Featured Στρώμα υγιεινής στους πάτους των κλουβιών των πουλιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλημερα. Εγω βαζω χαρτι στον πατο αλλα το καλο ειναι οτι δεν ερχοντε σε επαφη γιατι τα κλουβια ειναι με πλεγμα κατω οποτε προστατευοντε. Το καναρινι μου με εχει χαζεψη γιατι πως τα καταφερνει και σκιζει το χαρτι δεν το καταλαβενω(ουτε ρυθμικη να εκανε γμτ μου)😀.σημασια εχει οπως θελουμε εμεις καθαρα τα σπιτια μας ετσι καθαρα θελουνε και αυτα τα κλουβια τους.φυσικα ειναι στο χερι του καθενος μας
 
Δοκίμασε τριμένο όστρακο θα γλιτώσεις τη δυσοσμία & θα καθαρίζεις τα κλουβιά πολύ αργότερα έχει τα 25 κιλά σακί περίπου 8 - 10 ευρώ
 
Γιατί δεν δοκιμάζετε άμμο από υλικά οικοδομών; Κάνει 1,20 το σακκί με 20 κιλά περίπου.
 
Ανάλογα με τον αριθμό των κλουβιών,των πουλιών και την συχνότητα καθαρισμού τους, εξαρτάται και το υλικό. Εγώ για την υγιεινή μόνο του Φρου-Φρου χρησιμιποιώ εφημερίδα και από πάνω άμμο. Τα αλλάζω κάθε βδομάδα. Μετά από αυτά που διάβασα κατά της εφημερίδας θα την αντικαταστήσω με απλό χαρτί συσκευασίας. Είναι αυτό το καφέ που πωλείται με το μέτρο και είναι πολύ απορροφητικό.
 
Χρησιμοποιω λευκα χαρτινα τραπεζομαντηλα με λεπτο ναυλον απο κατω(θερμοκολληση). Με διαστασεις1,20χ1,15. Η τιμη τους ειναι 6,5 Ε τα 100 τεμ. Οπως ειναι διπλωμενα με βολευουν να τα κοψω ευκολα και γρηγορα σε δυο η τεσσερα μερη αναλογα με τις εκαστοτε διαστασεις. Τα τοποθετω συνηθως ανα δυο το ενα πανω στο αλλο για ευκολη αλλαγη χωρις μεγαλη ενοχληση των πουλιων. Πλεονεκτηματα.. Επειδη προοριζονται για ανθρωπινη χρηση και μαλιστα για επαφη με τροφιμα ελπιζω οτι δεν περιεχουν επικινδυνες ουσιες. Καλη ορατοτητα για αλλαγη στις μειωσεις, εξωτερικα παρασιτα, σχετικα καλη απορροφητικοτητα. Μου επιτρεπουν να τα αφαιρεσω με ηπιο τροπο αποφευγοντας ετσι την προκληση και εισπνοη περιττης σκονης απο μενα καθως και απο τα πουλια μου. Μπορω να προσθεσω περισσοτερα φυλλα οταν χρειαστει να εμπιστευθω την περιποιηση των πουλιων σε φιλους για ευκολοτερη χρηση. Μειονεκτηματα. Συχνη αλλαγη τουλαχιστον για την βαρια χρηση(κοτοπουλακια μεγαλυτερα των 3-4 εβδομαδων)που τα χρησιποποιω2-3 φορες την ημερα.Αν προκειται για καναρινια θεωρω οτι πρωι βραδυ ειναι υπεραρκετο. Καποια πουλια το τσιμπανε επιμονα και αυτο με αναγκαζει να το αλλαξω με αλλο υλικο, συνηθως φυλλα χαρτιου, χαρτονι.
 
to kalitero einai na exis to kloybi me ton pato opvs einai mono toy otan lerothei to pleneis
 
Υλικό στους πάτους για την υγιεινή των πουλιών

Θα σας πω ορισμενα τα οποια χρηζουν προσοχης!
1. Το καθαρισμα των κλουβιων εχει μεγαλη σημασια γιατι απο τις ακαθαρσιες βλεπουμε τα πρωτα σημαδια καποιας ενδεχομενης ασθενειας.
2. Το υλικο που χρησιμοποιουμε πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι δεν προκειτε να μεταδοσει καποιο μικροβιο, οπως μερικοι απο εμας καθαριζουμε μια φορα την εβδομαδα. Για οικονομια ακουσα αμμο οικοδομης, ακομα και αμμο θαλλασσης αυτα τα υλικα κατα 90% θα σας δημιουργησουν προβλημα. Η αμμος οικοδομης γιατι η χρηση της ειναι αλλη και η προελευση - συσκευασια αγνωστη. Η αμμος θαλλασσης κοστος 0 αλλα ομως το αλατι και οι αλλες οργανικες υλες θα προκαλεσουν ζημια στα εντερα των πουλιων σας.
Τελος η πιο καλη λυση αποψη μου ειναι το ψιλο ροκανιδι οξιας και η συσκευασμενη αμμος με οστρακα.
Η επιλογη ειναι δικη σας.
Φιλικα Βασιλης
 
εγω δεν χρησιμοποιω εφημεριδα αλλα διαφιμηστικα φυλλαδια δεν σου κοστιζει καθολου αλλα οταν κανουν μπανιο γινεται χαλια αλλα δεν βρομαει ομως δεν τα τσιμπαει!
 
εγω χρησιμοποιω την κλασσικη κολα Α4 σε συνδιασμο με αμμο.
Τι να ψηφισω απο τα δυο;
 
Παιδια νιώθω σχεδόν χαζή, επειδή εγώ δεν χρησιμοποιώ τίποτε από όλα αυτα κι όυτε μου πέρασε από το νου. Δηλαδή απλώς μέρα παρα μέρα πλένω το συρταράκι στον πάτο των κλουβιών και τελείωσε. Εχω μικρα πουλάκια από τοτε που θυμάμαι τον εαυτο μου και ποτέ δεν έπαθαν τίποτε. Στον πατο το κλουβιού του Ζακο, εδώ και 15 χρόνια, βάζουμε ένα κομμάτι νάυλον θερμοκηπίου το οποιο αφού το πλύνουμε το ξαναχρησιμοποιουμε. Το πουλι ποτέ δεν το πειράζει.
 
Θα σας φανει εξαιρετικα περιεργο αλλα εγω χρησιμοποιω πολυ ψιλη αμμο γατας την οποια και τοποθετω σε μια αποσταση στον πατο του κλουβιου η οποια δεν επιτρεπει στα πτηνα να την τσιμπολογουν. Εξασφαλιζει:
1. Υγειινο περιβαλλον μιας και οι κουστουλιες γινονται σαν μπαλακια και μαζευουν με το που θα πεσουν στον πατο του κλουβιου και συναμα δεν επιτρεπει στις τροφες οπως το σπορο να αλλοιωνεται οταν πεφτει στον πατο του κλουβιου
2. Απομακρυνει αποτελεσματικα τις οσμες
Για λογους υγιεινης την αντικαθιστω ολοκληρη καθε φορα που καθαριζω τα κλουβια μου.
 
παιδια χθες το σκεφτηκα και επειδη το καναρινι μου βρεχει καθε μερα σχεδον το κλουβι του του εβαλα αμμο αλλα στα αλλα κλουβια εξακολουθω το χαρτι
 
Εγώ χρησιμοποιώ μία συγκεκριμένη μάρκα, είναι ιδιαίτερα απορροφητική, δε μυρίζει και με το που γυρίσεις τον πάτο του κλουβιού ανάποδα πέφτει αμέσως χωρίς να κολλάει. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν το καναρίνι αποφασίσει να κάνει μπάνιο και στην ποτίστρα του (όταν μπαίνει η μπανιέρα, αφαιρώ τελείως το ταψάκι με την άμμο). Τότε γίνεται ένα συμπαγές σώμα (όπου έχει βραχεί) και αφαιρείται με οδοντογλυφίδα ή καλό κοπάνημα.
Για το ροκανίδι δεν έχω άποψη, δεν έχω χρησιμοποιήσει. Χρησιμοποιούσα κάποτε περιοδικά και χαρτί κουζίνας, αλλά η μηδαμινή απορροφητικότητα και το ότι δεν έστρωναν καλά με έκαναν να τα καταργήσω πολύ γρήγορα.
 
Εγω βαζω εφημεριδα αλλα δεν ηξερα για τις ασθενειες που προκαλουν.Απο εδω και περα βαση οσων διαβασα, θα χρησιμοποιω χαρτια Α3 και Α4.
 
Στο καναρίνι και το Budgie βάζω από την αρχή σχεδόν χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτες και από πάνω ρίχνω την ειδική άμμο για πουλιά.
Τα κλουβιά τους είναι σχετικά μικρά και έχουν σχάρα από κάτω με αποτέλεσμα να χρειάζονται οπωσδήποτε κάποιο στρώμα για να τσιμπολογάνε κάτω.
Και το καναρίνι και το παπαγαλάκι όμως τρώνε το χαρτί κουζίνας ή την χαρτοπετσέτα.
Είναι βλαβερό να τα τρώνε;
 
Και το καναρίνι και το παπαγαλάκι όμως τρώνε το χαρτί κουζίνας ή την χαρτοπετσέτα.
Είναι βλαβερό να τα τρώνε;

εννοεις οτι το σκιζουν, το κρατανε και το γυροφερνουν στο στομα τους και μετα το πετανε; (γιατι ετσι κανει και η ροζελα μου). Δεν ειναι ανησυχητικο, εχω ρωτησει και εναν πετσοπα.:)
 
εννοεις οτι το σκιζουν, το κρατανε και το γυροφερνουν στο στομα τους και μετα το πετανε; (γιατι ετσι κανει και η ροζελα μου). Δεν ειναι ανησυχητικο, εχω ρωτησει και εναν πετσοπα.:)

Το παπαγαλάκι μου το τρώει κανονικά το χαρτί 🙄
Το καναρίνι δεν ξέρω, πάντως είναι τσιμπημένο το χαρτί κουζίνας..
Αν το πετάγανε δεν θα ανησυχούσα😕
 
Χρησιμοποιώ χαρτί, αλλά πιστεύω ότι το καλύτερο είναι η άμμος. Αν ναι, τότε που μπορώ να βρώ; Υπάρχουν πολλών ειδών; Ποιό από τα δύο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο;
 
Χρησιμοποιώ χαρτί, αλλά πιστεύω ότι το καλύτερο είναι η άμμος. Αν ναι, τότε που μπορώ να βρώ; Υπάρχουν πολλών ειδών; Ποιό από τα δύο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο;

Νικόλα σχεδόν όλα τα Pet shop έχουν άμμο για πτηνά. Είναι συσκευασμένη και κοστίζει γυρω στο 1,80. Τουλάχιστον αυτη της Βίτακραφτ που παίρνω εγώ.
 
- Ε, καλά τώρα μη μου πει κανείς οτι δεν έχει χρησιμοποιήσει εφημερίδα!
Η... Ιστορική εφημερίδα είναι το φθηνότερο υλικό αλλά...
Το μελάνι της δεν είναι ό,τι καλλίτερο για τα πουλιά, που την τσιμπολογούν,
η απορωφητικότητα της περιορισμένη, μόλις βάλεις μπανιέρα στα πουλιά, έλιωσε! άσχημη οσμή κλπ.
Εγώ χρησιμοποιώ ψιλοτρημένη οξειά (πωλείται στο εμπόριο) όχι το κοινό πριονίδι. Είναι βαρύ υλικό, με καλή απορωφητικότητα, κρατάει αρκετό χρόνο χωρίς ιδιαίτερες οσμές. Το κόστος βέβαια είναι ενα πρόβλημα, αλλά κανείς,ζυγήζει (την τσέπη του) και αποφασίζει, αναλόγως.
- Για την άμμο καθαριότητος δεν έχω γνώμη, καθώς δεν την έχω χρησιμοποιήσει.


κι ομως! Δεν εχω βαλει ποτε εφημεριδα. (αν εξερεσουμε την πρωτη μερα που ετσι μου το φερανε)! Ευτυχως ηξερα απο την αρχη οτι κανει κακο οποτε δεν αφησα τον εαυτο μου να συνηθισει σε αυτη την ευκολη λυση...
 
Back
Top