εμενα δεν τρωει τους αλλους σπορους... Οταν τους βγαζω τους τρωει, αλλα δεν γινετε να τους βγαζω συνεχεια...
εχουμε και εμεις το ιδιο προβλημα με τον κωσταντινο...η ροζα τρωει τους ηλιοσπορους και αφινει τους αλλους σπορους. Για αρχη εβγαλα τους περισοτερους και εβαλα λιγους σε ενα αλλο μπολακι. Γιατι εχει και τα μωρα, αλλα δεν γινετε καθε φορα να καθομαι να βγαζω τους ηλιοσπορους... Να τους παρω και αυτους μιγμα για μπατζι;
Δεν έχω καταργήσει όλα τα υπόλοιπα και δίνω μόνο pellets για αυτό μίλησα για "βασική διατροφή". Φρούτα και λαχανικά του δίνω καθημερινά και ότι και όσο φάει μέσα στις 3 ώρες. Επίσης, κοτόπουλο στίθος ανάλατο και ψάρι, ότι από από αυτά που μαγειρεύω εγώ για εμένα πριν ρίξω αλάτι φυσικά και λάδι. Μια φορά την βδομάδα θα του δώσω μίσο αβγό και μια μικρή μερίδα κίτρινο τυρί. Επίσης μια κουταλίτσα γιαούρτι περίπου μια την βδομάδα, όσπρια και ρύζι αν και για το τελευταίο δεν τρελαίνεται κιόλας. Επειδή τυποποιημένες τροφές για παπαγάλους έχουν από όσα έχω δει και κομμάτια αποξηραμένων φρούτων σκέφτηκα να βρω ξηρούς καρπούς ανάλατους και άψητους (κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια...) και φρούτα αποξηραμένα σαν έξτρα στη διατροφή του και να του δίνω... Όχι να αντικαταστήσω τις φρέσκες τροφές που του δίνω Αυτό εννοούσα, αλλά αν και πάλι θεωρείτε ότι δεν επιτρέπεται, τότε δεν το συζητώ.Αυτό που ήθελα εγώ να ρωτήσω, είναι ότι επειδή έχω καταργήσει τους σπόρους και δίνω pellets σαν βασική τροφή, σκεφτόμουν μήπως να έφτιαχνα ένα μίγμα μόνη μου με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρούς που προορίζονται για δική μας κατανάλωση. Μπορώ ή επειδή τα ποξηραμένα φρούτα έχουν περισσότερη ζάχαρη να τα δίνω με μέτρο ή σε καθημερινή βάση να υπάρχει μια ταίστρα μόνο με αυτά;
Δεν έχω καταργήσει όλα τα υπόλοιπα και δίνω μόνο pellets για αυτό μίλησα για "βασική διατροφή". Φρούτα και λαχανικά του δίνω καθημερινά και ότι και όσο φάει μέσα στις 3 ώρες. Επίσης, κοτόπουλο στίθος ανάλατο και ψάρι, ότι από από αυτά που μαγειρεύω εγώ για εμένα πριν ρίξω αλάτι φυσικά και λάδι. Μια φορά την βδομάδα θα του δώσω μίσο αβγό και μια μικρή μερίδα κίτρινο τυρί. Επίσης μια κουταλίτσα γιαούρτι περίπου μια την βδομάδα, όσπρια και ρύζι αν και για το τελευταίο δεν τρελαίνεται κιόλας. Επειδή τυποποιημένες τροφές για παπαγάλους έχουν από όσα έχω δει και κομμάτια αποξηραμένων φρούτων σκέφτηκα να βρω ξηρούς καρπούς ανάλατους και άψητους (κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια...) και φρούτα αποξηραμένα σαν έξτρα στη διατροφή του και να του δίνω... Όχι να αντικαταστήσω τις φρέσκες τροφές που του δίνω Αυτό εννοούσα, αλλά αν και πάλι θεωρείτε ότι δεν επιτρέπεται, τότε δεν το συζητώ.
Kώστα γνώμη μου είναι ότι είναι πτωχή η διατροφή του μόνο με σπόρους, (βέβαια δε γνωρίζω και την ηλικία του)! Εάν τρέφεται μόνο του, πρέπει να την εμπλουτίσεις με λαχανικά, φρούτα, κάποια όσπρια βρασμένα & φύτρα, για να πλησιάζει με αυτή που βρίσκουν όταν είναι ελεύθερα! Στο εμπόριο υπάρχουν και τα πέλετς (κροκέτες), επίσης δες και αυτό https://community.petbirds.gr/threads/parrot-breakfast.12748/ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΓΏ ΣΉΜΕΡΑ ΠΉΡΑ ΈΝΑ ΡΙΚ NΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒAΖV ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΠΌΡΙΑ ΤΙS SPRESTIGE ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΙΤΑΜΊΝΗ ME ΜΕΛΙ ΤΙΣ ORLUX ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΌ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΝΟΎ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ
για σασ εγώ σήμερα πήρα ένα ρικ nεκ και του βaζv διαφορα σπόρια τιs sprestige και μια βιταμίνη me μελι τισ orlux δεν ξέρω τι αλλο να του βαλω για φαγητό τα παραπανο που γραφετε κανού για όλουσ τουσ παπαγαλουσ
εγώ του δίνω ένα μείγμα τροφής που παίρνω από το pet shop. όχι συσκευασμένη όμως. και τώρα ξεκίνησα να του δίνω λίγο μήλο. τον έχω μόλις 2 εβδομάδες και δεν ξέρω απο παπαγάλους παρα μόνο αυτά που διαβάζω. Δεν έχει εξοικιωθεί ακόμα. με το μήλο πάντως τρελάθηκε. του το άφησα στο κλουβί και το έφαγε αμέσως. τι άλλο να του δίνω και σε τι ποσότητες; Μήπως να περιμένω πρώτα να εξοικιωθεί και έπειτα να αρχίσω τις λιχουδιές. τι είναι απαραίτητο στην διατροφή του και τι θεωρείται λιχουδιά;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας