Αναπαραγωγή Συμβουλές για ταισμα νεοσσών στο χέρι

Σας ευχαριστώ όλους, μοναδική εμπειρία που χωρίς την βοήθειά σας δεν θα καταφέρναμε να τη ζήσουμε.
Θα ανεβάσω συγκεντρωτικές φώτο οσονούπω.

Για το χωρισμα εννοεις εσωτερικα εχει κενο; Δεν καταλαβα που...
Αφού αφαιρέσω το χώρισμα, στη περίφραξη του κλουβιού εννοούσα, στο σημείο που αφαιρέθηκε το χώρισμα.
 
Νάμαστε και 'μείς!

Γίναμε 25 ημερών(στο περίπου)
Απο παρατηρήσεις:
Ασχολειται όλη την ώρα με τα πουπουλά του,έχουν αλλάξει οι κουτσουλιές-είναι πιο μικρές και πιο συχνές, πεινάει κάθε δύο ώρες αλλα το ταίζω κάθε 4.
Να του βάλω σποράκια ή αυγό να υπάρχει; Γενικά τσιμπολογάει... Τα δάκτυλα μου,τα σεντόνια κτλ
Θέλουν παρέα ή εξάσκηση σε κάτι;
DSCN1518.webp
 
Νάμαστε και 'μείς!
Κουκλι ζωγραφιστο με σκουφι! Να το χαίρεσαι! Είναι πανέμορφο!
Ναι βάλε αβγό και σπόρους θα αρχίσει να τσιμπάει μονο του σιγά σιγά!
 
Δεν έχω ψαχτεί ακόμη με τροφή καναρινιών,έχω όμως manitoba carduelidi κάνει να του βάλω,ή να τρέξω;
Επίσης βρε παιδιά επειδη δεν έχω εμπειρία απο καναρίνια, το πουλάκι που έχω είναι καρδερινοκάναρο:τα καναρίνια είναι μεγαλύτερα; Ο μικρός είναι ζωηρός αλλά μπροστά στο καρδ/ρο μοιάζει ήδη διπλάσιο σε όγκο, σαν φουσκωμένο.
 
Τα καρδερινοκαναρα σε μεγεθος ειναι λιγο μικροτερα απο καναρινια και λιγο μεγαλυτερα απο καρδερινες. Δεν νομιζω οτι κανει ο μικρος της φωτο να φαει τη συγκεκριμενη τροφη, πρεπει να παρεις καποια για καναρινια..
 
Καναρινάκι καλέ είναι το παιζί το πανέμορφο αν ρωτάς αυτό! Με το σκουφάκι του τρελαίνομαι! Όπως λέει η Μύρα μας τροφή για καναρινάκια απλά επειδή δεν είναι με τους γονείς του ώστε να μιμηθεί τις κινήσεις του και να πάει να τσιμπήσει θα αργήσει να φάει σποράκια και να αρχίσει να τα σπάει. Βράζε κάθε μέρα ένα αυγό για 12 λεπτά και κάντο κομματάκια. Να του το δίνεις μπας και αρχίσει να τσιμπάει. Και συσκευασμένη ή σπιτική αυγοτροφή μπορείς να του δίνεις! Όλα καλό του κάνουν! Και όσο για τα σποράκια πήγαινε πάρε για καναρινάκια και με ένα γουδί σπάσε μια χούφτα και δώστου μήπως και τσιμπήσει! Να το χαίρεσαι το καλοαναθρεμένο! :D
 
Το ξέρω οτι ειναι καναρίνι, απλά ρώτησα αν αυτο είναι στανταρ γιατί μου φαίνεται αρκετά παχύ σε σχέση με το καρδερινοκάναρο που έχω. Μου φαίνεται κάπως νωθρό μέσα στο κλουβάκι που το έχω βάλει, μόνο οταν πάω εκεί ψιλοπηγαινοέρχεται,όταν το βγάζω έξω γυρνάει για κανα 5λεπτο και υστερα κουρνιάζει πάνω μου. Σήμερα του είχα βάλει νερό στην αυγουλιέρα,3 ωρες δεν το αγγιξε αλλα μόλις πήγα κοντά τρελλάθηκε και αρχισε να κάνει μπάνιο. Του έβαλα την μεγάλη μπανιέρα και πρωτομπανιαρίστικε, επίσης πιπίλισε ενα νίζερ χωρίς να το φάει. Πρίν την ώρα του φαγητού, σκάω μύτη με κανά αυγό τριμμένο ή σπόρια και τάφηνω στο χέρι μου,έτσι χθές έφαγε 0.0001γρ κρόκου.
Λαχανικά βάζω;
Σήμερα αύριο θα στείλω και τη κλούβα που του έφτιαξα!
 
Είναι λογικό να είναι νωθρό και να κοιμάται! Μην ανησυχείς! Είναι μικρό ακόμα και έχει ανάγκη από ύπνο! Και το 0.0001 γρ κρόκου είναι μια αρχή! Μπράβο!

Λαχανικά βάζω;
Εννοείται! Είναι στην καλύτερη περίοδο να δοκιμάσει τα πάντα ( https://community.petbirds.gr/threa...-μπορουμε-να-δίνουμε-στα-καναρινια-μας.15920/ ) έτσι ώστε ενήλικο να έχει μάθει τις γεύσεις και να τρώει απ όλα! Κάθε μέρα δίνε του από κάτι διαφορετίκο να δοκιμάζει. :)

Σήμερα αύριο θα στείλω και τη κλούβα που του έφτιαξα!
Μόνο για το μικρούλη η κλούβα;
 
Μόνο για το μικρούλη η κλούβα;

Πήρα μια ζευγαρώστρα και έφτιαξα το προστατευτικό. Τώρα εχω εκεί το καρδερινοκάναρο, μόλις μεγαλώσει το μικρό θα μάθω τί είναι,θα βρώ και ένα πουλάκι για συντροφιά και θα τα περάσω στη ζευγαρώστρα.Αν και απο Σεπτ/Οκτωβρη λέω να πάρω άλλη μια ζευγαρώστρα ή να φτιάξω και να εχω μόνιμα το καρδ/ρο εκεί.Αυριο θα στείλω φώτο.
 
Σχεδόν 35 ημερών και είμαστε σίγουροι οτι έχουμε απο τα πιο τεμπέλικα καναρινάκια που κυκλοφόρησαν ποτέ στην πιάτσα.
Στα 3 εκατοστά να είναι το φιλεταρισμένο αυγουλάκι, άν δε βάλω εγώ το χέρι δεν τρώει επ'ουδενί!
Ωστόσο βάσει μιας μεθόδου που δανείστηκα απο το video του εξαιρετικού κυρίου Δημήτρη εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγή-2015-γαρδέλια-και-μούλοι.23295/page-3 κατάφερα κάτι ελάχιστα αλλά σημαντικά μόλις σήμερα. Το όλο θέμα είναι το εργαλείο ταίσματος,τουλάχιστον για νεοσσούς που έχουν μάθει ν' ανοίγουν το στομα. Εδώ και δύο μέρες έδινα κάποια γεύματα από μίξη ψιλοκομμένου αυγού και κρέμας, χωρίς πολτοποίηση. Σκοπός μου ήταν να μάθει το πουλάκι σε πιο συμπαγή κομμάτια και κατα αυτόν τον τρόπο να προχωρήσει μόνο του.Απο σήμερα άρχισε να τσιμπά μόνο του για αρκετή ωρα σκέτο αυγο στη ταιστρα. Οπότε προτείνω την σταδιακή κατάργηση της σύρριγκας και εισαγωγή του ταίσματος σαν κουταλάκι. Το μόνο μειονέκτημα είναι ο έλεγχος της ποσότητας που τρώει.
 
Νομίζω ότι αφού άρχισε να τρώει μόνο του δεν πρέπει να ανησυχείς, όταν πειναέι θα τρώει, αρκεί να βρίσκει τροφή εύκαιρη και να του είναι προσιτή!
 
Ανησυχώ πιο πολύ μην το παχύνω με τις κρέμες και αδημονώ ν'αρχισει να τρώει σποράκια γιατί μέχρι στιγμής απλά παίζει μαζί τους.
 
Ανησυχώ πιο πολύ μην το παχύνω με τις κρέμες και αδημονώ ν'αρχισει να τρώει σποράκια γιατί μέχρι στιγμής απλά παίζει μαζί τους.
Να μην αγχώνεσαι καθόλου Δημήτρη! Σ αυτή την ηλικία και να παχύνουν λίγο όταν θα αρχίσουν να ψιλοπετάνε θα τα χάσουν τα "περίσσια κιλά"! 😉 Τάιζε να μεγαλώσει το μωρό!
 
Θα στείλω μια φώτογραφία αύριο να δείτε πώς κάθεται αφού έχει φάει. Πασάς στα Γιάννενα!
 
να σε ροτησω και το βραδυ θελει ταισμα;

και πος καταλαβενης ότι χορτασε;
Bλέπεις κίτρινο στον πρόλοβο(εμπρός μέρος έξωτερικά του λαιμου ) Ταισέ το βράδυ πριν σβήσει το φως και μετά το πρωί πάλι
 

Σχετικά θέματα

Απαντήσεις
11
Προβολές
25K
Back
Top