.. Αλλα παντα τιμαμε τα φαγητα που μοιαζουν με παιχνιδια!

Το μηλο πια περα απο κομματακια το τρωμε σε οτι σχημα και με κρεμασμα σκεφτω εγω! Σημερα παιζαμε με το καροτο... Το σχημα του βοηθησε και το εκανα να ανοιγει σαν λουλουδι.. ωρες επαιζε και το ετρωγε το απογευμα! Απολαυστε το ΦΑΓΑΝΑ!

image-796afe8567427fc966eb6dcafc4cbc573364c99387cb74d6c3fed44122a251ee-V.webp
image-bc4021f0dd1b5ff62aebfd0bb1a3b0888b21eed787205c70e3f093914c56a81d-V.webp
 
Τοσα πραγματα μεσα στο κλουβι και αυτος μονο φαι σκεφτεται...

Η προοδος που εχουμε κανει ειναι να φωναζει μονος του ποτε θελει να παει για υπνο. Ισως ακουγεται χαζο, αλλα τον εχω προσεξει πρωτα ντερλικωνει για κανα τεταρτο.. Και μετα αραζει στην πατηθρα και κανει ενα "ιο ιο" που μου ακουγεται σαν "ρικο ρικο"οποτε παω και τον σκεπαζω..
 
Πω πω φαγανας. Γιατι τοσες σκαλες ειπαμε παιχνιδια αλλα τρεις ειναι υπερβολη. Δεν τρωει κεχρι; 🙄Περιεργο μου φαινεται συνηθως τρελαινονται ολα τα πουλια γι αυτο. Εφοσον βλεπεις οτι του αρεσει το καλο φαι σε σχηματα τοτε βρηκες το κουμπι του ευκαιρια για περαιτερω εκπαιδευση... Μιας και την ανεφερα πώς τα παει η εξοικειωση του με τα χερια;:)
 
Ειναι 2 μικρουλες και μια μεγαλη.. Βασικα το βρηκα σαν παιχνιδι να του βαζω πραγματα κατω απο τις σκαλες κ να προσπαθει να τα πιασει.

Οσο για την εξοικειωση.. Δεν εχω τον απαραοτητο χρονο προ εξεταστικης για πολυωρη ενασχοληση και προσπαθω να χαλαρωσω διοτι στην προσπαθεια μου να μαθει ειχαμε ενα οχι μικρο ατυχημα. Να το ξεπερασω πρωτα και μετα!
 
Εμεις φετος παρολο που ειχαμε το κομματι μας στη βασιλοπιτα δεν κερδισαμε φλουρι. Ποιος ξερει, ισως να παιρναμε και γυναικα αμα τυχαινε σε εμας! 🙄
Eκοψες για ολη τη φτεροοικογένεια; 🙄
 
Ωραιο το κλουβι! Πολύ περιποιημένο και λάμπει απο καθαριότητα! Ο μικρός μια χαρα το πάει.. και εμείς δηλαδη το ιδιο κανουμε... Πρώτα ντερλικώνουμε και μετα νανι νανι!
 
Στους παπαγαλους αρέσουν πολύ τα εντονα χρώματα στο φαγητό τους, όπως επίσης να το παιδευουνε λίγο πριν το φάνε. Εξ ου και η ενασχόληση με το καρότο. Γιατί δεν δοκιμάζεις αύριο με κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά; Από τις γλυκιές εννοείται όχι τις καυτερες...
 
Δεν τρελαινεται για πιπεριες αλλα θα του βαλω σημερα για αλλαγη!

Τα καλυτερα του ειναι μηλο καροτο καλαμποκι.
 
... Πρωτα ντερλικωνει για κανα τεταρτο...

Όλα μου τα πουλιά κάνουν το ίδιο. Κι αφού φάνε το βραδυνό δίνουν ένα μικρό ρεσιτάλ και μετά αποσύρονται. :D
 
Ο ανθρωποφαγος τι εχει για μενου;

...

Ότι έχουν όλοι. Σήμερα είχαν κολοκύθα, κολοκυθάκι, μπρόκολο, καρότο, κόκκινη πιπεριά, ινδική καρύδα κι απο ένα αμύγδαλο. Άλλες μέρες αφαιρώ κάτι και βάζω πατζαρόφυλλα, πατζάρια βολβό, ρόκα, ραδίκι, ζωχούς, καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς ή πορτοκάλι-μανταρίνι. Ότι μπορώ να βρω απο τον κήπο ή απο το μανάβικό και να επιτρέπεται τους το δίνω. Ειδικά τα μικρά που τα έχω μεγαλώσει έτσι θεωρώ ότι θα μείνουν νηστικά αν δεν έχουν τα λαχανικά τους κάθε πρωί. 😳
 
Σήμερα είχαν κολοκύθα, κολοκυθάκι, μπρόκολο, καρότο, κόκκινη πιπεριά, ινδική καρύδα κι απο ένα αμύγδαλο. Άλλες μέρες αφαιρώ κάτι και βάζω πατζαρόφυλλα, πατζάρια βολβό, ρόκα, ραδίκι, ζωχούς, καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς ή πορτοκάλι-μανταρίνι.
καλέ αυτά τρώνε πιο σωστά από μένα! 😀 :D
 
Πω ρε Ανεστη εγω νιωθω ηλιθια που του βαζω 1 2 διαφορετικα την ημερα... Δηλαδη αν επαιρνα τον ανθρωποφαγο θα πρεπε να μεινω νηστικη!
 
Back
Top