Αναπαραγωγή Συμβουλές για ταισμα νεοσσών στο χέρι

Εγώ είδα αυτό και είπα είναι δυνατών να ξυπνάμε και εμείς και το πουλάκι κάθε 3 ώρες το βράδυ;

Όταν το νεογέννητο ταΐζετε από τους γονείς σε μερικές περιπτώσεις (ανάλογο από το είδος) ταΐζετε πρώτες μέρες με θρεπτικό υγρό. Κάποια είδη πουλιών ταΐζουν μικρά τους κι τη νύχτα και σε απόλυτο σκοτάδι. (Όχι απαραίτητο βόρειο πόλο) Ειδικά νεογέννητα. Μετά αρχίζουν τα σπόρια τα οποια οι γονείς διαλέγουν για τα μικρά τους. Ο στόχος του γονιού είναι να μην πεινάει το μικρό. Άρα να μην αδειάζει ο πρόλοβος. Έλλειψη τροφής = αδυνάτισμα του μωρού = κατανάλωση μυϊκού βάρος = αδύναμα μικρά και ευαίσθητα στις αρρώστιες.

Εμείς αν ταΐζουμε μικρό στο χέρι, ειδικά από πρώτες μέρες δεν το ταΐζουμε με σπόρια (ολόκληρα), το ταΐζουμε με σκόνη (κρέμα), που απορουφιέται πιο γρήγορα από το οργανισμό ώστε το μικρό να μπορεί να πάρει απαραίτητες στιχίες πιο εύκολα. Ουσιαστικά ένα ταϊσμένο στο χέρι μικρό θα πρέπει αν αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ταϊσμένα από τους γονείς τους. Ακριβώς αυτό έχω πάθει πριν χρονια όταν τάισα κάποια μικρά cockatiels από πρώτη μέρα.
Ουσιαστικά η σύνθεση τις κρέμας να μας βοηθήσει να μην ταΐζουμε όπως οι γονείς-πουλια κάθε 2-5 λεπτά, αλλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ποσο συχνά ταΐζουν οι γονείς... Δηλαδή, αν δυσκολεύεστε να κάνετε νυχτερινά ταΐσματα και να προσθέσετε στο μωρό απαραίτητη ποσότητα τις τροφής, ίσος πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι το πουλάκι δεν θα πάρει όλα τα αναγκαία. Και ίσος θα αργεί στην ανάπτυξη. Θα πείτε τώρα, - λεπτομέρειες! Έχετε ταΐσει τα πουλάκια μόνο την ημερα και βγήκαν μια χαρά. Δεν αμφιβάλλω. Αλλα στο επίπεδο του πουλιού κάθε λεπτομέρεια μετράει, κι δεν είναι απαραίτητα να την προσέχει το ανθρώπινο μάτι. Αυτό που κερδίζετε είναι καλύτερο αναπτυγμένο το ανοσοποιητικο σύστημα (που στα ταϊσμένα από πρώτη μέρα πουλια δεν είναι και πολύ καλο, λόγο που δεν πήρε τα αντισώματα και χρήσιμα βακτήρια από τους γονείς).

Τώρα για καναρίνια δεν μπορώ να πω με σιγουριά - επειδή ποτε δεν είχα.

Είναι απλά σκέψεις. χειριστειτε τα όπως ο καθένας νομίζει. Αλλα συνήθως δουλεύει η εκφτάσει "Ζητα παραπάνω και θα πάρεις όσο πρέπει".

Άρα, μην βαριέστε να προσθέσετε στα μικρά σας λίγο κόπο παραπάνω. Δεν θα σας κάνει τίποτα κακό λίγο λιγότερο ύπνο :) Το πουλάκια ώμος μόλις θα αδειάσει ο πρόλοβος θα πεινάει και θα σας ευχαριστεί που το ταΐσετε λιγο πιο πολύ.

Φιλικά.
 

Σχετικά θέματα

Απαντήσεις
11
Προβολές
25K
Back
Top