Αναπαραγωγή Τα ζεμπράκια μου έκαναν 3 αυγά σε άδεια φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vasia24
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λοιπον δεν υπαρχει καμια αμφιβολια... Την Κυριακη δεν υπηρχαν αυγα στη φωλια... Τωρα το συζητουσα με τη θεια μου που ημασταν μαζι οταν τα κοιταξαμε.. Δεν υπηρχε αυγο την Κυριακη. Και ειμαι 1000% σιγουρη
 
δεν υπηρχε αυγο την Κυριακη. Και ειμαι 1000% σιγουρη
Καταλαβαίνεις όμως πως αυτό δε γίνεται...
Ζευγάρι με τέσσερα αυγά σήμερα (δυο μέρες μετά) κάτι έχουμε χάσει.
Ή το ζευγάρι είναι δύο θηλυκά
Ή τα αυγά υπήρχαν νωρίτερα
Ή κάποιος μας - σου κάνει πλάκα.
Συμφωνείς;
 
Βρε παιδια δεν ειμαι τρελη... αληθεια λεω.

Και ημαστε 2 που το ειδαμε

Ή τα δικα μου ειναι σουπερ εξεληγμενα και δε ξερουν τι τους γινετε...
 
Βρε παιδια δεν ειμαι τρελη...
Καλέ προς Θεού...
Απλά οι εκδοχές είναι αυτές που περιγράφω πιο πάνω...
Κι εφ' όσον μοιάζεις σίγουρη για όλα τ' άλλα η πρώτη περίπτωση μπορεί να επικρατήσει.

Ή τα δικα μου ειναι σουπερ εξεληγμενα και δε ξερουν τι τους γινετε...
Θα ήταν νέο κεφάλαιο στη γενετική των πουλιών...
Νέο και πρωτότυπο... 😀
 
Δεν έχει τόση σημασία πότε τα έκανε βρε παιδιά. Αυτό που έχει σημασία, είναι τι να κάνει η Βάσια από εδώ και πέρα. Παρακολουθώντας τη συζήτηση και εγώ κλίνω πλέον περισσότερο προς την άποψη της Αλίκης.

Απλά Βάσια μου αν τελικά δεν ενδιαφέρεσαι για αναπαραγωγή και μικρά τώρα μπορείς να πετάξεις τα αυγά και να βάλεις στη θέση τους ψεύτικα.. Αν δεν νιώθεις έτοιμη..
 
Μα τα θελωωω

Θα τα αφησω και οτι γινει... αν βγουνε εχει καλως αν δε βγουν την επομενη φορα ισως ειμαι πιο τυχερη... Ξερουμε ποσο καιρο θελουν;
 
Εαν το θηλυκό σου δεν στρωθεί στη φωλιά για τα καλά δεν θα βγουν πουλιά αν έχουν ζευγαρώσει. Αν λοιπόν τις επόμενες ημέρες συνεχίζει να κάθεται το μισό 24ωρο στη φωλιά (νύχτα) και την ημέρα είναι εκτός φωλιάς τότε θα αχρηστέψουν μόνα τους τα αυγά. Σε αυτή την περίπτωση θα συμφωνήσω στο να τα πετάξεις.

Ετοιμάσου όμως σωστά κι ενημερώσου για τη διαχείριση του ζευγαριού σου καθώς "έμπλεξες" με είδος που γεννούν σαν κοτόπουλα.
 
Μα τα θελωωω
Βάσια αυγοτροφή τους πήρες; Από τη στιγμη που τα θέλεις πρέπει να είσαι και έτοιμη και να τους προσφέρεις αυτά που χρειάζονται και ακόμα περισσότερα μιας και το δικό σου ζευγάρι δεν έχει προετοιμαστεί διατροφικά πριν την αναπαραγωγή. Πέρα από σπόρους και βραστό αυγό (μην το αφήνεις πάνω από 5 ώρες στο κλουβί) τι άλλο τους δίνεις;
 
Πολυ δεν ειναι για την εποχη που διανυουμε; Σιγουρα δροσισε ο καιρος αλλα οχι αρκετα..
Να πούμε 3 ώρες; Ειδικά αν τα έχει έξω και στον ήλιο θα αλλοιωθεί γρηγορότερα, έχεις δίκιο..
Γι αυτό καλύτερα αυγοτροφή πατέ που δεν χαλάει τόσο εύκολα.
 
Παιδια δουλευω και δε μου ειναι ευκολο... Το απογευμα ειναι κλειστα αν δε προλαβω να πεταχτω τωρα το πρωι θα παω αυριο. Την αυγοτροφη μου την ειπατε οταν ειχα γυρισει απο το πετ.
 
Παιδια δουλευω και δε μου ειναι ευκολο... Το απογευμα ειναι κλειστα αν δε προλαβω να πεταχτω τωρα το πρωι θα παω αυριο. Την αυγοτροφη μου την ειπατε οταν ειχα γυρισει απο το πετ.
Σου είπαμε ότι και το βραστό αυγό καλό είναι να τους δίνεις κάθε μέρα φρέσκο, αλλά λόγω υψηλών θερμοκρασιών είναι λογικό να μην πρέπει να μείνει στο κλουβί για πάνω από 3-4 ώρες. Αφού δουλεύεις, εξαρχής είπαμε πως μια έτοιμη πατέ αυγοτροφή (σαν την CEDE Morbido) θα σου λύσει τα χέρια! Αυγοτροφή θα δίνεις κάθε μέρα μέχρι να ολοκληρωθεί η ωοτοκία. Μέχρι δλδ να σταματήσει να κάνει αυγά. Μετά θα δίνεις Σπόρους, χορταρικά, λαχανικά, κανένα φρουτάκι.

Πέρα από σπόρους και βραστό αυγό (μην το αφήνεις πάνω από 5 ώρες στο κλουβί) τι άλλο τους δίνεις;
Σ αυτό όμως το ερώτημά μου δεν απάντησες...

Εμένα τώρα μου ήρθε και κάτι άλλο στο μυαλό. Απ ότι θυμάμαι τα έχεις μόνιμα έξω. Προστασία για αρπακτικά έχεις βάλει; Είναι προστατευμένα από γάτες, και άλλα ιπτάμενα αρπακτικά (γεράκια, καρακάξες κτλ);
 
Δεν εχουν προσβαση. Ειναι σκεπασμενα δεν φαινοντε και το πορτακι τους το εχω απο τον τοιχο. Γενικα δεν εχω προβλημα..
 
Back
Top