Εγώ τοποθετώ 2η φωλιά στις 15-17 ημέρες και παρακολουθώ την συμπεριφορά των γονέων προσπαθώντας να το καθυστερήσω όσο μπορώ περισσότερο.από ποια ημέρα κ έπειτα να προσφέρω δεύτερη φωλιά κ νήμα στη καναρα για να προχωρήσει σε δεύτερη γεννά ;
Ρε συ Γιάννη τα δικά σου ο καναρος με την θηλυκιά μαλωνουνε καθόλου;μεγαλώνουμε σιγά σιγά όλοι μαζί απο τους μικρότερους στους μεγαλύτερους η 5αδα μου!
Φίλε Στάθη είχα παρατηρήσει μια φορά μόνο τον κυνήγησε η καναρα ενώ είχε νεοσσούς αλλά ήταν καυγαδακι της στιγμής! Σημερα είδα κ βατεμα σκέψου είμαστε για δεύτερη γεννά σε λίγες μέρεςΡε συ Γιάννη τα δικά σου ο καναρος με την θηλυκιά μαλωνουνε καθόλου;
Και εμένα τον κυνηγάει πολυ! Δευτερη γεννά εγώ δεν θα αφήσω μόλις πεταχτουν τα μικρά θα μετακομίσουν έξω!Φίλε Στάθη είχα παρατηρήσει μια φορά μόνο τον κυνήγησε η καναρα ενώ είχε νεοσσούς αλλά ήταν καυγαδακι της στιγμής! Σημερα είδα κ βατεμα σκέψου είμαστε για δεύτερη γεννά σε λίγες μέρες
Με το που πλησίασα τη πρώτη φορά που τον κυνήγησε έκατσε στα πουλακια της κ συνέχισε ο αρσενικος να τη ταΐζει! Σκεφτομαι να κάνω κ δεύτερη γεννά να χαρίσω σε φιλους κ γνωστούς τα αγαπημένα μας πουλακια να κρατήσω κ ένα αρσενικό εγώ για ΠΟΛΥΒΟΛΟΚαι εμένα τον κυνηγάει πολυ! Δευτερη γεννά εγώ δεν θα αφήσω μόλις πεταχτουν τα μικρά θα μετακομίσουν έξω!
Με το καλό φίλε μου!Με το που πλησίασα τη πρώτη φορά που τον κυνήγησε έκατσε στα πουλακια της κ συνέχισε ο αρσενικος να τη ταΐζει! Σκεφτομαι να κάνω κ δεύτερη γεννά να χαρίσω σε φιλους κ γνωστούς τα αγαπημένα μας πουλακια να κρατήσω κ ένα αρσενικό εγώ για ΠΟΛΥΒΟΛΟ
13-14 τα 2 πρώτα κ τα αλλά 12-11-10Ποσο ημερων ειναι Γιαννη;
Ναι ρε αδερφέ νομίζω δεν έπρεπε αν και οι παλαιοτεροι ξέρουν καλύτερα!Σήμερα έβγαλα τους νεοσσούς από τη φωλιά για να τη καθαρίσω, αφού ήταν δραστήριοι όλοι όταν τους ξανά έβαλα κ τοποθέτησα τη φωλιά στη θέση της 2-3 άρχισαν να πηδούν έξω από τη φωλιά! Τους ξανά έβαλα κ μετά βγήκαν κ οι 5 μικροί μεγάλοι... Τους έβαλα ξανά μέσα κ τα κράτησα λίγο από πάνω μέσα μείνανε για λίγο κ έφυγα να τα αφήσω στην ησυχία τους θα ξανά πάω σε κανα δυωρο να τσεκάρω! Να ανησυχήσω ή ήρθε η ώρα;απλά είναι μικρά νομίζω κ δε θα φτάσουν επάνω να ξαναμπούν ! Οι γονεις ξέρω πως θα τα ταΐζουν όπου κ αν είναι αλλά μου φάνηκε περίεργο τόσο μικρά εκτός;ισως κρυώσουν πχ
Τα δυο είναι έξω κ δεν ξέρω τι να κάνωΑυτες ειναι επικίνδυνες ημερες για να "πειραζεις" την φωλια γιατι αν για καποιο λογο βγουν δυσκολα μπαινουν ξανα.
Ειναι οντως μικρα ακομα για εξοδους απο την φωλια.
Εχουν κατσει τωρα;
Ευχαριστώ ελπίζω να τα καταφέρω! Ξερετε είναι η πρώτη μ προσπάθεια κ είναι αυτό που λέμε αν δεν πάθεις δε θα μάθειςΒάλε ένα πετσετακι πάνω στην φωλιά με τους νεοσσούς. Πιασε αυτούς που είναι έξω, βάλτους μέσα και κράτα με το χέρι σου κάτω την πετσέτα να κουρνιασουν. Περιμενε έτσι λίγα δευτερόλεπτα και τράβα την πετσέτα αργά.
Το θέμα της φωλιάς είναι για να μην νιώθουν στρες.
Τώρα εγώ θα πω μια ιδέα η οποία μπορεί να είναι και βλακεία αλλά εσείς θα μου πειτε. Αν χρησιμοποιώντας πατηθρες δημιουργούσε μια διακλάδωση γυρω απο τη φωλιά ώστε όταν βγαίνουν να κάθονται κοντά στη φωλιά ; κάτι σαν πλεγμα ας πουμε από πατηθρες! Θα βγαίνουν μεν τα μικρά αλλά θα μπορουν να επιστρέψουν.Τα δυο είναι έξω κ δεν ξέρω τι να κάνω
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας