Featured Στρώμα υγιεινής στους πάτους των κλουβιών των πουλιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
κυριως βαζω α4 για να παρατηρω τις κουτσουλιες του αλλα καμια φορα βαζω και τα λεγομενα φυλλα αμμου.
 
μετά από όλα αυτά πού διάβασα μάλλον είναι υπερβολή πού βάζω λευκό χαρτί αλλά το αντικαθηστώ κάθε βράδυ μα κάθε βράδυ πριν τα βάλω στον χώρο που κοιμούνται.στεναχωριέμε να κοιμούνται με τις ακαθαρσιες. και το νερο επίσης το αλλάζω 2 φορές τήν ημέρα.
 
Και τα δύο υπερβολή αλλά το νερό κάθε μέρα μεν αλλά μία φορά γιατί επιβαρύνονται με χλώριο αν συνηθίζουν να πίνουν μόλις το βάζεις δροσερό.
 
Θέλω να αναφέρω ένα ακόμα υλικό(δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει άλλος-δεν έψαξα προηγούμενες απαντήσεις) αυτό είναι ο ζεόλιθος.
Ν. Λυγερός: Ζεόλιθος για ζώα | Ελληνικός Ζεόλιθος
Ψάχτε λίγο στο διαδίκτυο για αυτό το υλικό.
Έχει ιδιότητες που δεν φανταζόμαστε.
Έχει εφαρμογές στην γεωργία, κτηνοτροφία, βιομηχανία και δεν μας έχει μιλήσει κανείς.
 
Πολλά πλεονεκτήματα και ένα μεγάλο μειονέκτημα. ΣΚΟΝΗ ! Για εσωτερικό χώρο μάλλον δεν προσφέρεται.
 
Χρησιμοποιώ χαρτί κουζίνας ώστε να μπορώ να ελέγχω τις κουτσουλιές το οποίο αλλάζω κάθε μέρα.
 
Πολλά πλεονεκτήματα και ένα μεγάλο μειονέκτημα. ΣΚΟΝΗ ! Για εσωτερικό χώρο μάλλον δεν προσφέρεται.
Κύριε Μάκη υπάρχουν διάφορα μεγέθη (κοκκομετρία),ζεόλιθου, πιστεύω ότι αξίζει ο κόπος να το δοκιμάσει κάποιος.
 
Κύριε Μάκη υπάρχουν διάφορα μεγέθη (κοκκομετρία),ζεόλιθου, πιστεύω ότι αξίζει ο κόπος να το δοκιμάσει κάποιος.

Η σκόνη είναι για κάποιους απο εμάς που εκτρέφουμε καναρίνια σε εσωτερικούς χώρους, βασικός αρνητικός παράγων και δεν συζητάμε για το ψιλόκκοκο που είναι εκ κατασκευής 60% σκόνη. Αλλά για το χονδρόκοκο πάνω απο 5 χιλιοστά. :)
 
Η σκονη εκτος απο αισθητικους λογους μπορει να εχει και αλλες αρνητικες επιδρασεις;

π.χ φαγουρα στα πουλια ή αναπνευστικα.
 
Οχι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μάλιστα τα πουλιά απαλλάσσονται απο τα παράσιτα κάνοντας "μπάνιο" στην σκόνη. Ουτε μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστικό πρόβλημα σε κάποιον καλά αεριζόμενο χώρο. Δεν μιλάμε για τόσο μεγάλες ποσότητες σκόνης.
 
Για αρκετο χρονικο διαστημα εβαζα αμμο για πτηνα στους πατους των κλουβιων, αλλα δεν μου καθοταν καλλα γιατι δεν εβλεπα τις κουτσουλιες (χρωμα μεγεθος, πυκνοτητα) και εχασα δυο τρια πουλια γιατι δεν τα προλαβα λογο οτι δεν ειχα εικονα των περιττωματων,τον τελευταιο χρονο βαζω χαρτι
 
Βάζω κομματάκια οξιάς ή πριονίδι, η οξιά είναι καλύτερη αλλά όταν έχεις πολλά κλουβιά δεν συμφέρει οικονομικά όποτε η αμέσως επόμενη λύση είναι το πριονίδι.
Παλαιότερα έβαζα πέλλετ, είχα αρκετές απώλειες ειδικά νεοσσούς αλλά και μεγάλα πουλιά επειδή το έτρωγαν, όποτε δεν το συνιστώ.
 
KonWin

Παλαιότερα έβαζα πέλλετ, είχα αρκετές απώλειες ειδικά νεοσσούς αλλά και μεγάλα πουλιά επειδή το έτρωγαν, όποτε δεν το συνιστώ.
τα τελευταια χρονια επικρατει η αποψη οτι το πελλετ ειναι το ιδανικοτερο υλικο για υποστρωμα, ομως οπως εχω ακουσει απο αρκετους εκτροφεις εγκυμονει πολλους κινδυνους και καλο ειναι να αποφευγετε... Με λιγα λογια καταρρυπτεται ο μυθος του πελλετ (φυσικα αν δεν εχουν προσβαση τα πουλια τοτε ολα ειναι οκ)
 
  • Like
Αντιδράσεις: KonWin
Σαν υλικό είναι πολύ απορροφητικό και δεν έχει δυσάρεστες οσμές.
Σε 60αρες ζευγαρώστρες (κινέζικες) με σχάρα το έφταναν, πως; Με τα πόδια τους! Όσο καλά και να το έστρωνα σκάλιζαν με τα πόδια τους και κατάφερναν να το φάνε.
 
Πάρε με για πουλί. :)
πραγματικά με έκανες καί γέλασα με τήν καρδιά μου. Να είσαι καλά. έχασα την αδελφή μου πριν 3 ημέρες από καρκίνο και πραγματικά παρά την τραγωδία μου βγήκε ενα τρελό γέλιο.
 
Back
Top