Θα συμφωνήσω με τον προλαλλήσαντα. Έχω πουλιά πάνω από 20 χρόνια, τώρα έχω καναρίνι 14 χρονών που εκτός των τελευταίων μηνών που λόγω ηλικίας έχει πρόβλημα με τα ποδαράκια του, ήταν πάντα υγιέστατο και μες στην τρελή χαρά. Επίσης έχω 2 παραδείσια ηλικίας 8 και 10 ετών που ήταν επίσης πάντα υγιέστατα. Κανένα από τα πουλιά μου ποτέ δεν τσίμπαγε ούτε έτρωγε, ούτε ασχολιόταν με την εφημερίδα που βάζω πάντα σε όλα τα κλουβιά. Αλλάζω ευλαβικά σε καθημερινή βάση τις εφημερίδες τους, ξεπλένω καθημερινά τα ποτήρια τους, καθαρίζω καθημερινά τις πατήθρες τους, και, μια με δύο φορές τη βδομάδα πλένω καλα και σχολαστικά τα πάντα μέσα στο κλουβί. Και γνωστοί μου με πουλιά, εφημερίδα χρησιμοποιούν κι αυτοί, και, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Μόνο στο καναρίνι που λόγω αθροίτιδας περπατάει πάντα στον πάτο του κλουβιού (στο οποίο έχω φτιάξει "διπλό" πάτο για να φτάνει στις τροφοθήκες και στο ποτήρι με το νερό του), αλλάζω συνήθως 2 φορές την ημέρα την εφημερίδα γιατί πατάει στις ακαθαρσίες του, και μένουν στα ποδαράκια του. Και μόνο σ'αυτό κάνω ποδόλουτρο σχεδόν καθημερινά (για τις κουτσουλιές). Κατά τ'άλλα, η εφημεριδούλα μια χαρά...