Γενικά Ταξιδεύοντας με το πουλί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jamieo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
θέλω να ρωτήσω, στα κτελ και στα τρένα επιτρέπεται η μεταφορά μικρών πουλιών σε κλουβάκι; Σύμφωνα με το χάρτη υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή (Χ. Υ. Κ.) των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου του ν.2963/2001 (Α'268) (βλέπε http://www.ktel-thes.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=110&lang=el) στο άρθρο 1 στην αναφορά (ιδ) ανφέρει " ιδ. απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα."

Ισχύει στην πραγματικότητα; έχετε ανάλογες εμπειρίες; Κυρίως τα ΚΤΕΛ με νοιάζουν και μετά τα τρένα.
 
θέλω να ρωτήσω, στα κτελ και στα τρένα επιτρέπεται η μεταφορά μικρών πουλιών σε κλουβάκι; Σύμφωνα με το χάρτη υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή (Χ. Υ. Κ.) των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου του ν.2963/2001 (Α'268) (βλέπε http://www.ktel-thes.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=110&lang=el) στο άρθρο 1 στην αναφορά (ιδ) ανφέρει " ιδ. απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα."

Ισχύει στην πραγματικότητα; έχετε ανάλογες εμπειρίες; Κυρίως τα ΚΤΕΛ με νοιάζουν και μετά τα τρένα.


Επιτρέποντε σαν ''αποσκευές'' και όχι να τα έχεις μαζί σου. Αρκετά πετ σοπ παραλαμβάνουν ασυνόδευτα κατοικίδια, αλλά πάντα στον χώρο αποσκευών.[/dls]
 
Είναι σίγουρο αυτό; Δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταφερθεί στην καμπίνα των επιβατών;
 
Δεν το επιτρέπουν καταρχήν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, όπως και επίσης ο κανονισμός του εκάστοτε οργανισμού Κτελ. Έστω και ένας επιβάτης να παραπονεθεί (φασαρία, φόβος, κτλ) τότε θα πάει κάτω, τα μέτρα πλεον μετά την γρίπη των πτηνών είναι μεγάλα.
 
Και η κατάσταση κάτω στο χώρο των αποσκευών είναι καλή ή ότι να ναι; Δηλαδή υπάρχουν κίνδυνοι;

Μην περιμένεις και ξενοδοχείο 5 αστέρων, χώρος αποσκευών είναι. Αερίζεται φυσικά, αλλά σε μεγάλες θερμοκρασίες υπάρχει πρόβλημα, όπως και σε μεγάλο κρύο. Το κλουβί ή ο μεταφορέας θα πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο τοποθετημένος, για να μην κουνιέται, επίσης νερό δεν θα μπορείς να βάλεις για διαρροές πλην ενός μήλου για υγρά. Οπότε θα πρέπει να σκεφτείς άλλο τρόπο να μετακινείς το φιλαράκι σου. Δεν κάνει για συχνές μεταφορές το κτελ.
 
Οι παπαγάλοι απαγορεύεται να μεταφερθούν στην καμπίνα των επιβατών σε αεροπλάνα και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όλα τα άλλα είδη πτηνών επιτρέπονται μέσα σε ειδικό κλουβάκι και δεν μπορεί να στο αρνηθεί κανείς.
Στα αεροπλάνα πάντως είναι σίγουρο ότι απαγορεύεται. Θα πρέπει μόνο να ζητάμε να μην το περνάνε από το μηχάνημα ελέγχου με ακτίνες γιατί είναι επιβλαβές για το πουλί.
Στα ΚΤΕΛ αν είναι ήσυχος ο παπαγάλος, έχει αρκετές θέσεις κενές και δεν σε πάρει χαμπάρι ο οδηγός :) μπορείς να το μεταφέρεις δίπλα σου.
 
εγώ δεν μιλάω για μεγάλο παπαγάλο. Η ερώτησή μου αφορά τα Budgerigars(παπαγαλάκια). Εκεί τι συμβαίνει; Μπορείς να τα πάρεις με το κλουβάκι στην καμπίνα των επιβατών;
 
εγώ δεν μιλάω για μεγάλο παπαγάλο. Η ερώτησή μου αφορά τα Budgerigars(παπαγαλάκια). Εκεί τι συμβαίνει; Μπορείς να τα πάρεις με το κλουβάκι στην καμπίνα των επιβατών;


Αυτη την ερωτηση την εκανα πολυ προσφατα στην αεροπορικη εταιρεια "athens airways" και επιτρεπεται (πτηση εσωτερικου)!
Αλλα
νομιζω οτι υπαρχει περιορισμος για 1 κατοικιδιο ανα πτηση...
Επισης για σκυλια & γατες υπηρχε... Εισητηριο!:D😱
Για πτηνα, η υπαλληλος δεν ηταν σιγουρη αν υπηρχε... Εισητηριο και επρεπε να ρωτησει στα κεντρικα! 😛

Τελικα ομως δεν θα χρειαστει να μεταφερω το παπαγαλακι μου, οποτε δεν ξερω περισσοτερες λεπτομερειες. Οποιος θελει (αν και οταν χρειαστει να πεταξει με τη συγκεκριμενη εταιρεια) μπορει να ζητησει διευκρινισεις
 
Οι παπαγάλοι απαγορεύεται να μεταφερθούν στην καμπίνα των επιβατών σε αεροπλάνα. Όλα τα άλλα είδη πτηνών επιτρέπονται μέσα σε ειδικό κλουβάκι και δεν μπορεί να στο αρνηθεί κανείς.
Στα αεροπλάνα πάντως είναι σίγουρο ότι απαγορεύεται.

Από τους κανονισμούς της Ολυμπιακής αεροπορίας
8.9.1.1. Τα ακόλουθα ζώα μπορούν να μεταφέρονται μαζί σας στην καμπίνα του αεροσκάφους: Σκύλοι μικρού μεγέθους, γάτες, χελώνες, χάμστερς, μικρά πτηνά εκτός από παπαγάλους και σκύλοι-οδηγοί για τυφλούς. Τα υπόλοιπα ζώα θα μεταφερθούν ως αποσκευές. Σας επισημαίνουμε ότι υπάρχουν περιορισμοί στο μέγιστο αριθμό ζώων που μπορούν να μεταφερθούν σε μία πτήση, που εξαρτώνται από τον τύπο του αεροσκάφους. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας εκ των προτέρων.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην aegean. Αν δε το αεροπλάνο της πτήσης είναι τύπου ATR, τα μικρά δηλαδή έως 72 θέσεων, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να αρνηθούν την μεταφορά του ακόμα και σαν αποσκευή, διοτι ο χώρος αποσκευών συγκοινωνεί με τον χώρο των επιβατών.Βέβαια με λίγη ευγένεια και κάνοντας λίγο και ότι δεν το γνωρίζατε, μάλλον θα το βάλουν. Εγώ το έχω κάνει και για αυτό λέω ότι πιάνει :)
Αυτά ισχύουν σίγουρα και καλό είναι να το γνωρίζετε πριν φτάσετε στο γκισέ και σας απογοητεύσουν.
Δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στα είδη των παπαγάλων. Από το πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο.

Για ΚΤΕΛ και τρένα δεν ξέρω τι ισχύει
 
  • Like
Αντιδράσεις: jamieo
1000 συγγνώμη αν σας κούρασα. απλά είναι η περίοδος που είμαι αγχωμένος γενικά και ανησυχώ επιπλέον για το "νέο φίλο" που θα αποκτήσω. Είναι κάτι που το θέλω από μικρός και ανησυχώ μη τυχόν κάτι χαλάσει τις εικόνες που είχα στο μυαλό μου. Απλά αν κάποιος που έχει εμπειρία μεταφοράς μικρού πουλιού (είτε παπαγαλάκι είτε οτιδήποτε άλλο) με μέσο όπως το ΚΤΕΛ (κυρίως) ας απαντήσει...
 
Επαναλαμβάνω ξανά 1000 συγγνώμη που σας κούρασα. Όσο ήμουν απασχολημένος με το θέμα τοy φόρουμ έστειλα και ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στα ΚΤΕΛ απ'όπου ένας ευγενικός κύριος μου έδωσε απάντηση. Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα με τις διατάξεις του φόρουμ για το αν μπορώ να παραθέσω αυτούσιο το μήνυμα αλλα θα προσπαθήσω να δώσω τα βασικά στοιχεία του μηνύματος.

Αρχικά να πω ότι ρώτησα γενικά για ένα οποιοδήποτε πτηνό το οποίο μεταφέρεται σε κλουβάκι μεταφοράς προστατευμένο και καλυμμένο ώστε να αποφευχθούν οι ακαθαρσίες ενώ στο τέλος του μηνύματος ρωτούσα αν το πτηνό θα έιναι στην καμπίνα των επιβατών ή στο χώρο των αποσκευών.

Η απάντηση που είχα ήταν σε γενικές γραμμές αυτή:

  • ..."Εάν δεν ενοχλεί και δεν διαμαρτύρονται οι υπόλοιποι επιβάτες, ναι. Είναι θέμα που θα πρέπει να εκτιμά ο οδηγός. Σε γενικές γραμμές, προσπαθούμε να εξυπηρετούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους επιβάτες που μεταφέρουν ζωα. Για μας δεν είναι πρόβλημα, ούτε βάρος. Είμαστε ευαίσθητοποιημένοι στο θέμα αυτό..."


  • ..."Δυστυχώς είναι ένα θέμα με πολλές δυσκολίες στην πράξη. Η "ενόχληση" είναι μια υποκειμενική έννοια. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σας δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση, για τους παραπάνω λόγους. Σε κάθε περίπτωση όμως, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, με υπεύθυνο τρόπο και αυτό θα κάνουμε και για σας..."

Η ερώτηση στάλθηκε και απαντήθηκε από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Τα σχόλια δικά σας...
 
  • Like
Αντιδράσεις: jamieo
Βαλάντη αν το έχεις σε κλουβάκι μεταφοράς, μικρό δηλαδή, όχι αυτό που του έχεις στο σπίτι, μέσα σε τσάντα πάνινη να αναπνέει, ανοικτό από πάνω για να σε βλέπει & να του μιλάς, δε θα σε ενοχλήσει κανείς. Όταν καθίσεις, θα παραμερίσεις την τσάντα να του αλλάζεις εφημερίδα μόλις λερώσει, νερό θα του δίνεις από βαζάκι που θα κρατάς εσύ. Αν του δώσεις κάτι να μασουλάει όταν βαριέται (π.χ. καρότο ή σποράκια ή παιχνιδάκι που του αρέσει), υποθέτω ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Κάθισε στα πίσω καθίσματα, όχι μπροστά στο διάδρομο, για δική σου ευκολία, να έχεις & τα σκαλάκια στη διάθεσή σου, και θα περάσετε όμορφα! Και αν σου μιλήσει κανείς, πες του, ότι τόσες φορές & τόσοι άνθρωποι έτσι ταξιδεύουν χωρίς πρόβλημα (μην τον πεις αμέσως παράξενο!). Το κλουβί του δως το κάτω στις αποσκευές & το πλένεις όταν φθάσεις! Να έχετε ευχάριστα ταξίδια!
 
  • Like
Αντιδράσεις: jamieo
Και εγώ κάπως έτσι το σκέφτηκα... Αν οι άλλοι επιβάτες δεν είναι περίεργοι δεν πιστεύω να υπαρχει πρόβλημα μιας και δεν υπαρχει κάποια παραβίαση σε κανονισμό. Μακάρι να περάσω σε μια σχολή στην πόλη μου (αφού έχω ήδη περάσει αλλού) για να μην είμαι και αγχωμένος...
 
Πολλές αεροπορικές εταιρείες στην Αμερική επιτρέπει μικρά ζώα εντός του αεροσκάφους στις πτήσεις εσωτερικού. Υπάρχει μια κατηγορία των $ 99 και ένα αυστηρό όριο για τον αριθμό των ζώων που επιτρέπεται. Νομίζω ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μόνο 1 ζώο ανά πτήση στην καμπίνα (όπως κάποιος ανέφερε νωρίτερα). Θα πρέπει να αγοράσετε ένα εγκεκριμένο μεταφέρουν κλουβί. Επίσης, το κλουβί πρέπει να είναι σύμφωνα με το κάθισμα μπροστά σας.

Delta Airlines έχει μια ειδική υπηρεσία για τη μεταφορά ζώων στο χώρο του φορτίου αεροπλάνο. Η περιοχή είναι φορτίου ελεγχόμενης θερμοκρασίας έτσι ώστε να είναι ασφαλείς για τα ζώα. Ωστόσο, μόνο για τις μεταφορές ειδικές ημέρες της εβδομάδας και, επίσης, ότι μόνο για να πετάξει τα μεγάλα αεροδρόμια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Εγώ που τον μεταφέρω με ΚΤΕΛ μέχρι την Πάτρα, τον βάζω σε κουτάκι μεταφοράς που είναι για τρωκρικά και μετά σε μια μεγάααλη τσάντα και τον παίρνω μαζί μου πάνω χωρίς να ρωτήσω. Δεν θέλω να ρισκάρω καθόλου να αρνηθούν να τον έχω μαζί μου για αυτό! Το κάνω αυτό τρία χρόνια τώρα και ποτέ δεν με ανακάλυψαν ούτε είχα πρόβλημα ποτέ μου.
 
και στην διαδρομή πως είναι; ήρεμος; Δεν κάνει θόρυβο; Με το νερό και το φαγητό τι κάνεις;

Δεν μου λες. Στο λεωφορείο σε ποια θέση κάθεσαι;
 
Back
Top