Γενικά Τα πρώτα μωράκια για το 2018

Χαιρετω την παρεα μου! 🙂Επιστρεφω με ωραια και ευχαριστα νεα! 🙂Μετα το δευτερο ζευγαρωμα του ζευγαριου μου, σημερα εχω τα πρωτα μωρα:D. Δυο μικρα πλασματακια προστεθηκαν στην οικογενεια μου🙂. (Γιαννη ειδες η ευγενικη κυρια;)😉👍IMG_20180429_144936_600x800.webp
 
Καλησπερα σε ολη την ομορφη παρεα! Σημερα ακομη δυο μωρακια ηρθαν στον κοσμο απο το ιδιο ζευγαρακι μου!:DΤωρα οι γονεις εχουν τεσσερα μωρακια και τρεχουν και δεν φτανουν... Ταιζουν ολη την ωρα...👍Θα σας ανεβασω και φωτο απο τα μωρακια.. 😉:)
 
Καλησπέρα Κατερίνα! Συμμερίζομαι απόλυτα την χαρά και την ευτυχία σου! Είναι αφασία και πολύ χαριτωμένα τα αδελφάκια που είναι "αγκαλιασμένα" και τοσοδούλια! Καλώς τα δέχθηκες και με το καλό να τα καμαρώσεις στο κλαρί! Να σου ζήσουν και να είναι πάντα καλότυχα! Καλή σας συνέχεια!
 
Είναι γλύκιες :D
Επιτρέπεται όμως να τα βγάζεις απο την φωλιά.
Αν θυμάμαι καλά απο παλιότερη συζήτηση του φόρουμ είναι καλύτερο να την αφήσεις έστω και βρώμικη μέχρι να βγούνε τα μωρά :)
 
Είναι γλύκιες :D
Επιτρέπεται όμως να τα βγάζεις απο την φωλιά.
Αν θυμάμαι καλά απο παλιότερη συζήτηση του φόρουμ είναι καλύτερο να την αφήσεις έστω και βρώμικη μέχρι να βγούνε τα μωρά :)
Η διαχείριση της φωλιάς
Στη φωλιά πλέον υπάρχουν νεοσσοί και εμείς δε πρέπει να ενοχλούμε τακτικά, διότι υπάρχει ο φόβος εγκατάλειψής τους. Μία φορά τη μέρα όμως όταν παρέχουμε στα πουλιά τη σίτισή τους, είναι απαραίτητο να γίνεται και έλεγχος.

Τυχόν νεκροί νεοσσοί θα πρέπει να απομακρύνονται άμεσα, διότι αποτελούν εστία μικροβίων. Ένας πρώτος καθαρισμός στη φωλιά μπορεί να γίνει την 6-7η ημέρα ζωής των νεοσσών με την τοποθέτηση των δαχτυλιδιών.

Στρώνουμε μία καθαρή τσόχα σε μία νέα καθαρή φωλιά και μεταφέρουμε τους νεοσσούς προσεκτικά.

Την 11-12η ημέρα ζωής των νεοσσώνμπορεί να γίνει δεύτερος και τελευταίος καθαρισμός της φωλιάς. Κάθε μας παρεμβολή από εκεί και πέρα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μικρών, διότι δύσκολα νεοσσός που θα βγει από τη φωλιά σε μεγαλύτερη ηλικία επιστρέφει σε αυτή.
Διαβασε το αρθρο να δεις οτι δεν υπαρχει προβλημα 😉.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σπανίως υπάρχει πρόβλημα να τα βγάλει κανείς από τη φωλιά για λίγο όμως. Προσωπικά την κάνω αυτήν τη δουλειά κάθε δυο ημέρες όταν είναι μικρά για να δω αν τα πόδια τους είναι φυσιολογικά ή αν ξεφεύγει κάποιο. Και μια και το ανέφερα... Κατερίνα στην πάνω φωτό το πουλάκι που είναι στα δεξιά έχει τα πόδια του φυσιολογικά και είναι η πόζα τέτοια που ξεγελά τα μάτια μου ή το ένα του πόδι ξεφεύγει;
Να τα χαίρεσαι τα μαυροτσουλάκια σου!
 
Back
Top