Featured Στρώμα υγιεινής στους πάτους των κλουβιών των πουλιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
παλια εβαζα εφημεριδα εδω και τρια χρονια δεν βαζω τιποτα καθαριζω τη λεκανη και την πλενω 1 φορα την εβδομαδα
 
Το παπαγαλάκι μου το τρώει κανονικά το χαρτί
Το καναρίνι δεν ξέρω, πάντως είναι τσιμπημένο το χαρτί κουζίνας..
Αν το πετάγανε δεν θα ανησυχούσα

δεν βρισκεις κατω στον πατο κομματακια χαρτιου; 😕
τι να πω🙄 αν εχεις παρατηρησει οτι το τρωνε κανονικα, για μενα καλυτερα θα ηταν να μην ξαναεβαζες χαρτι κουζινας. Γιατι μπορει να τους κατσει καμια φορα στον λαιμο και μετα αντε να τα γλιτωσεις.
βαλε κατι πιο σκληρο, κατι σαν χαρτονακι ας πουμε ή χαρτι Α4... Κανε πειραματα:).
 
Χρησιμοποιούσα πάντα χαρτί, αλλά θα δοκιμάσω άμμο μετά τις θετικές γνώμες όσων δοκιμάσανε.
 
Πηγα σημερα στο κτηνιατρο μου για τα εμβολια των σκυλων και το ρωτησα τι μπορω να βαλω στο πατο της κλουβας των πουλιων και μου ειπε να βαλω μια καλη μαρκα αμμο για γατες και την αμμο με τα οστρακα σε αυγοθηκη για να μπορουν να την τρνε χωρις να εχουν πεσει νερα η' κουτσουλιες κι οσο για την αμμο για γατες μου ειπε οτι ειναι τρομερα απορροφητικη και δεν ενοχλει τα πουλια!
 
Πηγα σημερα στο κτηνιατρο μου για τα εμβολια των σκυλων και το ρωτησα τι μπορω να βαλω στο πατο της κλουβας των πουλιων και μου ειπε να βαλω μια καλη μαρκα αμμο για γατες και την αμμο με τα οστρακα σε αυγοθηκη για να μπορουν να την τρνε χωρις να εχουν πεσει νερα η' κουτσουλιες κι οσο για την αμμο για γατες μου ειπε οτι ειναι τρομερα απορροφητικη και δεν ενοχλει τα πουλια!

Η άμμος για γάτες δεν ξέρω κατά πόσο είναι κατάλληλη, ειδικά αν τσιμπολογάνε από τον πάτο τα πουλάκια.. Έχω διαβάσει πολύ γι'αυτην εξαιτίας της Νέλλης(και ξέρω με σιγουριά ότι είναι τοξική για τα κουνέλια-μπορεί να προκαλέσει θάνατο) άρα εγώ προσωπικά θα φοβόμουν να την χρησιμοποιήσω για τα πουλιά..
 
Ο συγκεκριμενος κανει και αναπαραγωγη μαλινουα και μου εδειξε το εκτροφειο του και ειχε σε ολα αμμο για γατες με πολυ ψιλους κοκους!
Το κτηνιατρειο του βρησκετε στη Βουλα(Αττικη)!
 
γιατι αμμο για γατες οταν υπαρχει ειδικη αμμος για τα πουλακια μας; Και γιατι να ρισκαρουμε τη ζωη τους οταν ξερουμε ποσο ευαισθητα ειναι...
η αμμος για τα πουλια εχει και κατι κοκους που τα βοηθανε να χονευουν...
οποτε βαζω καινουρια αμμο κατεβαινουνε στον πατο και τσιμπανε...
 
Ναι ομως ο πατος εχει κουτσουλιες και μαζι με την αμμο τρωνε και αυτες χωρις να το καταλαβαινουν!Η αμμος για τα πουλια πρεπει να μπαινει σε αυγοθηκη για να τη τρωνε απο εκει!
 
καλησπέρα σε ολους,

μεχρι τωρα χρησιμοποιώ χαρτί απο τυπογραφιο χοντρο σαν και αυτο που εχουν τα παιδικα βιβλια, μεχρι τωρα δεν εχω κανενα προβλημα, δεν σχιζεται δεν το τρωνε οπως την εφημεριδα δεν ξεβαφει και οταν βρεχεται απο την μπανιερα δεν λιωνει, σκεφτομαι ομως και το ροκανιδι χοντρο απο οξια οχι ομως του εμποριου αλλα απο ξυλουργειο, δεν ξερω ομως εαν κανει για τα πουλια επειδη δεν ειναι αποστειρωμενο.
 
Κατά τη γνώμη μου μόνο άμμο. Είναι ότι καλύτερο! Τουλάχιστον εγω άμμο βάζω στα δικά μου. Αποφεύγω χαρτιά και τα σχετικά γιατί όπως είπες και συ τα τρώνε και σίγουρα με τόσες χημικές ουσίες που περιέχουν δεν είναι και ότι καλύτερο. Ο ζακό σου αλήθεια τι κάνει ηρέμησε καθόλου;:)
 
:)παιδια εγω αλλαξα το υλικο που βαζω στους πατους τωνα κλουβιων και αντι για χαρτι χρησιμοποιω αμμο για πτηνα και τους αρεσει παρα πολυ εμενα τα καναρινια μου οταν τους βαζω αμμο πανε,τρωνε και τους τους αρεσει αλλα πανε μονο οταν τους βαζω την αμμο μετα που ειναι βρομικη μονο σκαβουν. Το μονο μου προβλημα που δεν ειχα με το χαρτι και το εχω μετην αμμο ειναι οτι οταν παω να κανω την εβδομαδια καθαριοτητα των κλουβιων και των εξαρτηματων ειναι οτι μετα απο αυτο,το μπανιο εχει σκορπιστει παντου αμμος😱 ☹παρα ολα αυτα ειμαι πολυ ευχαριστημενος
 
Eγω στην αρχη του εβαζα χαρτι Α4 και οχι εφημεριδα(που ειχε βαλει ο αδερφος μου στα Lovebirds και μετα που εμαθε σε ενα περιστατηκο του φορουμ "εγκεφαλικο επεισοδιο"την εβγαλε.)Τωρα εβγαλα την κολα Α4 και χρησημοποιω χαρτι κουζινας(αχρωμο)γιατι την αλφα τεσσαρα την μαζουσε και μερικες φορες (ευτηχος τον προλαβαινα)πηγαινε να φαει και κουτσουλιες μαζι.. Στον ζακο βαζουμε αμμο και η Ροζα η αδερφη μου στα Budgie της βαζει το ιδιο με εμενα.
 
Σταύρο,
έαν τοποθετήσεις και τέταρτη επιλογή απάντησης με την ένδειξη "άλλο" θα μπορούσα να αναφέρω αυτό που χρησιμοποιώ και μάλλον δεν έχει μεγάλη σχέση με τις τρεις παραπάνω επιλογές, και εννοώ ότι:
- έχει πολλαπλάσια απορροφητικότητα απ' όλες τις προηγούμενες επιλογές, γιατί δεν είναι αδρανές υλικό όπως ο περλίτης (άμμος γάτας) ή τα σπασμένα κοχύλια,
- κυριολεκτικά μηδενική υγρασία - που είναι η μόνιμη εστία δημιουργίας μικροβίων και στην άμμο και στο πριονίδι και στο χαρτί.
- καμία μυρωδιά (γιατί εκλείπουν τα μικρόβια που τη δημιουργούν)
- είναι εντέλώς φυσικό (χωρίς καμία προσθήκη χλωρίου, χρωστικών ή αρωμάτων)
- δεν έχει καθόλου τοξικότητα (όπως το πριονίδι με τη ρυτίνη πεύκου),
- είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό λόγω των φυσικών του συστατικών
 
Θα μας ενδιέφερε πολύ να μάθουμε για πιό υλικό πρόκειτε. Αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να το αναφέρετε ίσως να ωφελούσε πολλούς! 🙂
 
Είναι ίνες κλωστικής κάνναβης.
Οι ιδιότητες που προανέφερα δεν παρέχονται κατά την παραγωγή ή συσκευασία αλλά είναι οι φυσικές ιδιότητες του προϊόντος.
Επειδή είναι πολύ νέο γερμανικό προϊόν δεν είναι εύκολο να βρεθεί σε αρκετά καταστήματα, ιδίως της επαρχίας. Θα παρουσιαστεί στην Πανεθνική έκθεση πτηνών της ΠΟΟ στην Αθήνα.
 
Παιδια δεν ξερω για εσας παντως εγω εχω βρει την παραδοσιακη μεγαλη κολα χαρτι οπως αυτο που τυλιγουν το ψωμι. Βεβαια το φτιαχνω στα μετρα απο το κλουβι και το στρωνω και ετσι μερα παρα μερα ειναι καθαρα και χωρις μελανι. Ειναι φθηνο και κραταει
και το νερο και τις κουτσουλιες, και απο τι βλεπω τους αρεσει που ειναι καθαρακαι δεν εχει και εντονη μυρωδια.Αυτα τα λιγα ισως βοηθησα για να το δοκιμασετε.
 
Καλη λυση ειναι και το χαρτι που βαζουμε κατω στο πατωμα οταν βαφουμε!
Απο τη μια μερια ειναι ισιο και απο την αλλη εχει ραβδωσεις και βολευει γιατι εγω που βαζω κι αμμο γεμιζουν τα κενα και δεν πεταγετε εξω και ειναι και πολυ απορροφητικο!
 
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ !
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΦΥΛΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΚΤΡΕΦΩ ΚΑΝΑΡΗΝΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΜΕ ΑΜΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΧΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ {αποροφαει οσμες υγρασιες} ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΣΟΠΗΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!
ΦΥΛΙΚΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΡΟΣ
 
Back
Top