Αναπαραγωγή Τα ζεμπράκια μου έκαναν 3 αυγά σε άδεια φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vasia24
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ωραια περιμενω και μετα τη βαζω... Δεν εχουν αλλο αυγο... μαλλον σταματησαμε στα 4
Και θεωρητικά θα πρέπει από χτες να μετράς μέρες μέχρι την εκκόλαψη.
Ξέρεις σε πόσες μέρες βγαίνουν τα πουλάκια;
 
12 με 13 μερες! Ειμαι διαβασμενη... αν και δε νομιζω οτι θα βγουν γιατι η κυρια τα εχει ελαφρως γραμμενα... Βεβαια δεν την εχω αφησει και σε ησυχια... Καθε λιγο και λιγακι τσουκ το κλουβι κατω και χερακι μεσα... Τα ζαλησα...
 
Έτσι ακριβώς είναι. Γι' αυτό κατέληξα να σου προτείνω στο τελευταίο μήνυμά μου να αφήσεις γι αργότερα την αναπαραγωγή. Άφησε να περάσει με το καλό αυτός ο κύκλος και στη συνέχεια εφόσον θέλεις μπορούμε να σε βοηθήσουμε να τα φροντίσεις όσο γίνεται καλύτερα. Αν κάποια στιγμή σου προκύψει η επιθυμία να τα βάλεις στην αναπαραγωγή, και πάλι εδώ θα είμαστε.
 
Εγω θα περιμενω και θα δω τι θα γινει... Δε τα πεταω τα αυγα αν δε δω κατι μεχρι τις 11 του μηνα τα βγαζω...
 
Βάσω μου, μόνο και μόνο το γεγονός ότι τα αυγά βρίσκονται σε μια άδεια φωλιά χωρίς υλικό εμένα με προβληματίζει για την εξέλιξη. Μια αναπαραγωγή για να είναι επιτυχημένη χρειάζονται σωστά βήματα. Γι αυτό και ο Σταύρος σου πρότεινε να αφήσεις την αναπαραγωγή για αργότερα, ώστε να είσαι προετοιμασμένη. Μη διστάζεις να ρωτάς. Εύχομαι τα καλύτερα!
 
Τους εβαλα χθες νημα και την εστρωσαν. Βεβαια δεν το αφησα πολυ ωρα μεσα για μην βαλουν πολυ και καλυψουν τα αυγα. Τωρα ειναι το νημα γυρω γυρω και τα αυγα στη μεση. Δε τα καλυψαν
 
Αυριο το μεσημερι θα δω τι εχουν κανει γιατι το απογευμα τα εβλεπα με νημα στο στομα. Το αρσενικο κυριως. Εχω ομως την πολυ μικρη εντθπωση οτι απο το μεσημερι και μετα που εβαλα το ασβεστιο δεν εχουν πιει σχεδον καθολου νερο. Λες να μη τους αρεσει η γευση; ( βλακεια;)
 
Αν θέλουν νερό θα πιουν.
Νερό πίνουν κυρίως το πρωί, αλλα και όλη την υπόλοιπη μέρα.
Σίγουρα η γεύση των ωδικων δεν είναι και τόσο ανεπτυγμένη για να τα ενοχλεί το ασβέστιο.
 
Καλημερα! Χθες το βραδυ αφου με προβληματησατε με τη φωλια και αφου σας ειπα οτι μονο κατω δεν ειχε νημα τους εβαλα ενα βαμβακι σε δισκιο. Για καλη μου τυχη τα αυγα ηταν κολλημενα πανω στο νημα και δε τα επιασα. Σημερα το πρωι λοιπον η φωλια ηταν καπως ετσι.

rsz_20160901_072234.webp
 
Καλημερα. Τα ζεμπρακια γενικα δεν ειναι της αυγοτροφης αλλα αν τα μαθεις ισως αρχισουν και τσιμπανε λιγο. Η συγκρεκριμενη αυγοτροφη πιστευω οτι δεν κανει. Δεν την γνωριζω για να μιλησω. Το κουτι απο εξω εχει παπαγαλους.

Η φωλια που εβαλες στα παραδεισια ειναι των καναρινιων. Χρειαζονται μια ψαθενη φωλια κλειστη. Τα ζεμπρακια νιωθουν ασφαλεια οταν γυρο τους ειναι κλειστα. Την φωλια τους την χρησιμοποιουν και να κοιμουνται. Εχει η οχι αυγα μεσα. Αν θες περνα φωτογραφιες με τα πουλια να το σιγουρεψουμε οτι ειναι ζευγαρι. Απλα να κλεισει ενα κομματι της συζητησης και να μην υπαρχει στο αερα. Στην συνεχεια πες μας αν αποφασισες να βγαλεις μικρα για να ξερουμε που βαδιζουμε. Μην σου λεμε συνεχεια "πεταξε τα αυγα" ενω εσυ θες να βγαλεις μικρα. Κι εγω ειμαι της αποψης να τα πεταξεις και να τοποθετησεις πλαστικα τωρα που ειναι αρχη. Πριν δημιουργηθουν ζωες. Αν θες μετα να τα ζευγαρωσεις, προετοιμασε τα διατροφικα ετσι ωστε να εχεις τα αποτελεσματα που θες.
φωλια:
 

Συνημμένα

  • 2016-09-01-08-10-43--804114358.webp
    2016-09-01-08-10-43--804114358.webp
    2,7 KB · Προβολές: 15
Φωτογραφιες εχω βαλει στη δευτερη σελιδα

Τη φωλια την ειχα βαλει για να κοιμουντε με την προοπτικη να τη βγαλω μια και τις κλειστες δεν μπορεις ευκολα να τις καθαρησεις...
 
Εγω χρησιμοποιω λεπτες κλωστες σαν βελωνες. Εχουν την κλειστη φωλια αλλα κανουν και τα ιδια κατι παρομοιο απο μεσα. Δηλαδη μια αλλη κλειστη φωλια. Για το υλικο δεν θα σου πω να το αλλαξεις. Αν θες καντο. Ειναι πουλια ευκολα και δεν ειναι τοσο ιδιοτροπα. Ετυχε να βαλω και τα νηματα που χρησιμοποιουν τα καναρινια και εβγαλαν μικρα. Αλλα ειμαι της αποψης να δινουμε την καταλληλη διατροφη και υλικα στο καθε ειδος.
Τα παραδεισια ειναι αγρια πουλια. Θελουν ηρεμια. Πιστευω πως καλυτερα βαλε πλαστικα αυγα. Να κανει το κυκλο της η θηλυκια και αφαιρεσε την φωλια. Μετα βρες ενα σημειο μακρια απο φασαρια και καθαρο περιβαλλον (να μην υπαρχει καπνος απο τσιγαρο, οχι κουζινα) και αστα εκει μονιμα. Αν θες να βγαλεις μικρα προετοιμασε τα με την καταλληλη διατροφη, αγορασε την σωστη φωλια και υλικο και θα βγαλεις σιγουρα πολλα πουλια. Μην σε αγχονει οτι δεν θα ξανα κανουν. Αυτα ειναι σαν κουνελια.
 
Εγω χρησιμοποιω λεπτες κλωστες σαν βελωνες.
Συμφωνώ. Βάσια μου στην επόμενη προσπάθειά σου μην πάρεις αυτό το λευκό νήμα, έχουν ακουστεί πολλά για μπλέξιμο στα πόδια και ατυχήματα. Πάμε καλύτερα αυτό που λέει η Αριάδνη. @Ariadnh κάνε τον κόπο και βάλε φώτο του κατάλληλου νήματος που πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιος που έχει παραδείσια.

προετοιμασε τα με την καταλληλη διατροφη,
Μιας και δεν υπάρχει πολλή πληροφόρηση όσον αφορά τη διατροφή των παραδείσιων, μπορείς να μας πεις τι πρέπει να δίνει για να προετοιμάσει διατροφικά και τι πρέπει να περιλαμβάνει η καθημερινή τους διατροφή; Ας πούμε εγώ δεν ήξερα πως δεν τρώνε αυγοτροφή και την έβαλα την κοπέλα και αγόρασε αυγοτροφή... ☹ Διαφώτισε μας μιας και έχεις εμπειρία! 😉
 
Εδω δεν ειχε κατι αλλο μονο 2 ειδων νηματα και και κατι που εμοιαζε με χορτο. Πρεπει να βρω ενα eshop που να εχει τα παντα για να παραγγειλω γιατι εδω δεν εχουμε πολλα πραγματα...
 
Εχω περασει φωτογραφια με το υλικο. Καποιες φορες το μοιραζω στην μεση. Λιγη ποσοτητα καθε φορα και οταν την χρησιμοποιησουν βαζεις κι αλλη.

Οσο για την διατροφη εχω τον τελειο οδηγο για τα ζεμπρακια και τα gouldians
http://gouldianfinch.gr/GF_Zebra_InfoCenter_Trofi.htm

Στα αριστερα σου επιλεγεις την κατηγορια και διαβαζεις. Διαφωνω μονο σε ενα σημειο που λεει οτι μπορεις να φτιαξεις μια φωλια απο μονος σου και δινει παραδειγματα. Καλυτερα μια φωλια ψαθενη η οποια ειναι ειδικα για αυτο τον σκοπο. Με τις δικες μας φωλιες ισως γινει λαθος και χασουμε καποιο πουλι.

Ξεκινα πρωτα με την διαμονη και διατροφη και οταν αποφασισεις να τα ζευγαρωσεις πηγαινε στην ενοτητα αναπαραγωγη.
 

Συνημμένα

  • images.webp
    images.webp
    6,8 KB · Προβολές: 16
Back
Top