Εχω καιρο να γραψω για την Τουκαινα οποτε βρηκα χρονο να σας πω για την νεα συμπεριφορα της!
Ως γνωστον καθε μεσημερι φωναζε για να παει στο μικρο κλουβι του υπνου που βρισκεται στην σκαλα που οδηγει στο υπογειο!
Εκει ασχολιόταν απο περισυ με τον θρυμματισμο του πατωματος του κλουβιου της, στο πλαστικο μερος!
Πριν κανα μηνα ανοιξε τρυπα σε αυτο και της εβγαλα τον υπολοιπο πατο και στην θεση του εβαλα 2 πλακακια που ειχα καινουργια στην αποθηκη! Το σπορ του σπασιματος σταματησε αλλα αλλαξε και η συμπεριφορα της!
Τωρα φωναζει μεν να παει στο κλουβι, αλλα μετα απο μια ωρα φωναζει να την βγαλουμε!
Μολις την βγαλω πεταει στο σαλονι καθεται στο κανονικο κλουβι και κανει την κουτσουλια της
(υποψιν οτι μετα την περισυνη γεννα μονο 2 φορες εχει κανει κουτσουλια μεσα στο μικρο κλουβι, τις κραταει για εξω!)
Μετα ξαναπαει στο υπογειο αλλα δεν μπαινει μεσα στο κλουβακι, περιμενει να με δει και καθεται στην οροφη! Φευγω και μετα ανεβαινει παλι πανω και καθεται! Αντε παλι ξανακατεβαινει κανα δυο φορες αλλα κ παλι δεν μπαινει μεσα! Μπορει να χαζολογαει καμμια ωρα ετσι!
Ομως αν με δει σε αυτο το διαστημα να πηγαινω προς την πλευρα της σκαλας, ερχεται πανω μου με ανοικτο στομα και πετωντας με σκουνταει στο κεφαλι! Στην αρχη νομιζα οτι ηταν τυχαιο μετα διαπιστωσαμε και εγω και η Μαρια οτι με κεντραρε και ορμαγε!
Το ιδιο εχει κανει κ με τον μικρο κανα δυο φορες οταν βρεθηκε στον δρομο της! Εμενα γινεται σε καθημερινη βαση γιατι πλεον την εμαθα και απλα σκυβω αποτομα το κεφαλι και περναει απο πανω μου!
Μετα απο αυτην την φαση θα παει υπογειο και θα μπει μονη της στο κλουβι! Αν δεν παω να της κλεισω το επανω πορτακι θα ξαναβγει φωνάζοντας και θα ανεβει πανω και θα ξανακατεβει εως οτου την κλεισω!
Υπαρχει μηπως ψυχιατρος πτηνων εδω μεσα;