Κατ'αρχας να σας ευχαριστησω ολους! Παιδια τι υπεροχες ιδεες!
Θελω να δοκιμασω το ψωμακι να δω πως θα αντιδρασει.
Αυτο που ξερω για τα φρουτα ειναι οτι τα κουκουτσια (ειδικα του μηλου) ειναι δηλητηριωδη κ πρεπει να αποφευγονται.
Οσο για τα κοκατιλ, εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τα φρουτα κ τα λαχανικα, αρνειται να δοκιμασει οτιδηποτε, κ που τα ανακατευω με σπορακια τα φτυνει! Διαβασα ομως καπου οτι τους αρεσει οτι αιωρειται απο πανω, δηλαδη μπορουμε να βρασουμε ενα φασολι κ να το κρεμασουμε απο μια κλωστη. Προσπαθοντας να παιξει κατι θα φαει δεν μπορει...
Επισης διαβασα οτι ο χυμος ειναι καλος, κ μια φορα που 'χα δωσει στο ζακο μας να δοκιμασει του αρεσε πολυ, αλλα φοβηθηκα επειδη το πορτοκαλι ειναι οξινο μην του προκαλεσει κανενα προβλημα... Ξερει κανεις σιγουρα;
Δοκίμασε αυτό που έκανα εγώ με τον Ρόκο και τον κατάφερα να τρώει μήλο και πορτοκάλι (με τ' άλλα φρούτα ακόμη προσπαθώ:D). Βάλε το φρούτο που προτιμάς σ' ένα πιάτο, κάθισε κάπου κοντά του χωρίς να τον κοιτάξεις ή να πεις "έλα" και άρχισε να το τρως, φροντίζοντας να βγάζεις τα... κατάλληλα επιφωνήματα: μμμμ, καλόο κλπ. Είναι τόσο περίεργα και ζηλιάρικα πουλιά, που θα έρθει μόνο του και θα δοκιμάσει! ΜΑΡΙΑMariah εχω διαβασει το ποστ σου κ παλι δεν λειτουργει τιποτα με το κοκατιλακι μου. Μεχρι κ νηστικο το αφησα (εννοω χωρις την παπαγαλινη/σπορακια) για καποιες ωρες, κ του ειχα μονο το φρουτα του κ τελικα φωναζε μεχρι που το λυπηθηκα κ του εβαλα να φαει. Κανω καποιες προσπαθειες τακτικα αλλα πεφτουν στο κενο.
Εμείς, σε τακτική βάση, δεν τους προσφέρουμε ούτε σε παιδιά, ούτε στον παπαγάλο μας! Καταλαβαίνετε εσείς, γνωρίζετε, τι είναι αυτοί οι "συμπυκνωμένοι φυσικοί χυμοί" από τους οποίους γράφουν ότι αποτελούνται οι συσκευασμένοι; Ή τι είναι το υπόλοιπο 50% που περιέχουν, αφού αναγράφουν: "Περιεκτικότητα σε φρούτα 50% τουλάχιστον"; Ή τι είναι τα "φυσικά σάκχαρα φρούτων" ενώ αναγράφουν "Χωρίς προσθήκη ζάχαρης" οι πακεταρισμένοι; Όσοι έχουμε την ευθύνη της υγιεινής, σωστής, ισορροπημένης διατροφής της οικογενείας μας, που αποτελεί τη βάση της καλής φροντίδας και κατά συνέπεια της καλής υγείας μας, επιλέγουμε φυσικά συστατικά. Σε πακεταρισμένες, κονσερβαρισμένες τροφές, με άγνωστες, (χημικές) ; Προσμίξεις, χρωστικές, συντηρητικά - νάτριο κ.ά. Που τις καθιστούν ανθυγιεινές, μπορούμε να καταφύγουμε για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις!Η amita γιατι δεν κανει; Αφου την πινουν μικρα παιδια;
Ουτε εμενα τρωνε ακομα τα κοκατιλ φρουτα παρολο που τους βαζω καθε μερα! Ειδικα αν τα βαλω μονα τους σε ενα μπολ χωρις σπορακια δεν τα πλησιαζουν καν. Οταν τα αλεθω σε πολυ μικρα κομματακια και τα ανακατευω με σπορακια πιθανον κατι τσιμπανε αλλα και παλι δεν ειμαι απολυτα σιγουρη! Παρολα αυτα συνεχιζω την προσπαθεια και ελπιζω οτι καποια μερα θα φανε οπως της mariah και τοσα αλλα που διαβαζω εδω!
Εμείς, σε τακτική βάση, δεν τους προσφέρουμε ούτε σε παιδιά, ούτε στον παπαγάλο μας! Καταλαβαίνετε εσείς, γνωρίζετε, τι είναι αυτοί οι "συμπυκνωμένοι φυσικοί χυμοί" από τους οποίους γράφουν ότι αποτελούνται οι συσκευασμένοι; Ή τι είναι το υπόλοιπο 50% που περιέχουν, αφού αναγράφουν: "Περιεκτικότητα σε φρούτα 50% τουλάχιστον"; Ή τι είναι τα "φυσικά σάκχαρα φρούτων" ενώ αναγράφουν "Χωρίς προσθήκη ζάχαρης" οι πακεταρισμένοι; Όσοι έχουμε την ευθύνη της υγιεινής, σωστής, ισορροπημένης διατροφής της οικογενείας μας, που αποτελεί τη βάση της καλής φροντίδας και κατά συνέπεια της καλής υγείας μας, επιλέγουμε φυσικά συστατικά. Σε πακεταρισμένες, κονσερβαρισμένες τροφές, με άγνωστες, (χημικές) ; Προσμίξεις, χρωστικές, συντηρητικά - νάτριο κ.ά. Που τις καθιστούν ανθυγιεινές, μπορούμε να καταφύγουμε για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας