Αναπαραγωγή Τα gouldian πεταξαν κατω νεοσσους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πήγα ή ώρα 7 μια χαρά. Ή ώρα 8 το ιδιο. Λέω ευτυχώς όλα καλά. Έφυγα πήγα να κάνω μια δουλειά. Ήρθα τώρα. Και τα τέσσερα κατω. Ευτυχώς που έχω κεραμικές λάμπες. Περιμένω να μπει ο πατέρας για να την φύγω.
 
Τα ξανάβαλες στην φωλιά ε; Ρωτάω ως εκ περισσού :)
 
Πάντως την ψάχνει.. Ελπίζω να μην επηρρεάσει αυτό και να τα παρατήσει.
 
Δεν μπαίνει. Τα πουλάκια είναι παγωμένα. Την επέστρεψα. Κάποιος που να ξέρει να με βοηθήσει;
 
Σκέφτηκα επίσης μια πατέντα για δοκιμή. Μπορείς να πάρεις το χαρτόνι απο ένα ρολό χαρτιού υγείας για παραδειγμά και να το προσαρμόσεις ως τούνελ κυρίως προς το εσωτερικό της φωλιάς, ώστε να είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει κάποιος γονιός να τρυπώσει και να το διασχίσει κουβαλώντας νεοσσό? Παίρνεις βέβαια ρίσκο αλλά ήδη ζουν με μεγάλο ρίσκο. Παρακολούθα μήπως χρειστούν κι εξτρα τάισμα. Αν έχεις κανάρα που την εμπιστεύεσαι και σε εσωτερικό χώρο ίσως να δοκίμαζες να της στρώσεις φωλιά και να δεις αν θα δεχθεί έναν νεοσσό? Κι αναλόγως πράττεις...
 
Μια φωτογραφία της φωλιάς ια βοηθούσε ισως να σου δωσουμε περισσότερες ιδέες. Μήπως είναι πολύ γεμάτη με υλικό φωλιάς και καθως μπαινοβγαινουν οι γονείς παρασύρονται;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν παρασύρονται. Τα δαγκώνει και τα πετάει. Τα έφερα σπίτι. Είναι παγωμένα τα μικρά. Δεν κάθονται.. Απλά μπαίνει αυτή και τα πετάει.

Φωλια
 

Συνημμένα

  • rsz_1rsz_20160108_141314-1.webp
    rsz_1rsz_20160108_141314-1.webp
    23,9 KB · Προβολές: 47
  • rsz_t20160108_141303-1.webp
    rsz_t20160108_141303-1.webp
    9 KB · Προβολές: 38
Πέθαναν τα δύο. Οι γονείς δεν ασχολούνται. Τα ταιζω εγώ και τα έβαλα κάτω από λαμπα. Δεν νομίζω να τα καταφέρουν αλλά θα προσπαθήσω. Ευχαριστώ όλους που προσπάθησαν να βοηθήσουν ενώ δεν είχαν ιδέα. Να είστε όλοι καλά. Επόμενη γέννα θα είναι μαζί με καναρίνια. Να έχω μάνες έτοιμες να βοηθήσουν. Ή με ζεμπρακια.
 
πόσο κρίμα είναι,ρε γαμώτο! Έκανες τόσο αγώνα Αριάδνη μου, μην τα παρατάς, σε παρακαλώ πολύ! αν μπορείς..σώσε τα άλλα δύο! Τάισε τα! φρόντισε τα! ζέστανε τα! Μακάρι να μπορούσε κάποιος να μας πει γιατί αυτή η συμπεριφορά της μάνας!
 
Από εδώ και πέρα ο δρομος είναι μονόδρομος. Δυστυχώς.
 
Καλώς ήρθες στο κόσμο των gouldians! :D
Η απόρριψη των νεοσσών είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά. Θα έπρεπε να το περιμένεις όμως αφού στο έγραψα σε άλλο ποστ... Οι λόγοι δεν είναι ξεκάθαροι αλλά η εμπειρία, η ηλικία και το στρες των γονιών παίζουν μεγάλο ρόλο.
Όταν συμβαίνει αυτό υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές

- Επιστρέφουμε τους νεοσσούς στην φωλιά συνέχεια, μέχρι να τους αποδεχτούν οι γονείς, με μεγάλο ρίσκο για τους νεοσσούς. Αυτή η τακτική κάνει καλό στους γονείς αφού σιγά σιγά μπαίνουν στο νόημα και μαθαίνουν τι να κάνουν έτσι ώστε η επόμενη προσπάθεια τους να είναι πιο σωστή με λιγότερα λάθη.
-Χρησιμοποιούμε παρένθετους γονείς όπως κοινωνικούς σπίνους ή ζεμπράκια. Όχι καναρίνια! Αυτό όμως δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται αφού μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα
-Αν τους νεοσσούς τους πετάει το αρσενικό μπορούμε να το χωρίσουμε εφόσον επιμένει.. Δεν έχω δοκιμάσει αυτή την μέθοδο και δεν ξέρω κατά πόσο έχει αποτέλεσμα. Ποτέ δεν χωρίζουμε το θηλυκό.
-Ταΐζουμε τους νεοσσούς εμείς

Δεν υπάρχει φωλιά που να αποτρέπει αυτή την συμπεριφορά. Τα γκούλντιαν δεν είναι καναρίνια.
 
Γιάννη καλησπέρα. Τώρα δεν μπαίνει καθόλου ή θυληκια οπότε πέθανε ένα από το κρύο. Τα ρίχνει συνέχεια ή μάνα. Τώρα τα εχω σε άλλη φωλιά και τα τάισα εγώ. Έβαλα και λάμπα από πανω. Αν δοκιμασω αύριο να τις τα ξαναβαλω; Τι λες;
 
Back
Top