Featured Στρώμα υγιεινής στους πάτους των κλουβιών των πουλιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τα πουλιά παίζουν με το πελλετ και το τσιμπάνε και ίσως καταπίνουν τρίμματα του. Επίσης το πελλετ έχει ποιότητες και οι χαμηλές τιμές μπορεί να χάνουν σε ποιότητα που σημαίνει οχι καθαρο ξύλο, άλλα ρητινούχο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια σταντάρ ποιότητα. Ακομα σε μερικά πελλετ υπαρχουν επίσης υπολείμματα εφημερίδας. Η άμμος πουλιών είναι ακριβή και δεν προσφέρει τιποτα παραπάνω απο της γάτας.
 
αν δεις πρησμενες κυλιες τοτε να ξερεις οτι ειναι απο το πελλετ, το τρωνε πινουν νερο κι αυτο διογκωνεται μεσα στα εντερα
 
Έχει επισημανθεί ότι πέλετς βάζουμε μόνο σε κλουβιά με σχάρα ανάμεσα στον πάτο ώστε να μην φτάνουν τα πουλάκια να το τσιμπολογάνε.
 
Γιατι η σχαρα δεν ειναι απαραιτητο να υπαρχει σε ενα κλουβι; Το πτηνο δεν κολλαει αρρωστιες αν παταει στις ακαθαρσιες του;
 
Ναι είναι καλό να υπάρχει σχάρα στο κλουβί αλλά δεν έχουν όλα, γι αυτό κάνουμε την διευκρίνηση για κάποιον που δεν έχει, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα.
 
Στις κλουβες λογικο να μην εχει αλλα σε ενα κλουβι με ενα καναρινακι που ειναι δραστηριο και πεταει περα δωθε πιστευω οτι ειναι απαραιτητο γτ ενας γνωστος μου εχασε ενα καναρινι με αυτον τον τροπο δεν ειχε σχαρα το κλουβι και το καναρανι ηταν γεματο ακαθαρσιες μολυνθηκε και πεθανε!
 
εγώ βάζω άμμο ποταμίσια με τούλι skelesmeno από την άμμο k το καθαρίζω κάθε 3 μέρες
 
Παντελή καλώς ήρθες!
κάποια στιγμή πες μας δυο λόγια για σένα και τα πουλάκια που φιλοξενείς εδώ petbirds.gr/community/forums/Νέο-μέλος.5/.
Επίσης θα σε παρακαλέσω να γράφεις με ελληνικά στοιχεία όπως είναι και οι όροι του φόρουμ Όροι Χρήσης - Κανόνες Λειτουργίας
 
καλος σας βρεικα ΜΑΡΙΑ αλλα ακομα το παλεβω εδω 😀 δεν καταλαβενω πως διαβαζω τα μνμ κ πως μπορω να γραφω... Τεσπα...
 
θα παραθεσω την αποψη μου και τον τροπο μου οσον αφορα τον πατο του κλουβιου. Ολα τα κλουβια μου εχουνε σχαρα η οποια βγαινει καθε 3-4 μερες και καθαριζεται με σιδεροβουρτσα. Οσον αφορα το συρταρι μετα απο αρκετα πειραματα (ακομα και με πελλετ) εχω καταληξει στην ΑΟΣΜΗ αμμο γατας, η οποια μου παρεχει αρκετο χρονικο διαστημα μεχρι να την αλλαξω (ειμαι και λιγο τεμπελακος). Απο εκει και περα επειδη η συγκεκριμενη αμμος ειναι ακριβη, προσπαθω με φαρασακι να πεταω μονο τα λερωμενα σημεια σε καθε αλλαγη. Ειμαι ικανοποιημενος αφου ειναι εσωτερικη εκτροφη και δεν εχω μυρωδιες. Αυτα απο εμενα...
 
ποια παίρνεις Παναγιώτη; η άοσμη του σκλαβενίτη έχει 2,60 ευρώ το 5 κιλο
 
παιρνω μια που η 10kg εχει 7 ευρωκαι εχει μια ουσια που υποτιθεται οτι κανει την ακαθαρσια μοβ μπαλακι. Μπαλακι την κανει, τωρα μοβ δε ξερω αμα ειναι...😀. Και καλα βοηθαει στο διαχωρισμο της αμμου μετα, για οικονομια. Τωρα επειδη ειμαι καινουργιος δε θελω να πω μαρκα (για ευνοητους λογους), αλλα ειναι μαυρη-μπλε η συσκευασια νομιζω.
 
τωρα επειδη ειμαι καινουργιος δε θελω να πω μαρκα (για ευνοητους λογους), αλλα ειναι μαυρη-μπλε η συσκευασια νομιζω.
Να πεις. Και μάρκα και ότι άλλες παρατηρήσεις θέλεις να κάνεις. Ελεύθερα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: pap
εγώ αυτήν που έγραψα την χρησιμοποιώ στις γάτες βέβαια και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Δεν κάνει μπαλάκια, όταν λερώνεται την πετάω. Γενικά ποτέ δεν έμεινα ικανοποιημένη από εξεζητημένα προϊόντα.
 
να σου πω μαρια προσπαθω οσο μπορω να κανω οικονομια απο παντου, χωρις ομως να ριχνω την ποιοτητα σε οτι δινω στα πουλια! Απο μαρκες ολα τοπ ειναι που χρησιμοποιω. Απλα τα εξεζητημενα προιοντα κανουν στην καλυτερη τα μισα απο οτι υποσχονται!
 
Από οτι συμπεραίνω η άμμος για γατες ειναι καλή. Κάνει όμως να έρχεται σε επαφή με τα πουλιά; Μήπως δεν κάνει να την τρώνε;
 
Όχι δεν κάνει να την τρώνε, γι αυτό την χρησιμοποιούμε μόνο σε κλουβιά που ανάμεσα στον πάτο και το κλουβί υπάρχει σχαράκι και ει δυνατόν σε απόσταση.
Η άμμος αυτή είναι αργιλώδης (μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί ως γυναικεία μάσκα ομορφιάς αν είναι καθαρή χωρίς μυρωδικά :) )
 
Ευχαριστω. Το θέλω τώρα για την αναπαραγωγή περίοδο να μην ενοχλώ τα πουλιά με το καθάρισμα όλη την ωρα. Κάνει ή ειναι επικίνδυνο; ( το κλουβί έχει σκαρα) 😉
 
Ναι κάνει αφού έχει σχάρα. Καλές αναπαραγωγές να έχεις!
 
  • Like
Αντιδράσεις: m@kis
Back
Top