Featured Στρώμα υγιεινής στους πάτους των κλουβιών των πουλιών

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγώ πριν μια βδομάδα άρχισα να χρησιμοποιώ χαλίκι για γάτες κανί καλή δουλειά και συμφέρει 5κ κοστίζουν λιγότερο από 4 ευρώ.

εγω παιδια χρισιμοποιω αμο για τα πουλια και την περνω σε τσουβαλι των 25 κιλων και κανει 10€

Εγώ πριν μια βδομάδα άρχισα να χρησιμοποιώ χαλίκι για γάτες κανί καλή δουλειά και συμφέρει 5κ κοστίζουν λιγότερο από 4 ευρώ.
🙄 Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι και πολύ συμφέρουσα επιλογή όταν κοστίζουν 4 € τα 5 κιλά. Τα κομματάκια οξιάς που αναφέρω πιο πάνω κοστίζουν γύρω στα 15 € τα 25 κιλά. Εκτός του ότι υπάρχει καλύτερη αναλογία βάρους / τιμής, νομίζω πως ένα κιλό από το συγκεκριμένο ροκανίδι καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια από το χαλίκι στο αντίστοιχο βάρος.

γειά σας εγω χρησημοποιω αμμο αρκετο καιρο και δεν ειχα προβλημα ποτέ νομιζω πως ειναι μια καλη λυση και αρκετα φτηνη.

Παιδιά καλησπέρα. εγώ που χρησιμοποιώ χαρτί απο περιοδικό υπάρχει κανένα πρόβλημα; και το καθαρίζω δυο φορές την εβδομάδα.
:) ΑΛΕΞΊΑ

Εγώ χρησιμοποιώ χαρτί από αυτό που στρώνουμε στα σπίτια όταν πρόκειται να βάψουμε. Το χαρτί αυτό είναι ανακυκλωμένο είναι παρά πολύ απορροφητικό αφού πρέπει να απορροφά τις μπογιές όταν πέφτουν κάτω. Είναι αυτό το χαρτί που από την μια του όψη είναι λείο και από την άλλη (κυματιστό). Το πουλάνε στα χρωματοπωλεία σε ρολά. Συνήθως ένα ρουλό των 12 κιλών κάνει περίπου 7 ευρώ και έχει χαρτί διαστάσεων 1 μέτρο επί 70-90 μέτρα. Το πουλάνε με το κιλό και μπορείς να αγοράσεις όσο θες. Εγώ το έχω βολευτεί πολύ.

Το χαρτί αυτό απο κατασκευής του στις κοιλότητες δημιουργεί κενά-στοές.
-Βασίλη, ειναι ότι χειρότερο. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι που η κόκκινη ψείρα
είναι σχεδόν παντού, να έχεις στον πάτο του κλουβιού, στην κατά τεκμήριο
ποιο βρώμικη περιοχή του κλουβιού, την ωραιότερη "κρυψώνα" γι' αυτήν.

Φίλε Μάκη χρησιμοποιώ αυτό το χαρτί μερικά χρόνια και δεν έχω δει πότε ψείρες στα πουλιά μου. Βέβαια φροντίζω ανά τακτά διαστήματα να τα ψεκάζω για ψείρες προληπτικά. Μια και μοναδική φορά βρήκα ψείρες σε κλουβιά ξύλινα που είχα πριν από πολλά χρόνια αλλά τότε δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω όταν βάζουμε πουλιά σε ξύλινα κλουβιά. Άλλωστε έτσι όπως το σκέφτομαι τώρα το θέμα και αν υποθέσουμε ότι οι ψείρες στην διάρκεια της μέρας κρύβονται και βγαίνουν το βράδυ τότε αν κρύβονται στα κενά-στοές αλλάζοντας το χαρτί ξεφορτωνόμαστε και τις ψείρες μαζί.

- Εύχομαι να μή χρειαστεί ΠΟΤΕ να ασχοληθείς με ψείρες στα κλουβιά και στα πουλιά σου. Η γνώμη μου όμως ειναι οτι πρόκειται για λάθος,υλικό.

Καλημέρα

Να καταθέσω και εγώ την άποψή μου.
Περνώντας και χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, κατέληξα ότι το καλύτερο υλικό για τους πάτους των κλουβιών μου είναι τα κομματάκια από οξιά.
Στο εμπόριο υπάρχει σε διάφορα μεγέθη ( 3 συγκεκριμένα) και εγώ χρησιμοποιώ το μεσαίο.
Είναι αρκετά καθαρό σαν υλικό, αντέχει αισθητικά στις ακαθαρσίες, είναι φτηνό ( μιας και μπορείς να το βρεις από 18 – 25 € το 25λιτρο ).
Αποβάλει πολύ λίγη σκόνη στην ατμόσφαιρα σε σχέση με τον μπετονίτη που κάνει την γύρω περιοχή άσπρη.
Απλά είναι λίγο δυσεύρετο στο εμπόριο, μιας και το φέρνουν 3 στην Ελλάδα έμποροι στην Ελλάδα, από ότι γνωρίζω τουλάχιστον εγώ.
Εξίσου καλό υλικό είναι και η κοινή άμμο γάτας ( την ψιλή εννοώ).
Σε συνδυασμό με ένα κομμάτι χαρτί από κάτω κάνει τέλεια δουλειά, απλά θέλει τακτικότερα αλλαγή.

Όλοι βλέπω ότι αναφέρουν σαν "άμμο", την άμμο για πουλιά που όσο να το κάνεις είναι και σχετικά ακριβή αν χρειάζεσαι και μεγάλες ποσότητες για πολλά κλουβιά.

Αυτό που μου πέρασε από το μυαλό και είπα να το ρωτήσω για να μάθω την γνώμη σας είναι για την απλή την άμμο, αυτή που χρησιμοποιούν για τις οικοδομές.

Την ίδια δουλιά δεν εξυπηρετεί; Την χρησιμοποιεί κανείς στο εκτροφείο του;

Ειδικά εαν υπάρχει και σχάρα και τα πουλιά δεν έρχονται σε επαφή με την άμμο δεν υπάρχει το πρόβλημα να την φάνε και να πάθουν κάτι. Όσο για το κόστος δεν νομίζω να την βρείτε περισσότερο από 1,50 ευρώ το σακί ( 20 κιλα). Πως σας φαίνεται;

Γεια σας! Εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο άμμο! Βέβαια δεν είμαι εκτροφέας αλλά για τα λίγα καναρινάκια που έχω μια χαρά είναι!Η άμμος είναι ειδικά επεξεργασμένη, δεν πιάνει εύκολα μικρόβια, τα πουλιά την τσιμπάνε πράγμα που τα βοηθάει πάρα πολύ στην πέψη, έχει και κομματάκια από κοχύλια και κόκαλο σουπιάς και έτσι παίρνουν και ασβέστιο, είναι πανεύκολη στον καθαρισμό και τέλος η μια συσκευασία 3 κιλών έχει 2,30 ευρώ περίπου. Πιστεύω ότι είναι μια απ τις καλύτερες επιλογές για την σωστή διαβίωση και υγεινή των πουλιών.

παιδια εγω χρησιμοποιω χαρτι και απο πανω ρολο κουζινας. Τα πουλια ομως δεν ερχονται σε επαφη με τον πατο χαρη στα καγκελα του κλουβιου. Μεχρι 3 ημερες και μετα αλλαγη. Νομιζω πως ειναι πιο σωστη η συχνη αλλαγη απο το να βαζω αλλα υλικα και να κανω αλλαγη 1 φορα την εβδομαδα. Παντα μιλαω για ερασιτεχνες με λιγα πουλια που δεν ειναι και κοπος η συχνη αλλαγη.

Χρησιμοποιώ την Prestige Premium Marine Versele-Laga , δυστυχώς δεν αναφέρει τα στοιχεία της στα Αγγλικά (Ελληνικά ούτε λόγος 😡) αλλά βάζω μια φωτογραφία να δείτε πως είναι
.

εγώ βάζω άμμο, η οποία εκτός ότι είναι αρκετά απορροφητική,έχει και ωραία μυρωδιά με αποτέλεσμα να αρέσει και στα πουλιά και να μην υπάρχουν και μυρωδιές περιττωμάτων, συγχρόνος μπορούν και να τρώνε από αυτή την άμμο σε μικρή ταΐστρα γιατί βοηθάει στην πέψη, 2 χρόνια δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα

Εγώ όταν είχα αρκετά καναρίνια, χρησιμοποιούσα μαρμαρόσκονη. Και φθηνή και στέγνωνε τα περιτώματα. Για τέσσερα χρόνια που την έβαζα δεν διαπίστωσα κανένα πρόβλημα στα πουλιά.

εγω χρησιμοποιω απλη εφημεριδα βεβαια τα κλουβια εχουν σχαρα και δεν ερχονται τα πουλια σε επαφη. σκεφτομαι ομως να δοκιμασω οικοδομικη αμμο μονο για τις μυροδιες. καποιος που γνωριζει ας πει την γνωμη του για την συγκεκριμενη αμμο. ευχαριστω

εγω χρησιμοποιω απλη εφημεριδα βεβαια τα κλουβια εχουν σχαρα και δεν ερχονται τα πουλια σε επαφη. σκεφτομαι ομως να δοκιμασω οικοδομικη αμμο μονο για τις μυροδιες. καποιος που γνωριζει ας πει την γνωμη του για την συγκεκριμενη αμμο. ευχαριστω

Και εγώ σχάρες έχω στις κλούβες και χρησιμοποιώ σε κάποιες από αυτές την οικοδομική άμμο από τον Δεκέμβριο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Αυτό που κάνω είναι να ρίχνω από πανω από τις κουτσουλιές ένα ακόμα λεπτό στρώμα άμμου μια φορα την βδομάδα και να αλλάζω όλη την άμμο μια φορά τον μήνα. Το βρίσκω πολύ βολικό και κρατάει αρκετά καλά τις οσμές. Όσο πιο συχνά βέβαια τόσο το καλύτερο. Κάποιοι μου είχαν πει ότι θα κρατούσε και υγρασία αλλά εγώ δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο τουλάχιστον στον χώρο που διατηρώ τα πουλιά.

Ενα μεγαλο προβλημα ειναι το υλικο στους πατους, η λευκη αμμος ειναι το καλυτερο υλικο(για μενα τουλαχιστον επειδη περιοριζει καπως τη δυσωσμια απο τα περιττωματα των πουλιων, παρεμποδιζει την αναπτυξη μικροβιων και βοηθα στην πεψη των πουλιων) αλλα στοιχιζει και ενας εκτροφεας πρεπει να ξοδευει αρκετα χρηματα το μηνα μονο για αμμο, κοστιζει περιπου 1,50 ευρω τα 2kg(τοσο την παιρνω εγω) για μια κλουβα 100χ50χ50 χρειαζεσαι 4κg αρα 3 ευρω χ 10 κλουβες=30 ευρω, η ποσοτητα που θα μας χρειαστει ειναι 4χ10=40 kg για 10 κλουβες του μετρου, η αμμος πρεπει να αλλαζεται καθε 15 μερες αρα 30 χ 2 φορες=60 ευρω το μηνα μονο για αμμο, εκανα εναν υπολογισμο πανω κατω γιατι σκεφτομαι να φτιαξω κλουβες για να βαλω καρδερινες

Δημητρη δεν το εχω δοκιμασει, αλλα για να αποφυγεις τα εξοδα μηπως να πηγαινες σε καμια παραλια να παρεις αμμο και με καλο πλυσιμο να την χρησιμοποιουσες. Παντως δεν ξερω αμα κανει αυτη η αμμος. Η Χαλκιδικη ειναι σχετικα κοντα σου.

Back