Αναπαραγωγή Τα ζεμπράκια μου έκαναν 3 αυγά σε άδεια φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vasia24
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ενημέρωση και σωστά στην επόμενη που δεν θα αργήσει.
Φωλιά ξανά στο κλουβί μετά από 3-4 βδομάδες... Να δροσίσει λιγάκι αν και για τα πουλιά αυτά η ζέστη δεν είναι "ξένη" στο κορμί τους.
 
Οποτε περιμενω οδηγιες... εβαλα αυγοτροφη, εχω το σουπιοκοκκαλο, φρουτακια, ασβεστιο στο νερο. Τι αλλο;
Ασβέστιο στο νερό μη ξαναβάλεις. Τους έχεις σουπιοκόκκαλο στο κλουβί που είναι πηγή ασβεστίου. Ασβέστιο στο νερό βάζουμε μόνο για δυο-τρεις μέρες μετά τη γέννηση του πρώτου αυγού, όπου ο οργανισμός του θηλυκού έχει ανάγκη τη χορήγηση πρόσθετου ασβεστίου για τη δημιουργία των αυγών.
 
Στο ποστ 9 ο @Stavros σου παρέθεσε το άρθρο για τα ζεμπράκια. Εκεί γίνεται αναφορά και στη διατροφή τους. Όσα λοιπόν αναφέρονται εκεί μπορείς να τα δίνεις, όχι όλα μαζί. Θα προσφέρεις και κάτι μέρα παρά μέρα. Θα φτιάξεις ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίο που θα περιέχονται όλα αυτά(φρούτα, λαχανικά, χόρτα, αυγοτροφή, αυγό βραστό κτλ) και θα είσαι καλυμμένη.
 
Τα ποστ τα εχω διαβασει.. απλα ειπα σα πιο διαβασμενοι με διαφωτιζατε λιγο καλυτερα..
 
Τα ποστ τα εχω διαβασει.. απλα ειπα σα πιο διαβασμενοι με διαφωτιζατε λιγο καλυτερα..
Δεν έγινα κατανοητή; Ότι σε προβληματίζει Βάσω να ρωτάς. Εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι είσαι σε μια παρέα έτοιμη να σε βοηθήσει. Γι αυτό είμαστε εδώ, όλοι μας μαθαίνουμε.
 
Βάσια μου όλο αυτό το διάστημα τι διατροφή τους παρείχες; Τα είχες μέσα στο δωμάτιο ή στο μπαλκόνι;
 
Τα εχω εξω τους εχω σουπιοκοκκαλο, φρουτα, το φαγητο τους, λαχανικα, αυγο ή αυγοτροφη γενικα εκανα οτι ειπαμε...
 
Δυστυχώς δεν ξέρω από ζεμπράκια για να σε βοηθήσω. Αλλά ο καιρός είναι σχετικά πιο κρύος για αναπαραγωγή. Αλλά δεν ξέρω αν ενδείκνυται η εποχή... Ας συμβουλευτούμε τους εμπειρότερους πάνω στην αναπαραγωγή των υπέροχων αυτών πουλιών, @Wind-sa , @YannisK
 
Πριν ηταν ζεστος τωρα ειναι κρυος...
20-25 βαθμοί για τα πουλιά είναι ιδανικές θερμοκρασίες για αναπαραγωγή! Μην βλέπεις που εμείς κρυώνουμε! Αυτά έχουν ολόκληρο φτέρωμα! Αρκεί να τα έχεις σε σημείο που να μην τα πιάνει ο αέρας, η βροχή και φυσικά τα ιπτάμενα ή/και μη αρπακτικά.
 
Ειναι εξω κατω απο σκεπαστρο σε γωνια μπροστα απο μια 2πλη πορτα που δεν ανοιγει... Δε φυσαει δε βρεχετε και φυσικα δε τα πειραζει τιποτα
 
Παιδια εχω ενα προβλημα... Δε πινουν νερο οταν τους βαζω ασβεστιο... Τι να κάνω; Να το βγαλω και να τα αφησω μονο με το σουπιοκοκκαλο και την αυγοτροφη;
 
δε πινουν νερο οταν τους βαζω ασβεστιο... Τι να κάνω;
Μπορείς να πάρεις ασβέστιο σε σκόνη (είναι και καλύτερα αφομοιώσιμο) να το προσθέτεις στην αυγοτροφή. Πάντα βέβαια με ποσότητες που θα έχεις τσεκάρει να μην κάνεις υπερβολές στην χορήγηση.
 
Στο νερο σκονη το εχω και απο χθες δεν εχει κατεβε καθολου. Το ειχα δει και τις αλλες φορες οτι δε το πλησιαζαν... Να τη βαλω στην αυγοτροφη;
 
Back
Top