Βράζετε ελαφρώς το χαμομύλι, όπως το ετοιμάζετε για ρόφημα.Αφήνετε να κρυώσει λίγο, αναμειγνύετε μισό-μισό με εμφιαλωμένο νερό, βάζετε στο ψεκαστήρι και με αυτό ψεκάζετε το πουλάκι, όταν είναι να κάνει το μπάνιο του.Εννοεις ψεκασμα χαμομηλι;
Δεν είναι καλό αυτό, πρέπει να το προλάβετε στην αρχή. Μήπως σταματήσατε απότομα την κρέμα; Έχει παιχνίδια να απασχολείται;Σκαλιζει και βγαζει
Όχι με τίποτα δεν πρέπει να του επιβάλεις κάτι που τον σοκάρει ή τον ενοχλεί. Μπορείτε όταν τον βγάζετε έξω να το πιτσιλίζετε με νερό σαν παιχνίδι. Να χρησιμοποιείτε δηλαδή τρικς όπως με τα παιδιά, ώστε να βρείτε το "κουμπί" που θα τον κάνει να το ευχαριστιέται.οταν βλεπω τετοια συμπεριφορα να τον ψεκασω η οχι;
Στον δικό μου αρσενικό δεν αρέσει και πολύ το ψέκασμα, οπότε του βάζω ρηχό ταψί με εμφιαλωμένο νερό 3-4 δάχτυλα και τα κάνει όλα μούσκεμα σε ακτίνα 2 μέτρων αμέσως. Δοκιμάστε και αυτό το κόλπο, αλλά πάντα με επιτήρηση... (Κάποτε ένα κοκατίλ μου πνήγηκε σε μία μικρή ποτίστρα...)Λοιπον σημερα ειπα στην Μαρια να τον παρακολουθει στενοτερα!
Μου ειπε οτι δεν βλεπει να τραβαει τα πουπουλα του μονο να τα πλενει οπως λενε μερικες φορες! σε μια φαση πεταξε και απο την κινηση του φυγαν 3 ,4 στον αερα! Οποτε ισως ειναι αυτο που λεει η maria p οτι τα αλλαζει.
Επισης να πω οτι στον σβερκο που του ειχε γινει ενα μικρο κενο χθες που τον ψαχουλευα ειχε βγαλει νεες φυτρες 6-7 mm !
Παντως το ψρκασμα με νερο δεν του αρεσει! το πρωι μολις ειδε τον ψεκαστηρα εκραξε και πηγε στο βαθος να κρυφτει! Οταν βλεπω τετοια συμπεριφορα να τον ψεκασω η οχι;
Λοιπον σημερα ειπα στην Μαρια να τον παρακολουθει στενοτερα!
Μου ειπε οτι δεν βλεπει να τραβαει τα πουπουλα του μονο να τα πλενει οπως λενε μερικες φορες! σε μια φαση πεταξε και απο την κινηση του φυγαν 3 ,4 στον αερα! Οποτε ισως ειναι αυτο που λεει η maria p οτι τα αλλαζει.
Επισης να πω οτι στον σβερκο που του ειχε γινει ενα μικρο κενο χθες που τον ψαχουλευα ειχε βγαλει νεες φυτρες 6-7 mm !
Παντως το ψρκασμα με νερο δεν του αρεσει! το πρωι μολις ειδε τον ψεκαστηρα εκραξε και πηγε στο βαθος να κρυφτει! Οταν βλεπω τετοια συμπεριφορα να τον ψεκασω η οχι;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας