Αναπαραγωγή Τα Πρωτα Γεννητουρια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης drafter
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όταν μπορέσω(σύντομα πιστεύω) θα ανεβάσω φωτογραφίες από τα πρώτα μου για φέτος γκλοστεράκια. Είναι ήδη 10 ημερών και υγιέστατα!

να σου ζησουν μπραβο!

Όπως προανέφερα το πρωί οι νεοσσοί μου γκλόστερ είναι 10 ημερών και έχουν ήδη μεγαλώσει αρκετά. Γι αυτό το λόγο είναι ο ένας πάνω στον άλλον μέσα στην φωλιά. Είναι 5 πουλάκια. Υπάρχουν 2 λύσεις όπως το βλέπω:η μία είναι να βάλω τα 3 σε μια φωλιά και τα άλλα 2 σε άλλη, αλλά αυτό με τρομάζει μήπως η κανάρα ταίζει μόνο τα μισά, και η άλλη να τα βάλω όλα μαζί σε μια μεγαλύτερη φωλιά. Τι με συμβουλεύετε παιδιά να κάνω; 😕

Τελικά παιδιά βρήκα σήμερα το πρωί 1 από τα 5 μικρά νεκρό.Ήταν πλακωμένο από τα υπόλοιπα 4.Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που δεν άντεξε. Πιστεύω ότι 5 νεοσσοί είναι αρκετοί σε μια φωλιά, πόσο μάλλον όταν οι νεοσσοί είναι γκόστερ δηλαδή σχετικά μεγαλόσωμοι σε σχέση με κοινά καναρινάκια. Τώρα τα υπόλοιπα 4 τα έβαλα σε μεγαλύτερη φωλιά και να δούμε...

ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΚΑΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΕΥΓΑΡΩΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΜΟΥ!(ΠΡΩΤΑΡΗΣ ΕΙΜΑΙ)ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ! ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙ Η ΚΑΝΑΡΑ?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ! ΚΩΣΤΑΣ

Αυτό με τα αυγά δεν είναι απαραίτητο, να βάζεις ψεύτικα δηλαδή, απλά προτιμάται να βγαίνουν όλοι οι νεοσσοί την ίδια μέρα ώστε να μην υπερέχουν κάποια μικρά σε μέγεθος από κάποια άλλα, να τρώνε όλα το ίδιο, να μην σκεπάσει ένα μεγαλύτερο σε μέγεθος κάποιο μικρότερο κ το σκοτώσει επειδή δεν θα μπορεί να τρώει από την κανάρα κτλ. Τώρα όσον αφορά σ'αυτά που ρωτάς φίλε banik30 πρέπει να βάζεις καλά βραστό αυγό και μηλαράκι. Να προσέχεις το νήμα που έχεις βάλει στο κλουβί για να κάνει φωλιά η κανάρα μήπως είναι πεταμένο στον πάτο του κλουβιού, γιατί αν συμβαίνει αυτό τότε η κανάρα το πιθανότερο είναι να μην είναι έτοιμη κ απλά παίζει με το νήμα κ το σκορπάει. Οπότε το βγάζεις. Μέχρι κ το τελευταίο αυγό δίνεις αυγό βραστό. Μόλις κάνει κ το τελευταίο αυγό σταματάς να δίνεις αυγό κ το φαγητό του ζευγαριού πρέπει να περιλαμβάνει μόνο νερό κ σπόρους.Αυγό ξεκινάς πάλι μόλις βγει το πρώτο μικρό. Μόλις γεννήσει η κανάρα προσέχεις βέβαια πως φέρεται στα μικρά για να δεις αν τα ταίζει χωρίς όμως να είσαι όλη τη μέρα πάνω από το κλουβί γιατί μπορεί τα πουλιά να τρομάζουν. Ούτε κατά τις μέρες που κλωσσαέι πρέπει να ενοχλείς την κανάρα.

Όπως είχα γράψει πριν μερικές μέρες, είχα 5 γκλοστεράκια(τα πρώτα για φέτος) κ μείνανε 4 γιατί το ένα βρέθηκε καταπλακωμένο από τα υπόλοιπα. Τα 4 ευτυχώς συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά και τα ταίζουν κ οι 2 γονείς.Απλά τώρα που μεγαλώνουν φοβάμαι μην έχω κ άλλη απώλεια γιατί σκέφτομαι μήπως οι γονείς δεν τα ταίζουν αρκετά. Και ξέρω ότι τώρα χρειάζονται σαφώς πιο πολύ φαί. Σκέφτηκα για να μαι σίγουρος ότι δεν θα χάσω κ άλλο να βάλω το χεράκι μου ταίζοντας τα και εγώ κάπου κάπου. Πτολεμαίδα όμως και Γιάννενα που βρίσκομαι τώρατα πετ σοπ μου είπαν ότι δεν έχουν τροφές για νεοσσούς. Δηλαδή μάλλον πρέπει κάποιος να μένει Αθήνα ή Θεσσαλονίκη υποθέτω για να βρίσκει αυτά που ψάχνει γιατί στην επαρχία... Ερχομαι τώρα να ρωτήσω τα παιδιά από τα Γιάννενα ποια είναι ενημερωμένα πετ σοπ στα Γιάννενα, μήπως μου ξέφυγε κάποιο. Και από που προμηθεύονται κάτι πιο εξεζητημένο,όπως τροφή για μικρά. Μήπως μόνο απο το ιντερνετ? 😕

Τάσσο αν και πιστεύω οτι τα παιδιά απο Γιάννενα θα σε βοηθήσουνε να βρείς.
Μην αγχώνεσαι
Αν δεν βρεθεί τίποτα δεσμεύομαι να σου πακετάρω ενα κουτάκι.

Eυχαριστώ πάρα πολύ ρε Μπάμπη! Ελπίζω να βρω!

Στην δωδώνης 141 Animal center. Έχει της exact. Αν δεν βρείς και εκεί που σίγουρα έχει στείλε πμ να σου δώσω.
Φιλικά

Ευχαριστώ πολύ Γρηγόρη! Θα πάω να το βρω και θα κοιτάξω.

Back