Φροντίδα Σκέφτομαι να πάρω σενεγαλης

Δεν εχω εμπειρια με Μονκ , αλλα εχω ακουσει καλα λογια γι αυτους :)
Μπορεις αδιαβασεις εδω το αρθρο να παρεις μια γνωμη!

Μα δεν καταλαβαίνω. Ας τα κρατήσει αυτά τα πολύ μωρά, να τα ταΐσει αυτός και να το πάρεις έτοιμο. Γιατί να ρισκάρετε εσείς κάτι που δεν ξέρετε να κάνετε και είναι επικίνδυνο να πεθάνει ο νεοσσός;
Δυστυχως Μαρια μου απο εκει φαινεται ο σωστος εκτροφεας...
 
Ναι ξαναμίλησα με τον εκτροφέα και τον ρώτησα αν υπάρχουν πιο μεγάλα πουλιά ringneck (περίπου 10 μηνών) και μου είπε πως δεν κρατάει πουλιά αφού απογαλακτιστούν.

Δεν με παρότρυνε να πάρω μώρο για τάισμα στο χέρι
 
Ασχέτως τι πουλάκι θα πάρεις, όταν λέμε απογαλακτισμένο, εννοούμε τουλάχιστον 3 μηνών.
Δηλαδή στην φάση που ήδη έχει αρχίσει να ξέρει να σπάει και να τρώει σπόρους μόνο του και δεν περιμένει από τους γονείς.
Αυτό έχει και την έννοια της αυτοεξυπηρέτησης, δηλαδή να τρώει μόνο του αλλά και της ψυχολογικής απεξάρτησης από την τρυφερότητα των γονέων του.
Κάτω από αυτή την ηλικία, θα πάρεις ένα πουλί με προβλήματα διατροφής, που όλο κάτι θα ζητάει και δεν θα ξέρει τι του φταίει.
Μεταφορικά μιλώντας, ένα γκρινιάρικο πουλί που κι εσείς δεν θα μπορείτε να μεταφράσετε τις απαιτήσεις του.
Οι πωλητές τα κάνουν όλα απλά για να πουλήσουν αλλά μετά εσείς και το πουλί θα ταλαιπωρείστε.
Αν ψάξεις, θα βρεις δεκάδες παρόμοια θέματα με τέτοια προβλήματα στο φόρουμ.
 
Για να μην μπερδευτει ο φιλος ψαχνει πουλακι απογαλακτισμενο 3-4 μηνων ημερο ταισμενο και στο χερι κ απο γονεις η τελος παντων στο χερι, αφου την καθαρη αληθεια δεν την μαθεις
 
Έχει κάποιος εμπειρία με τα μονκ για να μου πουν αν είναι κατάληλλο ως πρώτο μου παπαγαλάκι;
 
Είμαι και κάπως στις κακές μου σήμερα, αλλά γενικά ως προς τους εμπόρους που διαθέτουν ρινγκνεκ και μονκ, έχω πλέον μια ας πούμε δυσπιστία, ειδικά επειδή τα εν λόγω είδη πλεον ζουν ελεύθερα και στη χώρα μας. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε γνωστούς εκτροφείς.
Οι ιστορίες αγγελιών, πρόσφατων τύπου μωρά ρινγκνεκ ταϊσμένα στο χέρι, ημέρα που καταλήγουν στο δεν έχω ταϊσμένα στο χέρι, ήμερο, θα πρεπει να το ταΐσετε εσείς κλπ, μου φαίνονται ύποπτες, και αν ειναι πραγματικές απαράδεκτες ως προς τη φροντίδα που δεν λαμβάνουν αυτά τα πλάσματα.
 
Εγω απο την αλλη οπως περιεγραψε την συνομιλια καταλαβα οτι τα ταισμενα στο χερι, ημερα, πουληθηκαν και υπαρχουν τα ταισμενα απο γονεις τουτεστιν αγρια!
 
Εγω απο την αλλη οπως περιεγραψε την συνομιλια καταλαβα οτι τα ταισμενα στο χερι, ημερα, πουληθηκαν και υπαρχουν τα ταισμενα απο γονεις τουτεστιν αγρια!
Αν είναι έτσι, εγώ αυτά θα προτιμούσα. Τα ταϊσμένα από τους γονείς, διότι, έχουν πιθανά καλύτερη υγεία (σωματική και ψυχολογική) και επιπρόσθετα δεν έχουν το ρίσκο να έχουν αποκτήσει μύκητες λόγω λάθους θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του ταΐσματος στο χέρι.
 
Εγω απο την αλλη οπως περιεγραψε την συνομιλια καταλαβα οτι τα ταισμενα στο χερι, ημερα, πουληθηκαν και υπαρχουν τα ταισμενα απο γονεις τουτεστιν αγρια!
Επειδη στις αρχες που εψαχνα λοβακι (πολυ πριν παρω τον Μελον), ειχα μιλησει με τον εν λογω "εκτροφεα" και μου ειχε πει οτι μολις ειχε δωσει το τελευταιο.
Μετα απο μια 2 εβδομαδες πηρα παλι τηλεφωνο απο αλλο νουμερο επιτηδες (επειδη εβλεπα οτι συνεχιζει να εχει την αγγελια) και μου ειπε παλι οτι μολις εδωσε το τελευταιο.
Μετα μου ειχε πει οτι εχει μπαντζι αλλα δεν μου ειχε στειλει ποτε φωτο, μονο απο κατι κοκατιλ, χωρις να του εχω ζητησει κοκατιλ...
Γενικα εχει διαφορα πουλια ο συγκεκριμενος.
Ευτυχως μετα εμαθα οτι υπαρχουν ομαδες στο φεισμπουκ και μπηκα και γνωρισα εκτροφεισ (καλους και "κακους") και πλεον δεν εχω καν σαν επιλογη την εφημεριδα...
Μονο μια συβουλη θα σου δωσω.
Μην διαλεξεις απλα ενα πουλι απο μια φωτογραφια και στο φερει καπου εξω!
Οτι παρεις, να πας να το δεις απο κοντα, να δεις τον χωρο που τα εχει, να δεις οτι οντως το πουλακι που θα παρεις ειναι ημερο και με λαμπερο φτερωμα κλπ.
Ειναι πολυ σημαντικο οτι σου λεμε γιατι θα αποφυγεις στενοχωριες αργοτερα :)
 
Βρήκα στο ίντερνετ συγκεκριμένα στη χρυσή ευκαιρία ένα παπαγάλο ringneck 9-10 μηνών και τον πουλάει 70 € τι να συμβουλεύεται να κάνω;
 
Μάλλον θα είναι άγριο.
Ρώτησε αν φοράει δακτυλίδι και σκέψου ότι αν δεν φοράει μπορεί να είναι και πολύ μεγαλύτερο και η εξημέρωσή του να είναι πολύ δύσκολη.
Πιστεύω πως πρέπει καλύτερα να απευθυνθείτε σε εκτροφείο που θα ξέρετε τι ακριβώς παίρνετε και θα μπορείτε μετά να έχετε μια επικοινωνία σε περίπτωση αποριών.
 
Πηρε τηλεφωνο η μαμά μου αυτόν με το αρσενικό 9-10 μηνών και μου είπε ότι είναι ήρεμος ότι δεν κράζει και ότι έρχεται στο χέρι
 
Πηρε τηλεφωνο η μαμά μου αυτόν με το αρσενικό 9-10 μηνών και μου είπε ότι είναι ήρεμος ότι δεν κράζει και ότι έρχεται στο χέρι
Α τέλεια, να πάτε να τον δείτε από κοντά, να τα διαπιστώσετε και με τα μάτια σας. Αν είναι έτσι, να ετοιμάσετε εξοπλισμό και να σας ζήσει :)
 
Back
Top