Διατροφή Σπόροι ή pellets ως διατροφή στα καναρίνια;

σιγά σιγά όμως το συνήθισαν και το τρώνε όχι σαν βασικό αλλά συμπλήρωμα

Γιατί δεν χορηγείς σαν βασική τροφή; Υπάρχει κάποιος λόγος;
 
Ναι δεν ξέρω γιατί δεν το έχω κάνει προσπάθησα να φέρω η μάλλον να μου φέρουν το c-19 αλλα δεν το κατάφερα το έχει πάρει κανείς; Να προσθέσω ότι τα ιθαγενή δεν μπορούν η δεν θέλουν να το καταπιούν σαν την κότα και το σπάνε για αυτό και υπάρχει σκόνη μέσα στον πάτο της ταΐστρας.
 
Λοιπόν φίλοι μου επανέρχομαι επί του θέματος,

Κάτω από την λογική ότι 10gr πράξης ισοδυναμούν με 10kg θεωρίας, σήμερα και επί την ευκαιρία της Σαββατιάτικης γενικής καθαριότητας έβαλα στον Φιντέλ την Nutribird C15 της Verse Laga.
Είχα έτσι κι αλλιώς αφαιρέσει τα πάντα από το κλουβί για το καθάρισμα και μετά έβαλα μια αυγοθήκη μόνο με pellets.

Αυτή την στιγμή που σας γράφω και το έχω απέναντι μου για παρατήρηση. Έχει πέσει με τα μούτρα και τα τιμά δεόντως. 🙂👍
 
Παρατηρήσεων συνέχεια,

Μπήκαν τα πάντα στο κλουβί, η βασική διατροφή, βραστό αυγό, μια κ. Γ. μίξη από διάφορους σπόρους και μια κ. Γ. pellets σε ξεχωριστή αυγοθήκη.
Τσιμπολογάει από όλα και από τα pellets στην ίδια συχνότητα. Φαίνεται λοιπόν ότι, όχι μόνο τα έχει αποδεχθεί άλλα του αρέσουν κιόλας.

Άρα, θεωρώ πως ο Φιντέλ μου απάντησε με τις πράξεις του:)
 
Νομιζω οτι αυτο ειναι μια φυσιολογικη συμπεριφορα οταν μιλαμε για καναρινια, ακομα καλυτερο συμπερασμα θα βγει οταν δεν θα υπαρχουν σπορια και λοιπα παρελκομενα σε μονιμη βαση Δημητρη!

Βαλε μας μια φωτο απο τα pellets.
 
ακομα καλυτερο συμπερασμα θα βγει οταν δεν θα υπαρχουν σπορια και λοιπα παρελκομενα Δημητρη!

Δεν ξέρω εάν θα τα αφήσω πότε χωρίς την ελάχιστη ποσότητα "μεζέδων".. Το σκέφτομαι.
Όμως έχουμε μέλλον μπροστά μας. Θα ενημερώνω για την πορεία στις επόμενες εβδομάδες.
Προς το παρόν και για 2 εβδομάδες θα υπάρχουν τα pellets σε μίξη στην βασική διατροφή του σε ποσοστό περίπου 10% συν την μια κ. Γ. Ξεχωριστά για να έχω καλύτερη εικόνα της κατανάλωσης. Αν όλα πάνε καλά, σε δυο εβδομάδες θα ξεκινήσω το πρόγραμμα αλλαγής.

Ορίστε και η φωτό. Ο αντίχειρας μου προς ένδειξη κλίμακας.
Είναι ΟΚ? Θέλεις (εσύ ή και κάποιος άλλος) να δείτε κάτι άλλο; Εδώ είμαι:)
20190413_134720.webp
 
Ενημερωτικά και μόνο Δημήτρη, έχουν κάποια δυσάρεστη οσμή όπως οι κροκέτες των σκύλων; Εαν το πουλί κανει μπάνιο και τιναχτεί νερό σε αυτά συνεχίζουν να είναι καταναλώσιμα έτσι;
 
Μυρίζουν όμορφα! Σαν φρούτα.
Για το νερό, εκεί που τα έχω αποκλείεται να πάει γιατι η ποτιστρα ειναι χαμηλα. Ομως σε κάθε περίπτωση σε όποια τροφή κι αν πήγαινε κατά λάθος νερό θα την πέταγα.
 
Δοκιμή σήμερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στα υπόλοιπα τρία μικρά μου. Πανομοιότυπες αντιδράσεις! Μπορεί να είναι και η περιέργεια.. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν..
 
Δοκιμή σήμερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στα υπόλοιπα τρία μικρά μου. Πανομοιότυπες αντιδράσεις! Μπορεί να είναι και η περιέργεια.. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν..
Σε ευχαριστούμε θερμά και εσένα Δημήτρη που αμέσως το εφάρμοσες και μας κατέθεσες τις παρατηρήσεις σου!👍
 
Να 'σαι καλά Αμβρόσιε!
Τα παρατηρούσα και σήμερα το πρωί.. Ακριβώς η ίδια συμπεριφορά, τα δοκίμαζαν κανονικότατα, κάτι που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν είναι η περιέργεια της πρώτης φοράς.
Θα ακολουθήσω για 2 εβδομάδες την ίδια τακτική (μικρές δόσεις στην βασική τροφή, και μια κ. Γ. σαν μεζές ξεχωριστά) και μετά θα μπω στην διαδικασία του προγράμματος αντικατάστασης της κυρίας διατροφής τους σύμφωνα με το πρόγραμμα που δίνει η Verse Laga.
 
Θα δούμε Αμβροσιε, πάντως για να είμαι ειλικρινής και βάσει των όσων διάβαζα, δεν την περίμενα αυτή την αποδοχή, ειδικά έχοντας στο κλουβί, αυγό, φρούτο και έξτρα σπόρους σαν.."μεζέδες".. η χαρά της παρατήρησης και των συμπερασμάτων για μένα είναι μεγάλη σε αυτό το στάδιο.
 
Back
Top