Featured Στρώμα υγιεινής στους πάτους των κλουβιών των πουλιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγω παντος βαζω μαρμαροσκονι. Ειναι μια καθαρη και φτηνη λυση.
Μου την προτεινε καποιος φιλος. Την βαζω εδω και δυο χρονια και δεν εχω προβλημα :)
 
Εγω παντος βαζω μαρμαροσκονι. Ειναι μια καθαρη και φτηνη λυση.
Μου την προτεινε καποιος φιλος. Την βαζω εδω και δυο χρονια και δεν εχω προβλημα :)

Οταν αποκτήσεις, τουλάχιστον θα ξέρεις απο τί είναι. 😉
 
Γειά σας. Εγώ βάζω λαδόκολλα από κάτω και λευκές κόλλες Α4 από πάνω για να απορροφάνε τις οποιεσδήποτε υγρασίες υπάρχουν. Δεν ξέρω αν κάνω καλά.
 
ειπαρχι αμος για τα καναρινια(δν ξερω ειμαι καινουργιος) εχω ενα πουλακι και σινιθος κοβο ενα χαρτι α4 στο μεγε8ος του πατου του κλουβιου..
 
Πολύ καλά κανεις και βαζεις κολλα Α4 ! Αν θέλεις επιπρόσθετα και πάνω απο το χαρτί να χρησιμοποιήσεις και άμμο υγειινής, ειδική για καναρίνια, ακόμα καλύτερα.

Διαβασε τα προηγούμενα πόστ και θα μάθεις πολλά και χρήσιμα πράγματα για τα υλικά που χρησιμοποιούν τα διαφορα μέλη!
 
Καλησπερα σας. Εγω βαζω χαρτι κουζινας ή κολλες Α4 ή απο περιοδικα. Στο τελαυταιο φροντιζω να μην προεξεχει απο καπου για τους γνωστους λογους.
 
'Αρχισα να χρησιμοποιώ άμμο για πουλιά εδώ και 2 μήνες επειδή αγόρασα μεγάλα κλουβιά χωρίς σχάρα. Είναι πολύ πιο εύκολη η καθαριότητα. Στοιχίζει 5 ευρώ το σακούλι και χρειάζομαι 1 σακούλι για κάθε φορά που καθαρίζω. Μπορώ να χρησιμοποιώ και άμμο για γάτες; Δεν κανει κακό;
 
Φιλε ΜΑΚΗ καλημερα
Επειδη ψαχνομε για το καλυτερο για τους φτεροτους μου φιλους
σε παρακαλω αν μπορεις να μου πεις που μπορω να βρω αυτο το
προιον;
 
καλησπερα! Στο καναρινι μου χρησιμοποιουσα ως τωρα χαρτι απο περιοδικα(οχι εφημεριδες) και παρα το οτι το καναρινι το ειχε δαγκωσει μια δυο φορες στην αρχη, τωρα πια δεν το πειραζει. Αλλα εφοσον διαβασα για τα μειονεκτηματα του χαρτιου που αναφερατε (για την τοξικοτητα κτλ) σκοπευω να το αλλαξω! Χρησιμοποιω πριονιδι για το κουνελι μου αλλα το σκορπαει παντου και η μαμα μου τρελενεται! Οποτε λεω να δοκιμασω την αμμο!
 
Εγώ χρησιμοποιώ αντικολλητικό χαρτί (αυτό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική).
 
χρονια πολα. Παιδια εγο σκευτικα μια λυση, στο πατο απο τι κλουβα θα φτιαξο ενα πατο που θα ειναι σαν χονη ανοιχτο απο τι μια μερια, ολα τα αποριματα απο το κλουβη θα καταλιγουν σε ενα κουβα οπου θα το καθαριζο πολη ευκολα και γρυγορα. Οταν το τελιοσο θα ανεβασο φωτο. Θελο να πιστευο οτι θα δουλεψη, οσο για αυτα που θα κολανε θα ειναι σε αποσταση απο τα πουλια, θα φευγουν με λιγο ξυσιμο και θα αδιαζετε ευκολα και γρηγορα.
 
Γεια σε όλους,

εγώ χρησιμοποιώ από την αρχή στα παπαγαλάκια μου λευκό χαρτί Α4. Κάθε 3-4 ημέρες το αλλάζω, δεν έχει λερωθεί καθόλου ο πάτος, οπότε απλά βάζω το καινούργιο. Κάθε 2 εβδομάδες πλένω και τον πάτο με ζεστό νερό και λίγο ξύδι για απολύμανση.

Μάλιστα, όταν θέλει να φτιάξει την φωλιά της η παπαγαλίνα, βάζω κομμένες λωρίδες χαρτιού Α4, τις γνέθει και τις κομματιάζει όπως της αρέσει και τέλος καλό, όλα καλά!

Επίσης, σε άσχετη περίοδο, κόβω μια σελίδα σε 2 κομμάτια, τα τσαλακώνω σε 2 χάρτινες μπάλες, τις αφήνω στο κλουβί και το παιχνίδι για τα παπγαλάκια ξεκινά! Είναι κάτι μεταξύ βόλεϋ και μπάσκετ!

Φιλικά,
Θωμάς
 
να ρωτησω κατι, χαζο μαλλον. Το περιοδικο ειναι το ιδιο ακαταλληλο με την εφημεριδα; Το λεω γιατι ειναι διαφορετικο το υλικο. Εγω προσωπικα χρησιμοποιω κολλες Α4
 
να ρωτησω κατι, χαζο μαλλον. Το περιοδικο ειναι το ιδιο ακαταλληλο με την εφημεριδα; Το λεω γιατι ειναι διαφορετικο το υλικο. Εγω προσωπικα χρησιμοποιω κολλες Α4

Το μελάνι που χρησιμοποιείται και στα περιοδικά είναι το ίδιο τοξικό όπως της εφημερίδας 😉 Σαν ποιότητα χαρτιού αλλάζει αλλά σαν υλικό εκτύπωσης όμως παραμένει το ίδιο.
 
καλησπερα μια ερωτηση εγω βαζω αμμο (ασπρη σκονη με κοκους απο οστρακα) στον πατο των δυο κλουβιων που εχω 1) με 2 ροζελλες και 1) με ενα μπατζι, τους την αλλαζω μια φορα την εβδομαδα, και βαζω νεα
η μανα μου ειχε την ιδεα την αμμο αυτη να την καθαριζει παλι απο σπορια, τροφες κουτσουλιες και να την ξαναβαζουμε στο μελλον. Την εβαλα να το κανει μια φορα χωρις να την ξαναβαλω και ειδα οτι τα καταφερε (μαμα)να την καθαρισει απο ολα τα παραπανω μια χαρα. Αυτο μπορει να φανει επιβλαβες για τα πουλια και αν ναι σε ποιον βαθμο;
 
σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει ναξαναχρησιμοποιειται αν δεν υπαρχει χωρισμα με καγκελο. Οι μικροοργανισμοι δεν φαινονται με το ματι και δεν απομακρυνονται. Αν υπαρχει πατος και τα πουλια δεν την φτανουν αμεσα τοτε αν το καθαρισμα ειναι πραγματι καλο, αντε να χρησιμοποιειθει αλλη μια φορα με αξια μονο απορροφητικη και τιποτα αλλο. Αλλα δεν ειναι και τοσο μεγαλο το κοστος αν δεν εχουμε πολλα πουλια ωστε να αξιζει να διακινδινευουμε ασθενειες. Το χωρισμα στον πατο δεν τις αποκλειει εντελως
 
Εγω παντα χρησιμοποιω εφημεριδες και ουδεποτε αντιμετωπισα προβληματα! Ενα ακομα πλεονεκτημα εκτος απο το μηδαμηνο κοστος και τον ελεγχο των κουτσουλιων ειναι και το σκισιμο της εφημεριδας απο την καναρα που υποδηλωνει οτι θελει να στρωσει φωλια!
 
Θα συμφωνήσω με τον προλαλλήσαντα. Έχω πουλιά πάνω από 20 χρόνια, τώρα έχω καναρίνι 14 χρονών που εκτός των τελευταίων μηνών που λόγω ηλικίας έχει πρόβλημα με τα ποδαράκια του, ήταν πάντα υγιέστατο και μες στην τρελή χαρά. Επίσης έχω 2 παραδείσια ηλικίας 8 και 10 ετών που ήταν επίσης πάντα υγιέστατα. Κανένα από τα πουλιά μου ποτέ δεν τσίμπαγε ούτε έτρωγε, ούτε ασχολιόταν με την εφημερίδα που βάζω πάντα σε όλα τα κλουβιά. Αλλάζω ευλαβικά σε καθημερινή βάση τις εφημερίδες τους, ξεπλένω καθημερινά τα ποτήρια τους, καθαρίζω καθημερινά τις πατήθρες τους, και, μια με δύο φορές τη βδομάδα πλένω καλα και σχολαστικά τα πάντα μέσα στο κλουβί. Και γνωστοί μου με πουλιά, εφημερίδα χρησιμοποιούν κι αυτοί, και, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Μόνο στο καναρίνι που λόγω αθροίτιδας περπατάει πάντα στον πάτο του κλουβιού (στο οποίο έχω φτιάξει "διπλό" πάτο για να φτάνει στις τροφοθήκες και στο ποτήρι με το νερό του), αλλάζω συνήθως 2 φορές την ημέρα την εφημερίδα γιατί πατάει στις ακαθαρσίες του, και μένουν στα ποδαράκια του. Και μόνο σ'αυτό κάνω ποδόλουτρο σχεδόν καθημερινά (για τις κουτσουλιές). Κατά τ'άλλα, η εφημεριδούλα μια χαρά...
 
Εγώ πιστεύω ότι όταν κάτι λέγεται, κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς.. Το ότι δεν έπαθαν τίποτα, είναι θέμα τύχης γιατί κι εγώ κάποτε χρησιμοποιούσα. Αν δεν έχει κάνει κάποιος αναλύσεις για να δει τις συγκεντρώσεις τοξικότητας στα πουλιά, δεν μπορεί να ξέρει τί και αν έχουν!
 
Εγω παντα χρησιμοποιω εφημεριδες και ουδεποτε αντιμετωπισα προβληματα! Ενα ακομα πλεονεκτημα εκτος απο το μηδαμηνο κοστος και τον ελεγχο των κουτσουλιων ειναι και το σκισιμο της εφημεριδας απο την καναρα που υποδηλωνει οτι θελει να στρωσει φωλια!

Το ότι δεν έπαθαν κάτι δεν πάει να πει ότι η εφημερίδα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υλικό στους πάτους κι ότι είναι μη βλαβερή για τα πτηνά. Αν μάλιστα δεν κάνεις τσεκ-απ στα πουλιά σου, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αν πάσχουν από κάτι ή όχι λόγω της τοξικότητας του μελανιού που περιέχει η εφημερίδα. 😉

Θεωρώ πως κάλλιστα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις λευκή κόλλα Α4, που ούτε είναι και τόσο ακριβή και δεν έχει και μελάνι. :)

Αυτά τα αναφέρω και για την Μαίρη (Mary). Τώρα, αν εσείς επιμένετε να χρησιμοποιείτε εφημερίδα... κανένα πρόβλημα. Ο καθένας πράττει σύμφωνα με αυτό που θεωρεί καλό.
 
Back
Top