Ασθένειες Τί έπαθε το καναρίνι μου ο Ρωμαίος ξαφνικά;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης CHRISV
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Έτσι και έτσι. Για την ακρίβεια προς τα πάνω από την κοιλιά το κόκαλο της καρινας φαίνεται πολύ😥. Θα κάνω τα πάντα για να τον σώσω! Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω!🙂
[automerge]1650287670[/automerge]
Προς τα κάτω είναι παχύς.

Ναι, έχει καρίνα. Αλλά πώς πάνω αδύνατος και κάτω παχύς; Δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό, εκτός κι αν η κοιλιά του είναι πρησμένη.Έχει δυσχρωμίες η κοιλιά;
Πήγαινέ τον άμεσα σε κτηνίατρο ειδικευμένο σε πτηνά. Ήθελα να σου το πω από το πρωί. Από αυτά που γράφεις, όντως δεν φαίνεται να είναι καλά. Πρέπει να κινηθείς άμεσα.
Έχεις δώσει ποτέ teniazine? Τις σταγόνες για τα σκουλήκια εννοώ.

Όχι θα δώσω όσο συντομότερο μπορώ! Αύριο;
Εντάξει, δώσε, αλλά το ζήτημα είναι ότι με το αύριο χάνεις χρόνο, που μπορεί να είναι πολύτιμος. Έτσι λοιπόν λέω αύριο (από σήμερα δοκίμασε) να τον πας σε κτηνίατρο με εμπειρία σε πτηνά. Σε ποια περιοχή μένεις;

Αθήνα.
[automerge]1650296939[/automerge]
Έχω την Vitamix plus πολυβιταμινη που λέει ότι είναι και για τα σκουλήκια.

Έχω την Vitamix plus πολυβιταμινη που λέει ότι είναι και για τα σκουλήκια.
Δεν ισχύει, είναι πολυβιταμίνη και όχι φάρμακο.
Για τα σκουλήκια υπάρχει το παρακάτω φάρμακο
Η εξέταση της κουτσουλιάς με μικροσκόπιο από ένα Πτηνίατρο μπορεί να δείξει με σιγουριά αν υπάρχουν σκουλήκια.

Ευχαριστώ πολύ! Λιώνω σκόρδο το αφήνω στο για μια δύο ώρες και το δίνω. Το ίδιο και στα βότανα.
[automerge]1650302262[/automerge]
Δυστυχώς και τα δύο πετ σοπ δεν είχανε το φάρμακο. Κρίμα, και αίσχος γιατί είχανε όλα τα άλλα φάρμακα. Τι να πω. 😞😟😥

@CHRISV από μια γρήγορη ματιά στον googlίδη είδα ότι εκτός από την κτηνιατρική, τοχουν το pet panic , ο καναρινοκοσμος , petmat . Είμαι σίγουρη ότι μπορούν να στο φέρουν αυθημερόν. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον δει πτηνιατρος. Ελπίζω τα καλύτερα κ περαστικά του. 🤞🤞🤞

Δοκίμασε και φαρμακείο για φάρμακα, βιταμίνες κλπ. Περαστικά!

• Like
Αντιδράσεις: CHRISV
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις ευχές και για όλους που ενδιαφερθηκατε και με βοηθήσατε. Δυστυχώς ο Ρωμαίος μου απεβίωσε.😥😭😿 Τον έθαψα καλά.😭 Όμως σας έχω και άλλα νέα. Τωρα έχω τα τέσσερα υγιεστατα παιδιά του που μας χαρίζουν απίστευτα κελαιδισματα! Ο ένας ο μπισμπιρικος μου κελαηδάει απίστευτα και μάλιστα είναι πολύ ζωηρος. Γι αυτό την εβδομάδα που μας έρχεται θα του αγοράσω μια πολύ όμορφη κανάρα. Θα τους βάλω για αναπαραγωγή του χρόνου. Το κλουβί το απολύμανα με σκόρδονερο, ξυδια, klinex, νερό και σφουγγάρια και σαπούνι. Το ξαναξεπλινα. Το στέγνωσα και του άλλαξα ποτίστρες και ταιστρες. Τις πατηθρες τις απολύμανα. Στο κλουβί του Ρωμαιου θα μπει η καναρα η καινούργια για να τηρηθεί η καραντηνα της 40 ημερών.

Έτσι και αλλιώς το 98% των καναρινιων που είχαν καρινα δεν τα καταφέρνουν.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Έτσι και αλλιώς το 98% των καναρινιων που είχαν καρινα δεν τα καταφέρνουν.

Μη γράφετε ό,τι να'ναι. Με τι δεδομένα το υπολόγισες αυτό ; Δλδ κάπου στοπ.

Σε παρότρυναν σε 5-6 διαφορετικά μηνύματα να πας το πουλάκι σε γιατρό. Προσπέρασες διακριτικά αυτές τις παροτρύνσεις χωρίς να αναφέρεις το οτιδήποτε, έστω το λόγο που δε θέλεις ή δεν μπορείς να το πας.

Έκανες του κεφαλιού σου με σκόρδα, βότανα, ξύδια κτλ, έχασες το πουλάκι χωρίς να ξέρεις το αίτιο (η καρίνα είναι σύμπτωμα, δεν είναι ασθένεια) και τώρα ετοιμάζεσαι να πάρεις το επόμενο.

Καλά κρασιά.

Back