Ασθένειες Τί έπαθε το καναρίνι μου ο Ρωμαίος ξαφνικά;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης CHRISV
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πιάνουμε το καναρίνι και το αλλήφουμε πάνω στα πόδια έτσι δεν είναι;
Βάζεις μία πολύ μικρή ποσότητα και τη δουλεύεις με το δείκτη και τον αντίχειρα. Στη συνέχεια απλώνεις με ένα απαλό μασάζ στα πόδια. Μεγάλη προσοχή να μην πάει καθόλου στα πούπουλα.

Διάβασε την παρακάτω συζήτηση ολόκληρη https://community.petbirds.gr/threads/Εφαρμογή-epithol-στα-καναρίνια.4748/

Πιάνουμε το καναρίνι και το αλλήφουμε πάνω στα πόδια έτσι δεν είναι;
Βάζουμε πολύ μικρή ποσότητα κρέμας και τη "δουλεύουμε" μεταξύ αντίχειρα και δείκτη. Ακολούθως κάνουμε ελαφρύ μασαζάκι στα πόδια (δάκτυλα, πέλμα) φροντίζοντας να μη λερωσουμε τα πούπουλα πιο πάνω. Επιλέγουμε ώρα εφαρμογής πριν τον ύπνο. Αλλάζουμε καθημερινά τις πατήθρες, με άλλες πλυμένες.

Ευχαριστώ με βοήθησε να καταλάβω αυτό το βίντεο!
Βάζουμε πολύ μικρή ποσότητα κρέμας και τη "δουλεύουμε" μεταξύ αντίχειρα και δείκτη. Ακολούθως κάνουμε ελαφρύ μασαζάκι στα πόδια (δάκτυλα, πέλμα) φροντίζοντας να μη λερωσουμε τα πούπουλα πιο πάνω. Επιλέγουμε ώρα εφαρμογής πριν τον ύπνο. Αλλάζουμε καθημερινά τις πατήθρες, με άλλες πλυμένες.
Οκ θα τα λάβω υπόψην μου αυτά ευχαριστώ!

Παιδιά σήμερα του έβαλα με πολύ προσοχή με βαμβάκι του αληψα λίγο νερό με μηλοξυδο στα πόδια και τον φύσηξα στην κοιλιά και είδα κάτι που ξερω ότι το παθενουν πολλά καναρίνια η κοιλιά του ήταν σκουρο μοβ! 😥

• Sad
Αντιδράσεις: MARY58
Θα πάρω αυτές τις μέρες μέχρι να πάρω χρησιμοποιώ το μηλοξυδο.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Παιδιά σήμερα του έβαλα με πολύ προσοχή με βαμβάκι του αληψα λίγο νερό με μηλοξυδο στα πόδια και τον φύσηξα στην κοιλιά και είδα κάτι που ξερω ότι το παθενουν πολλά καναρίνια η κοιλιά του ήταν σκουρο μοβ! 😥
Μια φωτό θα βοηθήσει. Κι εμένα μωβ είναι η κοιλιά τους, αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό χρώμα για τα δικά μου.

Γενικά έχω εμπηρεία στα καναρίνια αλλά όλα αυτά τα χρόνια μου έχουν αρρωστήσει ελάχιστες φορές καναρίνια και δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει epithol και έχω μια ερώτηση. Καθώς έχει γίνει η εφαρμογή της erpithol αν το καναρίνι την νιώσει ενοχλητική θα την τσιμπήσει και θα πάει στο στόμα του! Δεν είναι επικίνδυνο αυτό;

Καθώς έχει γίνει η εφαρμογή της erpithol αν το καναρίνι την νιώσει ενοχλητική θα την τσιμπήσει και θα πάει στο στόμα του! Δεν είναι επικίνδυνο αυτό;
Θα πρέπει να βάζεις μικρή ποσότητα και να κάνεις ελαφρύ μασάζ στα δάχτυλα μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα, έτσι δεν θα υπάρχει περίπτωση να τσιμπήσει κάποιο υπόλειμμα της κρέμας και δεν θα λερωθούν και τα φτερά του.

Εντάξει παιδιά του την έβαλα για πρώτη φορά λαμβάνοντας όλα αυτά που μου είπατε υπόψην μου και τώρα με ετοιμάζεται να κοιμηθεί όπως και τα υπόλοιπα καναρίνια μου!😉
🙃😊😛

Ναι, οπωσδήποτε μπορεί να τσιμπήσει τα πόδια του και μια μικρή ποσότητα επιθολ να καταποθεί. Αν βέβαια η αλοιφή έχει απορροφηθεί, το υπόλειμμα που θα έχει μείνει στην επιφάνεια του δέρματός του, θα είναι πολύ μικρό οπότε και η ποσότητα που θα μπει στον οργανισμό του αν τσιμπήσει, θα είναι πολύ μικρή. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα πάρα πολλά μέλη μας έχουν χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη αλοιφή, χωρίς να παρατηρήσουν ή να δηλώσουν κάποιο συμβάν μετά την εφαρμογή της, οπότε (δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά) φαίνεται να είναι ασφαλής.

@MARY58 Συγγνώμη δεν το είδα το μύνημα ο ξάδελφος είναι καλύτερα πιο ζωιρός και μιλάει με τα άλλα καναρίνάκια μου!😉 Ο Σοφοκλής καλά;
😀

@CHRISV Καλησπέρα. Μια χαρά ο Σοφοκλής. Σήμερα μπήκε κ στη καινούργια του Ζευγαρώστρα. Έφτιαξα κ την πλαϊνή πόρτα. Όλα καλά. Είναι λίγο μικρότερη ( 59 εκ) από την παλιά μου ( 60,5) σε μήκος αλλά αναπληρώνει το καλό της αποσπώμενης σχάρας.

@Vada Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφερον!. Να΄σαι καλά.
[automerge]1648837263[/automerge]
Έχω νέα με τον Ρωμαίο μου! Τον εκπαιδευσα και έχουμε έναν τέλειο δεσμό! Μάθαμε να βγαίνουμε από το κλουβί, κάνει τις βολτουλες του κάνοντας μικρά πεταγματα και πηδηματα ανεβαίνει τα σκαλιά, πλησιαζω το χέρι μου πετάει και ανεβαίνει πάνω στο χέρι μου με τσιμπάει και με αφήνει να τον χαϊδεύω! Εξερευνά τα πράγματα πάει σε ένα πυλινο σαν πιατάκι και καθεται πάνω όταν θέλει να ξεκουραστεί και καθαρίζει τα πούπουλα του! Ειναι πολυ περίεργος με τα πράγματα εκεί! 😄 Πλησιάζω το χέρι μου απο πίσω του τον ακουμπάω γυρίζει και με τσιμπάει και ανεβαίνει γρήγορα στο χέρι μου! Δεν ξεγελιέται με τίποτα! Κάνει ωραίες πτήσεις γυμνάζει τα φτερά του και δεν με φοβάται! 😊 Του δίνω νερό και φαγητό και περνει δύναμη! Είναι πολύ έξυπνος! 😀😉

Τελευταία επεξεργασία:
Διαβάζοντας το προηγούμενο μήνυμά σου, ειλικρινά στην αρχή απόρησα...αναρωτήθηκα ...βρε μπας και μιλάει για παπαγάλο; Με είχες όμως ήδη παρασύρει με τις περιγραφές της τόσο ωραίας σχέσης που έχετε αναπτύξει με τον Ρωμαίο. Μπράβο και πάλι μπράβο που είστε τόσο κοντά και απολαμβάνετε ο ένας τον άλλον.
Αλήθεια, τι ηλικίας είναι;

Back