Αναπαραγωγή Τα ζεμπράκια μου έκαναν 3 αυγά σε άδεια φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vasia24
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυγό με κουτσουλιά κολλημένη πάνω του συνήθως καταστρέφεται όχι γιατί είναι λερωμένο αλλά γιατί χάνεται η δυνατότητα γυρίσματος από τη μητέρα.
Αν προλάβεις όσο είναι υγρή να την καθαρίσεις με εξαιρετική προσοχή και χωρίς να πιάσεις με τα δάχτυλα το αυγό.
Στατιστικά βρώμικο ή ακάθαρτο αυγό νεκρώνει το έμβρυο που έχει στο εσωτερικό του.
θα τα καθαρίσω...
Απαιτείται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή στον καθαρισμό των αυγών τόσο για να μην ραγίσει ή σπάσει το αυγό όσο και για να μην καταστραφεί η εξωτερική άμυνά του.
θα τα καθαρίσω...
Εχει μια κουτσουλιτσα που την έκανε ο αρσενικός δίπλα απο ενα αυγό..
Πολύ προσοχή σε αυτές τις συμπεριφορές.
Συνήθως τέτοιες φωλιές δεν έχουν αναπαραγωγική "προκοπή".

Η συγκεκριμένη πάντως φωλιά δεν είναι και από τις πιο τραγικές περιπτώσεις.
Τα αυγά κάτω είναι πολύ καθαρά.
Έτσι τουλάχιστο τα βλέπω εγώ.
 
Πάντως γενικά Βάσια μην απογοητεύεσαι. Τα ζεμπράκια είναι "περίεργα" πουλιά στην αναπαραγωγή και δεν φημίζονται για τις εξαιρετικές γονικές τους ικανότητες. Οπότε θα πρέπει να κάνεις υπομονή να ωριμάσουν και αυτά και να αποβάλουν αυτές τους τις συμπεριφορές. Και μην τα λες βλαμμένα 😀 :)
 
τωρα οταν στατησει να γενναει λογικα θα κατσει το κωλο της κατω και να κανει τη δουλεια της...
Τελείωσαν οι γέννες της.
Τέσσερα τα αυγά ή θα έχει κι άλλο;
το κλουβι θα καθαριζα... Τα αυγα δε τα πειραζω... αστα εκει οχι δεν ειναι τοσο τραγικα
Σωστά... χωρίς να τα ενοχλήσεις πολύ.
 
Μακαρι να βγουν αυτη την φορα. Αλλα ειναι λιγο δυσκολο.. Η συγκεκριμενη φωλια δεν τους δημιουργει το αισθημα της ασφαλειας.. Οποτε αυτος ειναι ενας λογος παραπανω για να μην τα ενοχλεις συνεχεια. Η κλειστου τυπου φωλια ειναι η καλυτερη..Αυτη ειναι για καναρινια.
 
Ηταν Σαββατο απογευμα και το αυγο το βρηκα μεσα στα φρουτα... εβαλα οτι ειχα παιδια. Παντως μια χαρα την εκαναν... misalouri δε ξερω αν σταματησαν. Το κανει η αργα το βραδυ ή νωρις το πρωι... αυριο θα μαθω... αλλα να ρωτησω κατι. Στο αρθρο που μου ειχε ανεβασει νομιζω ο σταυρος λεει. Η θηλυκιά γεννάει από 3-6 αυγά την φορά ενώ συνολικά σε όλη την αναπαραγωγική περίοδο δεν μπορεί να ξεπεράσει τα δώδεκα αυγά. Τι εννοει με αυτο οεοο... (οι ηλιθιες ερωτησεις που ελεγα πριν...)
 
Η θηλυκιά γεννάει από 3-6 αυγά την φορά ενώ συνολικά σε όλη την αναπαραγωγική περίοδο δεν μπορεί να ξεπεράσει τα δώδεκα αυγά.
Δεν το θυμάμαι το συγκεκριμένο αλλά αν γράφει αυτό, εννοεί ότι το σύνολο των αυγών ασχέτως πόσες γέννες θα κάνει, θα είναι 12. Δηλαδή 3 γέννες από 4 ή δύο από 6 ή την μία έτσι και τις άλλες δύο αλλιώς κοκ.
 
Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω γιατί το γράφει αυτό, δεδομένου ότι τα ζεβράκια μπορούν να γεννούν ασταμάτητα αν τα αφήσεις.
 
Κοίτα το άρθρο είναι μετάφραση. Ίσως να εννοούσε ο συγγραφέας, επειδή τα ζεβράκια κάνουν πολλά αυγά, ότι είναι δυνατόν φθάσουν έως και τα 12 σε μία γέννα, όχι σε όλη την σαιζόν.
 
Ε βέβαια ως προς το ασβέστιο κυρίως. Κάνουν πολλά βέβαια αλλά όταν είναι πολλά δεν μπορούν να τα κλωσσήσουν όλα και κάποια χάνονται.
 
Καλα εγω απο τη δικη μου δεν εχω τετοιες απαιτησεις... ειπαμε ειναι β... αυτο που μου ειπες να μη λεω!

Ουπππσσσσς δε μου το ειπες εσυ... Οποτε το λεω... η δικια μου ειναι βλαμμενη και δεν εχω τετοια ονειρα... Οχι βεβαια οτι θελω να κανει 12 ... αλλα τουλαχιστον ας βγαλει αυτα...
 
Back
Top