Όλο το πρωί όμως είναι εκτός φωλιάς;Με το που θα πεσει ο ηλιος μπαινουν στη φωλια και δε βγαινουν καθολου μεχρι το πρωι
Όλο το πρωί όμως είναι εκτός φωλιάς;Με το που θα πεσει ο ηλιος μπαινουν στη φωλια και δε βγαινουν καθολου μεχρι το πρωι
Και τα δύο;Με το που θα πεσει ο ηλιος μπαινουν στη φωλια και δε βγαινουν καθολου μεχρι το πρωι
Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να επωάζει τα αυγά;Δεν ειμαι σπιτι για να ξερω τι κανουν τωρα...
Καλού κακού... ας είσαι έτοιμη για εκτός εποχής μωρά.χθες η θυλικια ηταν περισσοτερο στη φωλια αλλα οχι συνεχεια...
Το φαντάστηκα από την αρχή διακρύνοντας και την απογοήτευσή σου.Ισα ισα περιμενα πως και πως να γεννησουν!
Ποτέ από πρόθεση.Απλα με ψιλοαπογοητευσατε...
Και εγώ σκόνη χρησιμοποιώ και την βάζω μέσα στην αυγοτροφή που φτιάχνω. Δες εδώ. Έτσι ξέρω πως λαμβάνουν όλο το ασβέστιο σίγουρα ενώ μέσα στο νερό μπορεί η σκόνη να μην ανακατευτεί καλά.. Μπορείς να δοκιμάσεις και να τους δίνεις φρέσκια αυγοτροφή καθημερινά... ή να πάρεις έτοιμη συσκευασμένη αυγοτροφή eggfood από το πετ σοπ.λοιπον εγω πηγα και πηρα ασβεστιο που μου ειπατε αλλα μου εδωσε σε σκονη... μου ειπε οτι ειναι καλυτερο αλλα ουτως η αλλος δεν ειχε και αλλο...
Δεν εχω προβλημα. Ισα ισα περιμενα πως και πως να γεννησουν! Απλα με ψιλοαπογοητευσατε...
Αυτό είπαμε εξαρχής όλοι. Πως λόγω εποχής και υψηλών θερμοκρασιών συνήθως προτείνουμε να μην προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες σε γέννες και μικρά. Είναι επικίνδυνο και για τους γεννήτορες και για τους νεοσσούς. Για φαντάσου να πρέπει να στρώσεις φωλιά να κάνεις αυγά και να τα κλωσήσεις με 32 βαθμούς κελσίου. Αν ήταν δικά μου θα τα λυπόμουν...Απλά όλο αυτό (που έτσι ή αλλιώς θα σε βοηθήσουμε) θεωρείτε "βαρύ" για τα πουλιά αυτή την εποχή.
Είναι όντως ξεκούραστο; Και όντως είναι μέσα στο σπίτι; Αν είναι όντως ξεκούραστο και το κλουβί είναι μέσα στο σπίτι σε δροσερό σημείο, τότε δεν υπάρχει φόβος. Αν και θεωρώ πως η διατροφική προετοιμασία πριν την αναπαραγωγή είναι απαραίτητη όποιο είδος πτηνού και αν έχουμε...Γιατί να πετάξει τα αυγά απο ένα ξεκούραστο θηλυκό?
όσο και να μην τα πιάνει ο ήλιος ένα 30άρι θα πιάνει... Δυστυχώς.. αλλά αφού πήρες την απόφαση να συνεχίσεις ας ελπίσομε να μην υπάρχουν απώλειες ούτε απ΄το ζευγάρι σου ούτε από τους πιθανούς μελλοντικούς νεοσσούς.Εξω τα εχω αλλα σε σημειο με που δε το πιανει ηλιος και εχει σχετικα δροσια...
..Αν και θεωρώ πως η διατροφική προετοιμασία πριν την αναπαραγωγή είναι απαραίτητη όποιο είδος πτηνού και αν έχουμε...
Ούτε κι εγώ βλέπω το λόγο να τα πετάξουμε..Σαφώς και είναι αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να πετάξουμε αυγά κατα τη γνώμη μου.
Το καλά βρασμένο αυγό καλύπτει μεγάλο ποσοστό από ανάγκες στα πουλιά κυρίως όταν υπάρχουν νεοσσοί.αρα αυτη τη στιγμη θα περιοριστω στο αυγο το βραστο...
Αν δεν έχεις χρόνο τότε πήγαινε αγόρασε μια έτοιμη συσκευασμένη αυγοτροφή πατέ (πχ Cede Morbido) που δεν χαλάει να την δίνεις κάθε μέρα μέχρι να ολοκληρωθεί η ωοτοκία. Θα σου χρειαστεί ούτως ή άλλως αν έρθουν οι νεοσσοί. Μόνο βραστό αυγό δεν τους φτάνει για να ανατραφούν. Ούτε εμείς στην Αθήνα έχουμε χρόνο γι αυτό υπάρχουν τέτοιες εύκολες και γρήγορες λύσεις!Δεν υπαρχει το καλοκαιρι χρονος για τιποτα...
Άρα λοιπόν ένα το θηλυκό...εχω και τεταρτο αυγο!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας