Αναπαραγωγή Τα ζεμπράκια μου έκαναν 3 αυγά σε άδεια φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vasia24
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οχι δε παμε. Απλα οταν ακουγετε το πορτονι το θυλικο σηκωνει κεφαλι... αλλα οπως ειπες ειναι η καθημερινοτητα... Παντα οταν ακουνε το πορτονι κοιταζουν προς τα εκει
 
Ισως η καλυτερη λυση να ηταν τα πουλια εξω. Επειδη τρομαζουν με το παραμικρο θα ηταν το καλυτερο. Ετσι ωστε να μην σας βλεπουβ τοσο συχνα και να τρομαζουν. Τωρα ομως δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Ασε τα ετσι οπως ειναι. Αν εισαι τυχερη θα δεις μικρα και θα μεγαλωσουν. Αν για οποιοδηποτε λογο δεν βγουν τοτε θα τα βγαλεις εξω. Σε ενα καλο σημειο. Να μην εχει ρευματα, να ειναι προστατευμενα απο αρπακτικα. Και φυσικα οταν θα ξανα κανεις προσπαθεια για αναπαραγωγη να εχεις τα σωστα υλικα. Αγορασε τα για να μην τρεχεις μετα.

Μην τα ενοχλεις και προσπαθησε οι κινησεις σου να μην ειναι αποτομες.
 
Εξω τα εχω... Οσα για το αν τα κοιταμε τα εχω ψηλα και πρεπει να κατεβουν. Οποτε οπως καταλαβαινετε δε τα ακουμπαει κανεις...
 
Αν για οποιοδηποτε λογο δεν βγουν τοτε θα τα βγαλεις εξω. Σε ενα καλο σημειο. Να μην εχει ρευματα, να ειναι προστατευμενα απο αρπακτικα.
Δεν γίνεται στην Ελλάδα να βγάλεις πουλιά το επόμενο διάστημα έξω και μάλιστα εξωτικά. Προσωπικά γενικά δεν το θεωρώ σωστό αλλά πόσο μάλλον που δεν θα έχουν εγκλιματιστεί σταδιακά.

Εξω τα εχω...
Έχουν επιβιώσει άλλο χειμώνα έξω;
 
Δεν γίνεται στην Ελλάδα να βγάλεις πουλιά το επόμενο διάστημα έξω και μάλιστα εξωτικά. Προσωπικά γενικά δεν το θεωρώ σωστό αλλά πόσο μάλλον που δεν θα έχουν εγκλιματιστεί σταδιακά.

Εγω θεωρω τα ζεμπρακια ειναι πιο ανθεκτικα πουλια απο αλλα. Στη ζεστη και στο κρυο. Εδω στην Κυπρο οι θερμοκρασιες ειναι ακραιες και στις δυο περιπτωσεις.
 
Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι λιγο για το χειμωνα... Ο αντρας μου δε θελει σε καμια περιπτωση να τα βαλω μεσα γιατι ειναι πολυ ατσαλα.. Πρεπει να δωσω μεγαλη μαχη... απο την αλλη δε ξερω ποσο καλο ειναι για τα πουλια ειναι ενα σπιτι με 2 παιδια και 4 απο διπλα...
 
Αν η θερμοκρασία κατέρχεται των 5c δεν μπορείς να τα αφήσεις έξω.
Κι αν επιβιώσουν τον ένα χειμώνα (αμφίβολο), αντί να ζήσουν 5-6 χρόνια, θα ζήσουν το πολύ 2-3.
 
Εγω μιλαω με βαση αυτα που ζω. Τα ζεμπρακια μου τοσα χρονια ειναι εξω.. ειναι πιο ανθεκτικα απο αλλα πουλια. Τα gouldian τα ειχα με κεραμικες λαμπες μεσα στο σπιτι και ημουν με το αγχος και τα ζεμπρακια εξω ηταν μια χαρα. Απο εκει και περα ειναι αποφαση καποιου για το τι θα κανει. Αν μπορει να τα εχει σπιτι θα ειναι το καλυτερο. Για ολα τα κατοικιδια ισχυει αυτο.
 
Δε ξερω παιδια μεγαλο προβλημα... Παντως μη νομιζεις οτι εχει κατω απο 5 στη Λευκαδα... σπανιοτατα...
Φτιάξε τότε προστασία και άφησέ τα έξω. Να μπορείς αν πέσει περισσότερο η θερμοκρασία, να τα καλύψεις.
 
Τι εννοεις προστασια;
Ένα κλουβάκι κρεμασμένο σε ένα μπαλκόνι ή κήπο είναι εκτεθειμένο σε διάφορους κινδύνους.
Αρπακτικά, θερμοκρασίες, βροχή, ήλιος, αέρας κτλ. Για όλα αυτά παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσουμε τα πουλιά αν βρίσκονται σε εξωτερικό περιβάλλον.
 
Δεν ειναι εκτεθειμενα Μαρια μου. Ειναι σε σκεπασμενο μερος που δεν εχουν επαφη ουτε με αερα ουτε με βροχη

Αλλα δε με βοηθας με το θεμα προστασια.. Τι να κανω δηλαδη να τους βαλω κουβερτα;
 

Συνημμένα

  • rsz_rsz_20160929_215528.webp
    rsz_rsz_20160929_215528.webp
    21,2 KB · Προβολές: 30
Δεν ειναι εκτεθειμενα Μαρια μου. Ειναι σε σκεπασμενο μερος που δεν εχουν επαφη ουτε με αερα ουτε με βροχη
Αυτό το μέρος είναι εξωτερικό;
Αλλα δε με βοηθας με το θεμα προστασια.. Τι να κανω δηλαδη να τους βαλω κουβερτα;
Όχι σου έβαλα εχθές ένα θέμα για αρπακτικά https://community.petbirds.gr/threads/Επιθέσεις-αρπακτικών-σε-εξωτερικές-εκτροφές.27260/ εκεί έχει πολλά θέματα. Επίσης πολλά θέματα για κατασκευές για προστασία υπάρχουν εδώ https://community.petbirds.gr/forums/%CE%99%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%95%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD.21/ .
Ακόμα κυκλοφορεί στο εμπόριο ένα έτοιμο πλαίσιο προστασίας αυτό
CATALOGUE%202012_183-500x500.jpg


το οποίο βάζεις πάνω από το κλουβί και στο οποίο, μπορείς ανά εποχή να προσαρμόσεις νάϋλον για προστασία από το κρύο ή ψάθα για προστασία από τον ήλιο κτλ.
Αν χρειαστείς κάποια ακόμα βοήθεια ή αν πάρεις κάποια ιδέα και θέλεις να την επεξεργαστείς μαζί μας, να ρωτήσεις.
Θα βοηθούσε και μια φωτογραφία του ανοίγματος που έχει το μπαλκόνι και από που βλέπει το κλουβί το άνοιγμα αυτό, για να δούμε πόσο εκτεθειμένο είναι.
 
Εξω ειναι αλλα ειναι σκεπασμενα. Κρυο ή ζεστη σιγουρα κανει.. αλλα δεν εχουν επαφη με βροχη αερα και ηλιο. Το ειδες μαλλον και στη φωτογραφια. Δε μπορουσα να βγαλω καλυτερη γιατι δεν ηθελα να τα ενοχλισω με φως ή φλας... Δε τα εχω σε μπαλκονι...
 
Η θέση του κλουβιού θεωρώ πως είναι καλή! Έχουν τις 2 πλαινές πλευρές καλυμμένες και την οροφή! Και είναι αρκετά ψηλά για να μην ενοχλούνται.. Εγώ το μόνο που θα φοβόμουν θα ήταν τα αρπακτικά. Γι αυτό θα σου πρότεινα μόλις τελειώσει η αναπαραγωγική τους δοκιμασία, να αγοράσεις αυτό που σου πρότεινε παραπάνω η Μαρία!
 
Θα το αγορασω αλλα πως μπορουν να τα σκοτωσουν ή να τα παρουν τα αρπακτικα; Το πορτακι ειναι απο τη μερια του τοιχου και δεμενο και το "καρφι" ειναι γωνιακο δε κατεβαινει ευκολα το κλουβι.. και εγω πολλες φορες δυσκολευομαι.. Οσο για το υψος ειναι τουλαχιστον στο 1,80..

Και μια ασχετη ερωτηση... Παραπανω γραφω πως οταν ακουνε το πορτονι σηκωνει η θυλικια το κεφαλι. Και #ariadnh μου ειπες να τα βγαλω εξω... Να υποθεσω οτι δε ξερεις τι ειναι το πορτονι; Ρωταω γιατι εσεις στη Κυπρο αν καταλαβα μπορει να το λετε αλλιως.
 
Back
Top